Černý kašel - miminko

11
17.1.24 15:02

Černý kašel - miminko

Ahoj maminky,

chci se zeptat jestli někdo bojoval s černým kašlem v již ranném věku. Malý má 6 týdnů a ležíme na JIP :( vůbec netušíme kde jsme k tomu přišli. Starší dcerka je očkovaná.
Hlavně mi jde o průběh, délka pobytu v nemocnici (chybí mi kontakt s tou starší), případné následky.
Moc děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9292
17.1.24 15:29

To už jste si mohly donést z porodnice.
Sestřenka byla v nemocnici asi 2 týdny. Následky nemá žádné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1614
17.1.24 15:42

@Werushka92 já.. u prvního syna.
Muž pracoval v čínské firmě..chytili to syn i on.
Syn měl 2 měsíce.
Leželi jsme asi týden na infekčním.
Byl kojený a prošel tím vcelku dobře.
Ale muži i synovi roky zůstal dávivý kašel pokaždé když onemocněli.
Já to nechytila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
835
17.1.24 18:08

Pro ostatní budoucí maminky - proto doporučují, aby se oba rodiče očkovali před narozením dítěte… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1614
17.1.24 20:23

Těch nemocí je tu teď moc.
Ale v tom pozdějším věku už ty očko ztrácí sílu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9292
17.2.24 18:02

@Werushka92 tak jak to malý zvládl? Vše v pořádku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
19.2.24 16:26

@kavenka děkuji za optání. Naštěstí se na to u malého přišlo včas. Takže týden na JIP a teď už jen dokašláváme doma. Nakonec to chytla i starší dcerka (očkovaná). Neumím si představit co by bylo kdyby napm doktor neudělal ten test a malý nedostal včas antibiotika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1614
19.2.24 16:31
@Werushka92 píše:
@kavenka děkuji za optání. Naštěstí se na to u malého přišlo včas. Takže týden na JIP a teď už jen dokašláváme doma. Nakonec to chytla i starší dcerka (očkovaná). Neumím si představit co by bylo kdyby napm doktor neudělal ten test a malý nedostal včas antibiotika.

můj když to měl tak neměl skoro příznaky.
Jen to dávení v noci jinak vůbec nic.
Ani teplotu ani rýmu.
A já furt chodila k obvodní že se mi to v noci nezdálo ten kašel ale u ní vůbec nic.
Tak si myslela že jsem blázen asi, ale říkala no tak nevím a poslala mě do nemocnice.
A tam jedna starší doktorka prý jestli to není černý kašel a poslali nás na infekční. Tam jsme byli týden a brali atb.
Kašel se povrdil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
19.2.24 16:36
@klkakla píše:
Pro ostatní budoucí maminky - proto doporučují, aby se oba rodiče očkovali před narozením dítěte… :?

Ockovani nebrani chytnuti a sireni nemoci.
Chrani pouze toho ockovaneho pred blbym prubehem jakz takz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9292
19.2.24 16:39

@Werushka92 tak to jsem ráda, že to klučík zvládl :palec:
Teď už bude jen dobře.
A ty jsi poznala nějaké příznaky nebo to byla iniciativa lékařky? Já bych to asi nepoznala :nevim: U sestřenice na to přišli až když už měla ten kokrhavý kašel a při kašli modrala. Takže ta už to měla hodně rozjetý. Ale zvládla to taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
835
19.2.24 18:25
@Lucie_Sx píše:
Ockovani nebrani chytnuti a sireni nemoci.
Chrani pouze toho ockovaneho pred blbym prubehem jakz takz.

Malé miminko se nejčastěji nakazí od svývh nejbližších - rodičů, sourozenců nebo prarodičů. Navíc očkování v těhotenství chrání i miminko po poporodu - protilátky přechází přes placentu. Děti narozené očkovaným matkám mají významně nižší riziko onemocnění, a pokud přesto onemocní, je průběh méně komplikovaný a byl zaznamenán pokles počtu úmrtí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
19.2.24 20:20
@klkakla píše:
Malé miminko se nejčastěji nakazí od svývh nejbližších - rodičů, sourozenců nebo prarodičů. Navíc očkování v těhotenství chrání i miminko po poporodu - protilátky přechází přes placentu. Děti narozené očkovaným matkám mají významně nižší riziko onemocnění, a pokud přesto onemocní, je průběh méně komplikovaný a byl zaznamenán pokles počtu úmrtí

Ale od rodicu a prarodicu se to miminko prave muze nakazit, i kdyz jsou ockovani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
19.2.24 21:54

Tak u malého se na to přišlo až když ten kašel byl fakt škaredý. Ale naštěstí dost brzo - neměl teploty, nedostalo se to na plíce. Dva doktory to ani nenapadlo. Třetí testoval. Tomu patří obrovský dík.
Dostala to i dcera (tři roky) a to je očkovaná. Mluvila jsem s infektoložkou a ta mě utvrdila v tom, že i kdybych já byla přeočkovaná tak by to malého 100% neochránilo jak před nemocí tak před průběhem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
19.2.24 22:04

Řekli mi že problém je spíš v tom, že se lidi netestujou. Doktoři testy na černý kašel nedělají. Kdyby to neměl malý, tak já s dcerou si to odkašleme a nic se nezjistí a šíříme to dál a dál. A tak je to u většiny lidí. Na hygieně mi řekli že v našem okrese jsme jediní. A to jsme se zdržovali doma a nikam moc nechodili abychom právě kvůli malému nic nechytli. A když jsme mapovali tak první nakaženou jsem byla já. A je i dost možné že jsem si to přinesla už z porodnice. Což by odpovídalo i časově. Ale kdo ví. Je to teď každopádně na vzestupu. A já děkuji že to malý takhle zvládl. Stále kašle a ještě nějakou dobu bude. Ale už je to zvládnutelné a při každém kašli se nebojím že se udusí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
20.2.24 21:10

Ahoj holky,
Já se přidávám k tématu, můj muž pracuje jako trenér hokeje no a dnes jim volala krajská hygienická stanice, že mají na zimaku černý kašel. My máme doma 3,5 měsíční miminko, před týdnem jsme byli na očkováni, klasická trojka, včetně hexavakciny, která by údajně měla obsahovat i protilátky na černý kašel. Já mám teď ale hrozny strach ze to muž dotáhne domu. Nejraději bych odjela k mamce nic méně jsme tam byli minuly týden a muž byl doma sám a horko těžko mu vysvětlím ze chci odjet zas. Nechce bez nás byt, což asi chápu. No je to šílený. Myslíte ze bych měla s malým odjet? Aspoň na týden? Nebo to prostě přečkat doma, sledovat malého a modlit se? Nechci taky zbytečně u mamky otravovat přece jen mají s tátou už nějaký věk a chcou občas klid. 😵‍💫

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí