Černý kašel - miminko

Napsat příspěvek
Velikost písma:
44197
18.3.24 05:19

@Nikolka2200 Zkusila bych to „psycholgicky“ jistou formou nátlaku, že ohrožení jsou hlavně ONI(babička a dědeček)jako starší, rizikové a oslabené osoby. A že bude ještě hůř, jak budou děti chodit do školky a do školy, riziko toho, že něco dotáhnou, je daleko větší. Teď je na očkování ta pravá chvíle. Že chrání hlavně sebe, budou z toho těžit celý život. Na někoho to působí, někdo se bude dál chtít léčit čajem.

To je přesně ten důvod, proč se do dětských tělíček od miminka píchá v prvních dvou letech tolik vakcín :cert: Jsou odborníci, kteří taky doporučují dosáhnout kolektivní imunity proočkováním a přeočkováním hlavně dospělých a dětem vakcíny odsouvat po 2. narozeninách. Myslí si to i naše uznávaná imunoložka. Ale některé dospělé by na vakcínu nedostali ani heverem a není moc možností k něčemu dospělého člověka přinutit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17208
18.3.24 05:40
@Eva2610 píše: Více

Taky jsme to měli rozdělené, po 14 dnech od sebe hexu a Prevenar, rotaviry jsme nedávali ani u 1. U 1.ditete, taky nezkušená prvomatka mě dr. při prvním očku přesvědčila, že malej zvládne obě naráz, že je zdravej a bude to mít odbyté atd. a měl pak teploty. Takže pak jsme další radši dali zvlášť. U 2. už rovnou taky tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ina82
18.3.24 05:59

@Ponikol ako bude lekár vyhodnocovať prípadné NÚ, ak nejaké vzniknú. Súhlasím s tým, že nie je dobré ich do dieťaťa naprať naraz. 1, kvôli tomu, že pre dieťatko je to zvýšená záťaž 2, ako sa budú nahlasovať prípadné NÚ
Pred rokmi bol syn zaočkovaný osamote rotavírusovou vakcínou a bolo to hrozné. Pridať k tomu ešte ďalšie, ďakujem pekne.

• Citovat
  • Upravit
Eva2610
18.3.24 06:01
@Nikolka2200 píše: Více

Když ho budete mít, tak teď už asi nijak. Ale aspoň se bude vědět, že ho máte a může se použít cílená léčba. Dětská doktorka mi říkala, že antibiotika na černý kašel zabírají, pokud se nasadí včas, tedy ještě před tím, než vypuknou ty záchvaty kašle. Jestli černý kašel nemáš a nemáš teplotu, tak se na něj klidne očkovat můžeš. Ideální to není, ale lepší než mimino s černým kašlem. S babičkou a dědou nevím. Nepouštět vůbec k dítěti ani k vam, když kašlou.

• Citovat
  • Upravit
18.3.24 06:48

@1Pears1 víte co mate pravdu co píšete 🙏
Tady jde o to ze to je jejich zdravi nemůžu o nich rozhodovat když nechtějí o očkováni jsem jim řekla ať se jsou preockovat tchyně se nechá pravidelně očkovat proti chřipce
Ale teď když jsou nemocný tak se preockovat nemůžou ze jo
Mě jde o to aby se sebrali k doktorce aspoň na ten vyter PCR z nosohltanu jestli ten sajrat nemáme
A pokud dnes nezavola k doktorce tak si zavolám já aby ho udělala mě protože už 2 dny taky kašlu tak by to dr zjistila už kvůli 3 týdenní dceři kdyby se to potvrdilo tak by dcera byla hospitalizována a byla by hlídaná a bylo by to za včas 🙏

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.3.24 06:50

@Eva2610 to chapu ale bydlíme v jedné domácnosti a těžko tomu ubránim
A syn má 2,5 roku a taky už 4 dny smrka a kašle takže se tomu neubránim :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
18.3.24 07:24

@Nikolka2200 ja bych šla hned na test

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
18.3.24 20:31

@Nikolka2200 jak jste dopadla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.3.24 08:13

@Lenkka.zzz šla jsem k doktorovi zmínila jsem se o černém kašli udělali mi crp ten jsem měla 9,3 a na poslech čistý dal mi erdomed takže nevím test neboli vyter mi nedělal

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
14.4.24 12:55

Černý kašel 4,5 měsíční miminko

Dobrý den, prosím převládá ve mě panika syn 4 roky podezření na černý kašel udělaný test v pondělí budou výsledky ale druhy syn 4,5 měsíce začíná kaslat mám obrovský strach aby to neměl také. Když malému byli 2 měsíce leželi jsme v nemocnici se začínajícím zápalem plic a hodně špatně jsem to zvladala teď celi Víkend ve strachu ještě když Mali začal kaslat ze to je ten černý kašel. Celi dny myšlením na to nejhorsi a jen brecim a nedávám to bojím se toho ze to opravdu bude černý kašel.. prosím holky co mate tak malá miminka zvládli to v pohodě? A jaky byl průběh? Hned vás vzali k hospitalizaci? Nebo nechali léčit doma? Děkuji PS i další děti v domácnosti začínají pokaslavat a já lehce zahlenena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.4.24 14:05

@barunkab9 mám to same ale akorát měsíční holčičku jen co se u nás kašlalo 14 dni suchý drazdivy až dusivy kašel hned jsme dostali antibiotika bez testu malá mi je bere už 14 den
A jen občas zakasle
Ono se říká pokud se antibiotika daji včas ovlivní to léčbu a délku
Syn 2,5 roku to snáší Dobre jen pokaslava
Ale mám pocit ze kašel má být suchý a ne zahleneny
Budu držet palečky ale apelovala bych už na předepsáni antibiotik ikdyby zo černý kašel nebyl u mě měli strach protože je malinka a nechtěli nic zanedbat
Ale každý kašel nemusí být nutné černý
A znám maminku co s 6 týdenním miminkem byla hospitalizovana dali ji antibiotika za včas a teď se léčí už doma ale zvlada to
Dejte vědět jak vám vyšli výsledky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.4.24 14:07

@barunkab9 kazdopadne jsem to cele taky probrecela takže doufám ze se to u nás nerozjede já beru antibiotika už 3 týdny a z toho jsem týden léčila streptokoka a teď tohle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
14.4.24 14:32

@Nikolka2200 ten 4 lety také bere ATB ale nelepší se mu kašel tak udělaly testy a výsledky budou v pondělí. No on měl takový davyvi kašel byl i na rtg a tam měl nález na pruduzkach. A teď začal hodně kaslat hlenu až je zvraci ale V noci se úplně dusi a žádné léky nepomohli. Cca už to trvá 2-3 týdny. Ale nejvíc se bojím o toho malého 4 měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.4.24 14:53

@barunkab9 co dostal za antibiotika?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
14.4.24 14:58

@Nikolka2200 klacid

• načítám...