ČERVEN 2007

Napsat příspěvek
Velikost písma:
208
23.10.06 09:33

Ahoj holky :D ..

Tak tady opet mame ‚vsedni den‘ - s nevsedni nadilkou - Johanka ma bouli na cele, nebot sla odprovodit tatinka - do prace, ktery ji nastesti odchytil, i kdyz s mensi havarkou.. 8O .. ted spinka na balkone v kocarku, takze mam chvilicku :D ..

Trosku se ‚obuji‘ do detailu nasi - zatim triclenne - rodinky :) .. Kornel - ‚skoromanzel‘ :lol: pracuje ‚s televiznim softwarem‘ - vyvoj, a vse kolem - plus neco navic :wink: .. diky jeho praci jsme se zatim ‚neuhnizdili‘, nebot jeho aktualnim cilem je ‚objev‘ firem s ‚dobrymi produkty‘, ale neschopnosti se pro:,–(it na trhu - proto jsme od srpna v Sofii a od pocatku noveho roku - jeste nevim - ‚buh vi kde‘.. to misto by vsak melo byt alespon na par let stabilnejsi.. uvidime..
A jeste jsem zapomnela dodat - ze je Madar :D .. lepsiho ‚jazykovehosoupere‘ jsem si nemohla vybrat :wink: :lol: :lol: :lol: .. ale rozumime si a je nam fajn :D ..

Holcicky, myslim na vas a drzim palce - uzivejte si vase tehotenstvi od pocatku a verte mu. Ja vim, ze uz mate za s sebou poradny ‚kopanec‘, ale dejte sanci pozitivite, nebojte se.. Moc, moc na vas myslim..
Co se tyce nalad :D - jeeejda - u Johanky jsem ze sveho'chovani' byla docela prekvapena :D - jeste ze byl Kornel ‚chapavy‘. Ted uz vim - o cem to je, tak se drzim a obcas se usmivam sama nad sebou :lol: .. ale pocity litosti jsou mi opet v patach :D a nebo dojeti - ty vice :D .. uzijte si je a dejte precist ‚nejaky clanek‘ svemu partnerovi :wink: ..
A jestli je vam nevolno - tak to je opravdu ‚dobre‘ znameni!!! Ja nevim, zda jsem to jiz psala, ale u Johanky jsem mela po dobu sesti mesicu hlavu v zachodove mise 8O .. tak mozna na vas cekaji 'princezny :wink: ..

Mejte se moc pekne, drzte se a budte stastne! Jsem s vami..
 ifca

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
23.10.06 09:36

Jej, Lenuli, ja jsem zapomnela dodat:

ifca/1977/ 8O - od 04/11/ na dva mesice v Opave /zbytek dodam po prohlidce lekare :wink:

tak papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
23.10.06 10:10

Ahojky,
těhotenskou průkazku zatím nemám… Jen si říkám, aby mi to s tím hemoglobinem dobře dopadlo…
Lenii, na UZV jsem byla… asi před 10 dny… a bylo to jen maliličké, prý asi 3 týdny staré miminko… :D
Ifco - s tou chudokrevností já už bojuju asi od 15 let, sem tam výkyvy, ale vesměs to bylo poslední dobou v pořádku, až teď mi to kleslo (hemoglobin 97) a do toho zrovna těhotenství! Bylo to plánované, to ano, ale to jsem nevěděla o té krvi! Později by prý hrozilo špatné vyživování miminka… takže se mi to MUSÍ dát do pořádku. Teď užívám Sorbifer Durules - což je nějaké silnější železo. Předtím jsem měla Aktiferrin.
Jinak nevolnosti se už občas maličko dostavují… hlavně ráno, to mu musí manžílek dělat snídaničku do postýlky :)
Taky chodíme s malou plavat, a tak jsem zvědavá jak to budu zvládat s těma nevolnostma.. :roll:
Krásný den! :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
23.10.06 10:27

Ahoj Hermi,
ja jsem v prvnim tehotenstvi brala sorbifer 4 x denne - zpocatku jsem z nej mela zaludek obraceny vzhuru nohama (no, ja ani nevim, zda to bylo sorbiferem a nebo zkratka tehotenstvim :wink: ).. Predpokladam, ze jej budu muset jist i ted - jen co se dostanu k lekari.. ted beru tardyferon - pri posledni navsteve praktickeho lekare mi jej doktorka ‚vnutila‘..
O mimi se neboj - prave ono z tebe to zelezo vytahne :wink: ..
Drz se a neutop se :wink: ..

papa ifca :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
23.10.06 10:29

Ahojte, Popelko, Hermi, děkuji Vám za přivítání a zdravím i ostatní maminky. Leňuli doplňuji termín kontroly 2.11.2006. Ano, Hermi, chodím do práce, ale určitě tu bude i pár maminek na mateřské jak ty. Jsem ráda, že jsem v práci, jen když mě chytne příšerná únava, tak je to dost v práci nepraktické. Taky dostat se ráno z postele je příšerné. Ale jinak mám jen lehce žaludek na vodě, žádné větší bolesti. Teď se ale o mě pokouší nějaká chřipka, mám asi ucpané dutiny, příšerně mě bolí hlava. Někde jsem už četla, že paralen nebo cokoli s paracetanolem nevadí. Máte některá zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
23.10.06 10:36

Evusko, paracetamol nevadi - klidne jej muzes uzivat i trikrat denne - ted ale nevim, jak dlouhou dobu - 3 dny??? Jinak jestli se ti pritizi - kup si v lekarne Bioparox - je to lokalni antibiotikum, ktere muzou tehotne i kojici maminky - strika se v casovych intervalech do krku ci do nosu - a ja s tim ma opravdu dobrou zkusenost!!!
Tak at se ti rychle ulevi..

Jeste mi zabirala horka voda s celym citronem a lzickou medu.. a samozrejme hodne tekutin - at bacila vyplavis! Nejlepe tak 4-5 litru 8O ..

pa ifca :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
23.10.06 10:39

Děkuji Ifčo, to se mi ulevilo, už bych to asi nevydržela. Johanka je nádherná holčička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
23.10.06 10:45

Dekuji :D ..

Evusko, jeste pomaha si naparit dutiny - do vody si dej morskou sul - a po teto procedure si zavaz celo - at je v teple..

At se ti brzy ulevi :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
23.10.06 11:00

Ifčo, 4 krát denně?? fííí ha! Já mám brát 2, ale i tak mi to bohatě stačí! zronva dneska tu funím ...... není mi dvakrát dobře.. psychicky se připravuju na to plavání, doufám, že to přežiju :roll:
Jo jo - Bioparox - pravda! můžou ho i těhotné!
Tak se holky držte! pa pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
23.10.06 11:14

Večer jak dorazím z práce tak to zkusím. Díky moc za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
23.10.06 11:55

Hermi, drz se - ja sice do plavani nejdu, ale i vychazka s Johankou, ktera lita jako torpedo bez pocitu sebezachovy, ve me vytvari ‚kolapsovy‘ stav.. je mi docela fajn - az na ty hormony - ty si se mnou tedy zahravaji 8O ..

Ja utikam dodelat obed a pak hura do parku.. :D uaaa

mejte se moc krasne, holky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3467
23.10.06 13:12

EVUŠKO, jéé, vždyť já jsem Ti úplně zkomolila nick. :oops: Ale už je to spravené… :wink:

HERMI, drž se a vylež to! Nějaká chřipka, nebo infekce je v prvních 3měsících těhu nebezpečná… :cry:

IFCO, máš fakt zajímavý život… Manžel Maďar - umíš maďarsky? A jak mluví Johanka? Jsem zvědavá… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
23.10.06 14:00

Ahoj Lenulko,
madarsky umim pouze par frazi - ale samozrejme pouze u nich nemuzu zustat - ach jo :lol: :lol: :lol: .. Kornel - umi pouze par ceskych frazi - a jestli se vubec nekdy donuti ucit se cesky - to nevim - je stale v jednom kole :( .. Mezi sebou mluvime anglicky - jedina moznost, jak se dorumet :D .. Ale je to v klidu - Kori zil par let s brachou a maminkou v Kanade - takze se s blizkou rodinou domluvim a u nas doma muj tatka umi velice dobre anglicky, i bracha a svagrova, no a mamca jde v cervnu do duchodu, takze ji mame v planu prihlasit do anglictiny pro seniory :lol: :lol: :lol: - uz ted se tesi :lol: - snazi se, ale pod ‚dohledem‘ ji to snad pujde o neco lepe :wink: ..
My jsme se s Korim seznamili v Londyne pres mou nekolikaletou spolubydlici - madarku Eszter a byla to laska - da se rict na prvni pohled :D - rozumime si od prvniho dne, kdy jsme se po dvanacti hodinach diskuse stale nemohli dobrat konce, ale ja jsem musela jit brzy rano ucit, tak jsme si ‚pokracovani‘ domluvili na dalsi a dalsi den, dny atd.. a funguje to mezi nami - podobnym zpusobem - do dnes :lol: :lol: :lol: .. Oficialne jsme spolu dva a pul roku a mame rocni holcicku (zname se o neco dele).. :D .. nekteri znami nazvali nas ‚rychly start‘ hazardem, ale - mm - ja s nimi nemuzu souhlasit, nebot jsem si prosla osmiletym vztahem - ktery byl bez vychodiska - placani se.. a ted - kazdy den je pro me/nas jedinecnym - a o ‚hazardovani‘ skoro ve triceti vim sve :lol: :lol: :lol: ..

No, ja jsem se nejak rozpovidala.. to bude tim tehotenstvim :lol: :lol: :lol:

papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
23.10.06 14:04

Jooo a Johanka - ta umi takove ty ‚mama‘, ‚tata‘, ‚baba‘ atd.. ‚nenene‘ a nektere zvuky zvirat, ale ve skutecnosti si vice ‚drmoli‘ po svem - asi v tom ma - holka - gulas, ale to se casem vytribi.. Ja na ni mluvim pouze cesky, Kori madarsky a mezi nami slysi - onu anglictinu.. 8O .. :lol: :lol: :lol: - chudatko male :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3467
23.10.06 14:29

IFCO, Ty jsi teda ukecaná! 8O Ale to je jen dobře :! :! :! :lol: Aspoň se toho plno dozvíme… :wink: Já jsem úplná trubka, vůbec mi nedošlo, že je Johance teprve rok, takže ještě nemluví! :oops: :lol: Mimochodem má moc pěkné jméno, určitě jste vybírali něco univerzálního, že?
A z toho, že se vašim známým zdá, že jste to vzali s manžou moc hopem, si nic nedělej. Lidi mají vždycky spoustu řečí, ale jen ti dva vždycky vědí své, že? :wink:

Já mám úplně normální život a normálního přítele. :D Je mi 21, jemu 28 a seznámili jsme se před 5lety na jedné seznamce, takže mně bylo 16. Dělila nás dálka 100km, ale každý víkend jsme k sobě na střídačku jezdili. Když jsem se pak hlásila na VŠ, tak jsem si dala plno přihlášek automaticky do Zlína (kde bydlel, teď už bydlíme :D ). Našel podnájem, začali jsme spolu bydlet, já jsme studovala, pořídili jsme si pejska (vlastně fenečku Kittynku - drsnosrstého jezevčíka).

Po roce jsem vy:,–(ila HA, že zkusíme mimčo, protože se to nemusí hned povést a děti jsme určitě chtěli. Moje mamka totiž nemohla dlouho otěhotnět (10let) a věděli jsme, že to není jen tak, tak jsme se prostě začali snažit a ono to vyšlo hned první měsíc! 8O Byl to docela šok, ale příjemný. Naši rodiče nechápali, protože jsem přece ještě studovala… Ale já jsem měla vše naplánované. Od 16tt nás čekala spousta vyšetření a nakonec jsme zjistili, že čekáme chlapečka se srdeční vadou. Až v Brně jsme zjistili, že mu chybí půlka srdíčka a v Praze-Motole nám to jen potvrdili. Doktoři nám pořád dávali najevo, že jsme mladí a můžeme mít další zdravé děti. Chtěli jsme bojovat, ale nakonec jsme to vzdali. Kvůli tomu, že bysme nechtěli malého trápit…

Po porodu jsem přestoupila na dálkové studium a začala pracovat. Takže pracuju v jedné velké firmě na informacích…

Hned po porodu jsme začali zkoušet znovu, ale nějak se nedařilo, potom mi špatně rostla děložní sliznice, tak mi dr. doporučil brát HA. 3 měsíce jsem ji tedy brala a 2.měsíc po vysazení nečekaně otěhotněla… :D Spíš jsme si totiž dávali pozor. Máme se stěhovat do bytu, který potřebuje spoustu úprav, tak se bude hodit každá koruna navíc… No a stejně si osud udělal svoje… :D Samo že jsme nakonec rádi!!! :lol: :lol: :lol: :wink:

Brrrr, to jsem se rozepsala… Musím na sebe taky něco prásknout… :lol:
Měj se krásně!

Leňula + kulíšek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest