Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Přidávám se, byli jsme 3 týdny po první dávce hexavakcíny, dcera začala kýcháním a kašlem, ještě ten samý den co začla pokašlávat dusivým kašlem jsme večer jeli na pohotovost, protože se v rodině u nás den předtím potvrdil černý kašel, takže to bylo docela jasné. Na pohotovosti nám nijak nepomohli, neudělali jí žádný test, odběr krve, nic, že ani PCR test na to nemají, že je zítra svátek a že i kdyby udělali test, tak by se to vědělo až ve čtvrtek a poslali nás domů s tím že vypadá že jí nic není a na ten kašel teda fenistil a že máme navštívit obvodního lékaře, takže jsme museli dva dny čekat. Během těch dvou dnů se jí ten kašel rozjel nechutným způsobem, stav se zhoršil, dusivým záchvatovým kašlem několikrát denně, nejvíce v noci, naštěstí aspoň bez teplot. Šílený. Doktorka ve čtvrtek ihned nasadila antibiotika, udělala PCR test, který vyšel následující den silně pozitivní a poslala nás do nemocnice, tam jsme byli dva dny, užívala ATB sumamed, celkem 7 dní, její stav se zlepšil 4 den od užívání, momentálně teď jsme od dobrání antibiotik 14 dní, ještě pořád dokašláváme, fenistil pořád užíváme, inhalujeme vincentku. No ještě z toho úplně vyhrabaní nejsme, naštěstí už to není tak drastický jak to bylo.
@Anonymní píše: Více
Ahoj, tak to mě mrzí
hlavně že už to nejhorší je za váma. A vy jste to neměli? Dcera byla v kontaktu přímo s tím příbuzným co to měl? Jste nějak očkovaní v poslední době? Držím malinké palce ať kašel odejde co nejdříve
o té pohotovsti ani nemám slov když ví že jste s tím byli v kontaktu a že je toho teď tolik a chudince nedají antibiotika
@Val6 Nejhorší je za námi. Bohužel byla v kontaktu přímo, akorát v době kdy se ještě nijak neprojevovali příznaky nikomu, já jsem to nějakým zázrakem neměla a jinak polovina rodiny, já jsem očkovaná nebyla ani v těhotenství, malá byla 3týdny po první dávce hexavakcíny. Co následovalo a jak probíhala hospitalizace to nebudu ani komentovat. Moje doktorka se taky divila, že to riskovali.
Jinak děkuji, snad to brzy odejde úplně♥️
Nema někdo další zkusennosti?
Synovi je 10 týdnu. Kaslu už cca 4 týdny. Mlady doktor mě odbyl a udelal jen crp.Syn kojeny začal kaslat včera. Napadlo mě že je prusvih. Naše skvela detska doktorka mu udělala vyter a cerny kašel se potvrdil. Kasle trošku, ale trva mu než se nadechne
hrozne trnu a bojim se ze mu nebudu umet pomoct. Prvni davku měl syn poprve před tydnem takze jako nic..Atb už máme oba.Snad mu zaberou. Ostatni clenove domacnosti zatim nekaslou. Je tu nekdo s takhle malým mimcem a prekonal to dobře a rychle?
@Anonymní píše: Více
Dobrý den, jak jsem psala známa moji mamky je babičkou kluka který to měl cca ve 2 měsících, dostal antibiotika a hned zabrali a zvládl to prej úplně v pohode, tak vám přeji brzké uzdravení a klidný průběh
![]()
@barunkab9 a jak se to projevovalo v tom prvním týdnu té nemoci prosím?