Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj všem, jen se chci zeptat, jestli je nás tu víc, kteří nebudou řešit doma Mikuláše (dceři je 20 měsíců), jednak je dost bázlivá z cizích lidí (natož kdyby viděla čerta) zatím stejně nemluví, tak by mikulášovi ani nic neřekla…sladkosti zatím nevedem, ovoce má denně doma tak nevím, čím by ji nadchnul…spíš mám stach z opaku - ještě se mi na to nezdá po psychické stránce zralá. Odkdy jste „slavili“ mikuláše u vás? Říkala jsem si, že to nechám na příští rok (to jí budou za pár měsíců tři)
@reinkarnace my byli na mikulášský loni, ve dvou letech v MC, bylo to bez čerta, měli tam k tomu diskotéku a hernu, takže paráda ![]()
@reinkarnace My doma to nebudeme řešit nijak extra. Stejně mu neplánuju říkat, že čerti existují. Ale jsme domluvené s kamarádkama, že prckům uděláme „mikulášský“ karneval. Takže děti přijdou v převleku za čerty, anděly a mikuláše. A každý dostane balíček. Syn má 26m, tak tam bude mít knížku, ovoce a nějaké domácí sušenky.
Malé byly necelé 2 roky. Já bych ještě s Mikulášem a čertem počkala rok, ale přítel chtěl, aby už se s nimi „seznámila“. Samozřejmě to probulela, ale čert se držel zpátky, což s nimi bylo domluveno. Letos jí na ně připravuju včas, bavíme se o tom. Chodí k nám 3 holky, které nemají žádné strašidelné masky, jsou jen namalované a mají moc pěkné kostýmy, což taky dělá hodně.
@reinkarnace ve 2 letech jsme byli s klukem na Mikulášském vlaku, ve 3 letech na besídce v obci a ve 4 jsme ho měli doma. Nejvíc se mi líbil vlak a besídka, takže letos bude opět jedno z toho.
Já is myslím, že tento rok to ještě nechápe, ten smysl.. takže bych to třeb a nechala tak a přiští rok bych už přemýšlela, jak si to zavedete..
U nás děti čerta a MIkuláše vidí v okolí- školka, jarmak, na ulici, domů nevoláme..
Dáme dětem balíček za dveře, děda nám zazvoní na dům a zacinká něčím a hotovo ![]()
Nevoláme, protože unás chodí sami takový už mírně přiopilí, a v rodině nikoho nemáme, kdo by se převlekl..
Příspěvek upraven 11.11.15 v 13:50
Jinak my taky nevedeme bůh ví jaké sladkosti ani čokolády, dostane dětské sušenky pro mrňata, ovocné šťávy, které pak stejně hodně ředíme a plastové vajíčko, ve kterém je postavička Krtečka.
@reinkarnace Dceři jsou čtyři a indivindi Mikuláše neočekávám ani letos. Jen u muže v práci, kolektivního.
Nepotřebuju, aby moje dítě někdo strašil.
Jak už jsem psala, domů Mikuláše nikdy nezveme, jdeme se na ně podívat do města, po návratu je doma (na balkoně/za oknem balíček - hlavně mandarinky, buráky, jedna čokoládová figurka, někdy sušené ovoce, případně pro celou rodinu ananas/kokos)
navíc je vždycky Mikulášská ve školce, později karneval ve škole
Loni bylo synovi 14 měs. a byli jsme na besídce v mateřském centru, kde byl jen anděl a mikuláš. Bylo to pěkné odpoledne, děti za pomocí rodičů vyráběly z roličky od toaletního papíru mikuláše(máme ho schovanýho
)a pak byly různé hry, tanečky a cvičení, když se setmělo přišel mikuláš s andělem. Malej se mě držel kolem krku a trochu brečel, když k němu anděl mluvil. Letos půjdeme na besídku znovu a Kubíček musí andělovi odevzdat dudlík
aby dostal balíček
Na netu jsem našla pár příkladů, jak by čerti nemuseli fungovat.
https://www.youtube.com/watch?…
Stačili mi 3 vida a člověk má jasno, zda bude či nebude své dětičky takto ponižovat a trýznit.
U nás je všem jasné, že to jsou převlečení lidé.
Holky, jak budete letos řešit Mikuláše a čerta, v případě, že bude vše stále zakázané? Dáte balíček dětem za okno s dopisem od Mikuláše nebo čerta?
Jako každý rok. Dostanou balíček za okno. Nemám ráda návštěvy čertů doma.