Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj, hlásím se k vám diskuze, vezmete mě mezi sebe? Jsem cca v 7-8 tt, na kontrole jsem byla a srdíčko už bylo vidět, nicméně průkazku dostanu až při další kontrole, tj. 15.11. Termín porodu vidím tak na začátek června. Jsme z Prahy, ročník 1974 a doma už mám jednoho tříletého raubíře Tomáška, který v září začal chodit do školky.
JANI, šup za námi!
Kdy máš termín porodu?
POOH, já jsem si taky myslela, že když jsem mladá - nekuřačka, tak se nám nic takového nemůže stát a „vyberou“ si to jiní… Celé těhu jsem prožila moc a moc pozitivně… Nestalo se. Ale teď už to MUSÍ vyjít. Nebojím se, že by se to opakovalo, to je jako vyhrát ve Sportce hlavní výhru, jak řekl můj přítel.
Trošku se bojím teď toho začátku, aby bylo vše OK…
Taky nejsem plavací typ, ale to těhu plavání je spíš takové blbnutí! Fakt!
Půl hodiny cvičení u bazénu, aby jsme se zahřáli, protáhli a půl hodiny blbnutí ve vodě. Je to moc prima. Tak od půlky listopadu bych chtěla začít chodit…
Fotky: Dává jak který doktor… Některý Ti ji nabídne, jinému musíš o ni říct. Někdo ji dává zadarmo, jinému za ni zaplatíš. Já platím 70Kč. Teď jsem si ji ještě nebrala, až bude vidět i kulíšek… ![]()
Červňátka 2007:
Janina1974 / Praha / TP??? / KO 15.11.
Evuška74 / 1975 / ??? / TP 2.6.2007 / KO ???
Lenula / 1985 / Zlín / TP 12.6.2007 / KO 31.10.
Hermi / 1978 / ??? / TP 16.6.2007 / KO 15.11.
Pooh / 1983 / Zlín / TP 18.6.2007 / KO 25.10.
Popelka / 1979 / Pardubice / TP 18.6.2007 / KO 31.10., 15.11
Lenii / 1976 / Praha / TP 28.6.2007 / KO 9.11.
Ifca / 1977 / Opava / ???
ahoj tak se hlásím po náročném dnu.
Lenulko tak jsem se objednala ke starému dr, ale znovu mě v telefonu sestřička přesvědčíla, že změna nutná. Jdu tedy na kontrolu příští úterý
ahoj, to je právě to co ještě nevím - termín porodu - ale podle poslední MS to vidím přelom května, ale spíš začátek června, to se dozvím, až na příští kontrole. Ve středu jdu na krev a pak toho 15.11. na prohlídku. Při prvním těhotenství mi vůbec špatně nebylo, zato teď to stojí za to. Ne že bych zvracela, to zas ne, ale odpoledne a večer mi je špatně od žaludku, když se najím je mi špatně, když se nenajím, je to ještě horší. Ale rána jsou v pohodě. Na plavání jsem nechodila, protože mě zlobily kvasinkové infekce (teď musím zaklepat je to zatím ok), chodila jsem ke konci těhotenství na cvičení pro těhotné a nebo jsem jezdila doma na rotopedu. Ptala jsem se dr. a prý jízda na kole nebo rotopedu nevadí, spíš jde o změnu těžiště a hrozící pády, tak zůstanu u toho rotopedu. Jestli se k tomu dokopu. Večer jsem úplně mrtvá a usínám u uspávání Tomíka. Ale včera jsem se na kole projet byla, jen pomalu a kousek - 20 km. (pro vysvětlení - před těhotenstvím a vlastně ještě v září - to už jsem těhotná byla - jsem jezdila na kole hodně - manžel jezdí závodně, tak 20 km je opravdu jen kousek
Ale jinak jsem asi normální ![]()
Jani mám to s tím jídlem stejně…když se nenajím, tak je to katastrofa, když se najím, tak je mi divně.
Jsi teda dost velká sportovkyně koukám. Já na kole nejezdím, protože ho nemám
![]()
To říkají všichni, že jsme blázni s tím kolem, u nás vlastně jezdí všichni, kromě mé mamky. I sestra s manželem. Takže my jsme jezdili na závody a moje mamka hlídala Tomíka. No od příštího roku to bude asi jinak, se dvouma dětma se na kolo moc nedostanu. Sportovkyně - hm, ale vidět to na mě teda není. Jestli přiberu zase 17 kg jako při prvním těhotenství, tak asi neprojdu dveřma (doufám, že porodní stoly mají vyšší nosnost ![]()
Ale nepovídej…já už jsem oplácaná teď, takže to bude taky zajímavý.
POPELKO, takže KO jako já v úterý 31.10.? Tak to si budeme držet palečky zároveň! ![]()
JANI, teda Ty jsi sportovkyně!!!
Tak to Tě nemůže ohrozit ani 17kg! ![]()
Mně by teda 17kg silně ohrozilo, protože pak už bych měla metrák.
Hrozná představa - vážit 100kg. Musím se hlídat, abych nepřibrala moc! Max. 10kg! Pro ženskou s nadváhou je to ideální… ![]()
Lenulko přesně tak…kontrola 31.10., ale vůbec se mi tam po tom telefonátu nechce.
S těma 100kg to mám stejně…musím se hodně hlídat.
Holky, nechci vám brát iluze o mě, ale když jsem šla rodit poprvé tak jsem měla 105
a zdaleka jsem všechno nezhubla..... ach jo (hlavně se mi po ukončení kojení nezmenšila prsa…). No ještě že u nás v poradně stačí váhu nahlásit a nemusím se tam přede všemi vážit.
Holky, já jsem tak ráda, že nejsem sama!
Nemyslím to zle, víte, jak to myslím… Vždycky je to všude samý hubeňour… ![]()
POPELKO, musíš se přes to přenést, vím, že to je těžké, ale když chceš na tu KO jít, tak Ti nic jiného nezbývá.
Snad se dr. bude chovat líp, ne? Co myslíš? ![]()
Lenulo, tak to je fakt síla. Nevím co bych dělala, kdyby se to stalo mě a to si říkám, že mladým matkám taková rizika nehrozí, ale vidím, že to tak není
No ale snad už bude vše v pořádku a všechny porodíme zdravá miminka. Já myslím, že důležité je především pozitivní myšlení, já si zatím žádné problémy nepřipouštím, jen občas me přepadne hrozný strach z porodu. Docela blbě snáším bolest a když mě něco bolí, hned bych umírala
Jinak já jsem z Letné! To plávání bych moc ráda, ale já jsem jaksi neplavací typ
Jo a kontrola je 25. 10. to bych měla být 6+3 tt, minule doktorka na utz nic neviděla, tak snad tentokrát to bude lepší. Holky dávají se i fotky z utz nebo až později až když je mimi větší?