Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@olivovyolej píše:
Sorry. A ted o tom, jak si cerny kasel vybira primarne ockovane, diky.
Že si vybírá neřekl nikdo. Jen těch teoreticky očkovaných je jaksi více, takže se to šíří hlavně mezi nimi. V nějaké paralelní diskuzi se řeší účinnost, tedy spíš neúčinnost, vakcíny.
Maminky před 3 dnemi mi začala kaslat tchyně suchý dráždivy kasel
Do toho syn2,5 roku rýma občas zakasle
Manžel strašný suchý kašel
A teď to leze i na mě bez teplot jen kašel a slabá rýma
Teď se bojím strašne o dceru není kojena a každý večer brecim ikdyz nevím co nám je ale když vidím jak ten černý kašel rádi tak mám vážně strach ze už je i ze mě manžel na nervy
Zitra se nikam nedostanu ale malé zatím odsavam nos a prokapavam nasivinem
Jinak zatím nekašle jen kýchá🥺 🥺
Jak jste to poznali? Ze mate černý kašel já ani neusnu dekuju
Známé to chytlo miminko jako tvoje z obchodaku, chytnout to muže i na zastávce autobusu prubeh byl hrozny držím pěsti
![]()
@Hibou tak hlavně tihle blázni nechápou ze vakcina se má preockovat ve 25 a 40 letech kdo to z těch lidi udělal? Jako každé očkování ztrácí s věkem účinnost, já si po půl roce od 3. Vakcíny na covid nechala změřit protilátky a mám 0… takže tak chrání to fakt jen nárazově
@Nikolka2200 píše: Vícečerný kašel fakt poznáš, nepanikař, lidé kašlali vždy, anebo to může být covid nebo viróza, nebo průdušky
@stinga na mě sprominutim srat ale bojím se o děti hlavně o tu 20 ti denní 🥺
Maminky tchyně už týden kasla suchý kašel hlavně v noci trochu rýmy
Manžel taky kašle a dnes v noci kord
Syn má už týden rymu a teď kašle ale má to hlenovity protože neumí smrkat
Bydlíme všichni v jedné domácnosti
Dnes v noci jsem začala kaslat i já ale ne tak moc
No a teď k věci 😔 😔 mám 3 týdenní holčičku bojím se o ni malá není kojena
Mám sjet na dětskou pohotovost a říct ze mám podezření na černý kašel? Nikdo z nich ještě u doktora nebyl pac si mysli ze jsou jen nastydli ale teď jak to lítá se děsím a hlavně chci aby se ro podchytilo včas kdyby náhodou i kdyby měla malá jen rymu kterou samozdrejme má trosku pokasle a trosku více mi ublinkava než normálně
Tak by ji to snad zjistili ne?
Nechvi čekat protože už 2 dny nespim 🙏
@Nikolka2200 Jak máme poznat, jestli mají virózu, covid nebo černý kašel? Ať si zajedou zítra všichni k lékaři a rovnou si domluví přeočkování. Lítá to teď všude včetně škol. Kdyby někdo z nás začal kašlat, budu jednat, ne psát na eMimino.
V roce 2015 jsme měli podezření u třítydenní dcery. Vyšetření to vyloučila. Měla jen zánět průdušek. I tak to byl masakr u tak malého miminka, které se dávilo hleny.
Pokud je vás v domácnosti víc, musíš jednat a hlavně postavit rodinu do latě, žádná viróza, prostě půjdou na vyšetření, ať si cokoliv stále dokola nepředáváte.
Někteří lékaři říkají, že očkování by mělo být zaměřeno hlavně na dospělou populaci. Jenže dospělým se to těžko přikazuje z moci úřední. U dětí je jednodušší dosáhnout určité míry proočkovanosti formou povinného očkování.
@Nikolka2200 píše: Více
Urcite zajed k Dr a hlavne kdokoli kdo se ted pohybuje kolem novorozence tak by se mel hned nechat preockovat.
@Anna7777 jestli ho mají tak se preockovava až bude člověk zdravi
Taky se hrozně bojím, malej má jen první očkování, já s manželem jsme se nechali přeočkovat, kojím tak doufám ze bude mít nějaké protilátky i odemne …jsme z Jihoceskeho kraje, tady je toho nejvíc ![]()
A tomu miminku neco je? To at se jdou vysetrit ti nemocni, at vis, zda to v rodine mate nebo ne.
Se zdravym miminem bych nikam nejezdila, ještě tam neco chytne
@Tarena ma 3 dny rymu a v noci zacla trosku kaslat
Dnes jsme byli na pohotovosti s na poslech a crp vše v poradku
Musim ji hlídat
Zitra doufám ze nás vezme obvodní na vyšetření
A u vás všichni kaslete a nikdo jste nebyli na vyšetření na černý kašel? Běžte všichni dospělí a jestli to není černý kašel, tak se na něj nechte co nejdřív. Miminko ještě pěkně dlouho nebude chráněné očkováním, tak ať ho chránite aspoň vy.
@Eva2610 a když ho budu mít jak ji ochráníme? preockovat se nemůžu když jsem nemocná
A stim ze bydlím s tchanem a tchýni a oni se preockovat nebudou chtit co nadělám?