Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj maminky,
jak češete svoje holčičky s delšími vlásky? Máte tip na nějaké pěkné a jednoduché účesy? Moje dcerka má 4,5roku a má docela dost dlouhé vlasy, češeme různé culíky, copánky, dáváme sponky, čelenku, ale chtělo by to obměnu. Nevím, jestli půjdou účesy snadno popsat, ale pokud máte tip, prosím se s ním:)
Děkuji ![]()
Tý brďo, ty jsi akční:))) Moje Elis nosívala vlasy po zadek - a skoro vždycky rozpuštěné. Teď má mikádo tak do půl zad - a většinou nosí vlasy bez ničeho, maximálně občas čelenku. Mravně tím rozkládáme holčičky ve školce, kterým maminky češou ty všelijaké culíčky a píchají do nich tisíce sponek - jejich maminky si mi potom „stěžují“, že holčičky chtějí mít vlasy rozpuštěné jako Eliška:)))
Navíc mě rozčilovala ofina, tak má Elis vlasy v jedné délce.
Nevím, pokud ti nestačí culíčky, copánky, sponečky a čelenky, a přitom chceš účes jednoduchý, tak možná zkusit takový obyčejný baletní drdůlek (ten nosím na doma já, prostě chňapnu všechny vlasy a nahoře na temeni je smotám a otočím tlustou textilní gumou - navíc když je pak rozpustím, jsou krásně vlnité.
zdravim- M nosi"bobky" jak tomu rika- a ja ji v nich miluju- jsou to vysoko ucesaen culiky a pri poslednim otaceni gumicky jako nedovytahnes pramen ven- je to k pochopeni? - mrkni na fotku- vlasy ma pres pul zad…
Ahoj .. tenhle je náš oblíbený … jinak klasicky copky, čelenky,sponky,všecko zaráz.. ![]()
Ahoj, taky jeden přidám. Stánku všechny vlasy do culíku gumičkou a z něj udělám asi 5-6 pramínku (dle hustoty vlásku. Kikinka má husté, tak ji je vic), které vykroužkuji a pripevním skřipečkem. Zbytek nechám volně. Je možné vykroužkovat všechny. Je to za 3 minuty hotové.
Kykoušek píše:
Ahoj, taky jeden přidám. Stánku všechny vlasy do culíku gumičkou a z něj udělám asi 5-6 pramínku (dle hustoty vlásku. Kikinka má husté, tak ji je vic), které vykroužkuji a pripevním skřipečkem. Zbytek nechám volně. Je možné vykroužkovat všechny. Je to za 3 minuty hotové.
Kykoušku,to je úchvatné.
Jak vykroužkuješ? A hlavně jak dlouhé vlasy Kristýnka má? Jde to i z dost dlouhých? Díky moc
Ahoj Su,
tak naše Sára nosila taky všelijaké copy, culíky, sponky a čelenky.Teď má mikádo, takže má vlasy buď na volno nebo čelenku
.
A vyhovuje nám to oběma, já jsem zlenivěla a Sárča má aspoň pohodu při sportování ![]()
Moc se mi líbila pavučinka, viz.foto (mimochodem, jde to i z mikáda!)
Hodně jsem česala francouzáky po celé hlavičce až do konce spletené, nebo jen ke krku a pak rozpuštěné…snad je to pochopitelné, neumím se nějak moc vyjadřovat, ehm
![]()
Nebo francouzáky spletené různými směry.A taky otočené!Jsme si vzpomněla, ty byly moc fajn ![]()
Ale nenosila to denně, vlasy mají odpočívat a já taky
![]()
jirabobes píše:Kykoušku,to je úchvatné.
Jak vykroužkuješ? A hlavně jak dlouhé vlasy Kristýnka má? Jde to i z dost dlouhých? Díky mocPíšu hodně opožděně
. Vykroužkuji tak, že si udělám pamínek a dělám z něho kolečko a točim točim dokud neni u hlavy. Kikinka má vlasy právě vlasy dlouhé a jde to perfektně
Jo a ještě, když se podíváš na detaily fotky, tak jak jsou ty skřipce, tak jsou vidět ty kolečka. Ve prostřed to udělá takový drdulek.
Kykoušku
Pozdě,ale přece.
Díky moc.
Zítra to testnu,jestli jsem to pochopila správně.
Veronika-ucesy píše:
Děkuji. Bydlím mezi Mělníkem a Neratovicema. Občas jsem i v Praze.
Zrovna jsem si říkala, že na webu chybí alespoň orientačně nějaké město.
Škoda, máme to fakt z ruky.
Zdravím, ráda bych desetileté neteři chtěla dát k narozeninám francouzské copánky, líbí se jí celkově copánky a myslím že tenhle typ se hodí k dívčině jejího věku. Máte někdo zkušenosti s tím jak dlouho to vydrží, popřípadě jestli má cenu je dělat když má vlasy jemné ale má jich mnoho, jsou po ramena, a hrozně se jí cuchají…stačí si od rána nečesat a do odpoledne se jí utvoří malé dredíky..:-))To vlastně splňuje mou další otázku, ostříhat se nepřipadá v úvahu, ale s česáním je to na štíru, a v jejím věku, by měla úpravu jakžtakž zvládnout sama..poraďte prosím nějaké typy na lehké účesy, má kulatý obličej, a je typově spíš kulaťoučká…:-) ![]()
Dělávám culík a čelenku nebo drdol a sponky, pasují ji i dva drdoly. Na copánky nemám nervy, protože holka je dost neposedná musí to být rychlý účes.