Poradna duly
Jana Čurdová
Díky, není co závidět, protože to těhotenství tak strašně rychle uteče, že i vy za chvilku budete mít ty uzlíčky brzy v náručí, takže si to užívejte jak to jde.
Klára
Klárko měla jsem u těhu co nevyšlo termín na prosinec a jen si říkám, jak to uteklo.
Ale určitě to taky znáš - jsou dny, kdy to rychle utíká a jsou dny, kdy se to neskutečně vleče.
A jak to vidíš s porodem? Rýsuje se to nějak, nebo je ticho po pěšině?
To Klara - přeji Ti ať se mimi narodí v pořádku a Tobě hodně klidu a málo probdělých nocí. Já už jednoho tříletého prcka doma mám, naštěstí byl docela klidný a v noci se moc nebudil, akorát ho večer zlobilo bříško a prdíky - asi jako skoro každé mimino.
To Martina - vítej v diskuzi a přeji pohodové těhotenství, určitě bude vše v pořádku.
To Lenina - doplňuji informace - datum mého narození 6.2.1974 (asi jsem tu nejstarší…) a TP asi 1.6. - průkazku ještě nemám, ale počítala jsem to podle poslední MS, tak uvidíme.
Jinak paní učitelka ve školce mi dneska říkala, že dvě děti onemocněly planými neštovicemi, tak uvidíme, jestli je taky chytneme nebo ne. Na jednu stranu bych ráda, aby si je odbyl, na druhou - ještě by to mohlo počkat až bude malinko starší. Jak je to vůbec s neštovicemi, když jsem těhotná? Já už je teda měla, ale nemůže se nakazit mimi? K doktorovi jdu až 15.11.
ahoj jana
KLARO, moc díky za přání! Máš úplnou pravdu, těhotenství hrozně letí. Já už jsem dnes začala 8.tt, ani tomu nemůžu uvěřit…
Přeji Ti krásný porod, ale to je každý, protože na konci čeká krásný uzlíček… ![]()
JANI, já si myslím, že neštovice, když jsi je prodělala, nemůžou miminko ohrozit… ![]()
IVULE, to je dobře, že se Ti tu líbí! ![]()
Ke stáří těhu: Vždycky (nebo skoro vždycky) bude jiné, než podle poslední MS, ale stejně stále platí TP podle poslední MS… Já jsem třeba měla ovulaci až 25.DC, takže jsme o 11dní pozadu oproti klasickým tabulkám. Nejlíp se pozná datum početí (čili datum ovulace) podle 1.UTZ, pak už každé miminko roste jinak, nemusíte se tedy bát… ![]()
moc vás zdravím! zatím jsem byla v tématech - takže znám ivulu, ale tady to víc frčí, zdá se
každopádně všem gratuluju a držím palce! já ani nevím, zda jsem už patřím. to jsou pořád horory kolem…takže člověk strašně vnímá veškerý nástrahy. no, já jsem tedy těhotná, jak mi řekl pan dr., ale na ultrazvuk mi minulý týden řekl, že mám přijít až za týden nebo dva. působil na mě docela jako flegmouš. takže já tady teď trnu a zkoumám, kde všude mě píchá…abych neměla mimoděložní těhu. ale člověk je asi vážně spíš zblblej…takže v klidu
tak se za dr asi vydáme tenhle pátek a pak vám řeknu. jinak mě furt bolí břicho. vás taky? a mám ho děsně nafouklý a dneska jsem si tak vykračovala po městě v tričku a úplně jsem se styděla. mám ho větší než prsa. tak nevím, jestli je to vypapaný, nebo vymiminkovaný. co myslíte? jak jste na tom vy? je možný, aby to někde zapůsobilo na dělohu tak, že už v příp. 7. týdnu (přesněji 6+3tt) bylo zvětšený bříško? podotýkám, že jsem tlouštík normálně, ale tohle, to je moc ![]()
jinak jsem helena, 1978, Louny.
přeju hezký večer!
Teda, už červen 2007..to snad není ani možný. Tak maminky, přeju vám s mojí malou láskou krásný a pohodový těhulkovství, bez žádných problémů, užívejte si každého dne, hrozně to letí ![]()
Dobré ráno všem.
Amynko děkujeme a dodatečně gratulujeme k narození překrásné holčičky.
euryanta vítám tě tady. Z toho dr. si nic nedělej…oni to někteří prostě tak nežerou. Já volala k dr. v pondělí a řekli mi, že pokud je to chtěné těhu, tak se s vyšetřením nespěchá. Divnej přístup, že?
To Amynka
gratuluju k narození dcerušky, vypadá kouzelně. Přeji Vám oběma hlavně hodně zdravíčka, to je nejcennější.
To Euryanta
Vítám Tě mezi námi. A neboj se, však Ti to už uteče a doktor Tě stejně bude muset prohlídnout a potvrdit těhu. Vždyť už naznačil, že je to na správné cestě, ne? V pátek napiš co a jak.Budu Ti držet palečky!
Já jdu na srdíčko dneska v 11.00 hodin, tak mi držte palce. Mám obavy aby bylo vše O.K..
Tak zatím ahoj Ivule
Ivule…proč by nemělo být všechno v pořádku? Neboj, bude. Myslíme na tebe, pak se ozvi.
Ahojky budouci maminy…preju hezke ranko..Tak jeste jeden den a budu vedet vic o svym miminku¨,uz se moc tesim a ani nejsem moc nervozni jak jsem byla.Verim,ze to dopadne dobre.Uz ani nectu o vsech ruznych komplikacich,ale snazim se byt klidna..
Martinečko tak to dobře děláš, že o tom nečteš. Zítra uvidíš mimi i srdíčko.
Uz se nemuzu dockat…a to uvidim uz i srdicko??Vychazi to,ze jsem asi tak v 6.tydnu..
![]()
Marti…tak to nevím. To bych ti nerada kecala…myslela jsem, že jsi dál. Některá už v 6tt srdčko vidí, jiná až později
Tak se necham prekvapit,vydrzim do zitrka..
Ty jsi Popelko z Pardubic?Ja mam pritele z Prelouce coz je kousicek od Pardubek,a pracuju v Praze,takze to budu muset taky nejak vyresit s tim cestovanim..podle dr. co mi rekne..