Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@barunkab9 ano ty se dávají uvidíte počkejte na výsledky neplašte hlavně
@barunkab9 mamka mi říkala ze její známá má dceru a její 2 měsíční miminko onemocnělo černým kašlem, po podezření ihned chtěla test aby se to podchytilo opravdu se potvrdil černý kašel prej okamžitě mu dali antibiotika a prej do 2 dnů v pohodě, prej to úplně přešlo léčil se doma, což mě dost uklidnilo mám 3 měsíční a taky se bojím, váš malej už má i druhou dávku očkováni ne?
Ahoj, nevíte prosím někdo jak se odlišuje nachlazení a černý kašel v počátku onemocnění?
@Val6 píše: Více
Kdybys místo sjíždění všech možných diskusí zavolala svému doktorovi a poradila se s ním, už dávno jsi mohla mít klid.
I kdybys sem napsala ještě do deseti dalších, stejně ti tady nikdo neřekne, jestli když dva dny kašleš, máš kašel černý nebo normální.
@Lenkka.zzz ano děkuji, už jsem objednaná na zítra. Jen mě zajímalo jestli někdo nemá zkušenost když je toho teď hodně. Ale aspoň jste mě trošku uklidnila, že to miminko vaší známe tak dobře zvládlo. ![]()
@Val6 mě to taky hrozně uklidnilo, prej ihned po 2 dnech užívání přestalo i úplně kašlat ![]()
@Val6 prosím dejte mi vědět zítra jak jste dopadli, alespoň budete v klidu ![]()
@Val6 znáš syn 4 roky potvrzeny černý kašel ale první si mysleli ze to je zánět průdušek ale černý kašel soudobý zánět průdušek takže jsme museli prodloužit ATB. Přes den záchvaty kašle a zbaveny velký množství hlenu. To jsme vzivote neměli. A noci dávivý kašel spíše takový suchý jako při Bronchitidě. A další sin 4 měsíce a začíná hodně kaslat a zítra budem mít výsledky a podle toho bude léčba.. ale opravdu to dlouho tvá ten kašel už ten 4 lety ho má cca 2-3 týdny a pořad kašle i přes léčbu. ![]()
@Lenkka.zzz ano dam vám vědět. Mám obrovský strach Pac s malim kterému jsou 4,5 měsíce. Už jednou leželi v nemocnici při podezření na zápal plic a způsobil to metapneumovir tím pádem máme i odložené očkováni a máme zatím jen to první Pac byl hodně nemocný Rudiš je málo chráněny. Teď by jsme měli jít na další ale asi zase nepujdem kvůli nemoci.
@Lenkka.zzz dám určitě vědět, ale laboratoř tam píše, že výsledky budou za 1-4 dny
@Lenkka.zzz to jsem hrozně ráda, že to někdy i ty malé miminka zvládnou takhle rychle a s mírným průběhem