ČERVEN 2009

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11462
9.7.09 16:20

Hodila jsem do galérky Štěpánkovo úsměv :-)

Fotky jsou tam moc pěkné, mne hlavně pobavila Zuzanka od Seal-úžasný háro, to jsou vlasy jak od dospěláka-nádhera :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
962
9.7.09 16:56

my kojíme vždycky když se mladej vzbudí a vychází nám to co 3 hodiny. Je docela přesnej. Jen po koupání má delší pauzu. Nakrmíme v půl deváté a spinká až do 2 - 3 hodin ráno, pak zase najede na 3hodinové intervaly.

Zítra mě čeká kontrola u mé gyndr. se mi tam moc nechce :-(
Jak taková prohlídka probíhá? Jako klasická?

dítě je s babičkou na prochajdě, tak jsem zatím stihla uvařit. Zítra nám přijdou konečně namontovat okna do baráku, tak už to bude vypadat jako opravdový dům :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
235
9.7.09 17:28

Spagetko - tak to je fakt úplně stejné jako u mě. I s tím odstříkáváním - taky mi mlíko teče z druhého prsu, když kojim a pak skutek utekl :lol:

Meluzinka - přesně tak, já jsem stydlivka, takže bych taky nemohla kojit na veřejnosti, takže v tomhle výhodu taky nevidim.

Mroe - díky za tip, zkusim nějakej návod najít :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12196
9.7.09 18:06

S tím kojením to vidím nějak podobně. Když to nepůjde,tak to nepůjde.
Tuším,že to u nás nebude mít dlouhého trvání,když pořád čtu,že se vám nalévají prsa a mě se o nalitých prsou může tak akorát zdát-mám je vyždímané-malej má období,že pije co 2hodiny-už mi z toho šibe.

Taky nám v porodnici říkali,že to vážení není už pak na místě-protože se vytváří zadní a přední mléko a dítko nemusí vypít přesně stanovené množství.

Mroe-do práce bych měla nastoupit příští Vánoce-to uteče jako voda a chci si to náležitě užít-pak budu makat do 80.

:evil:

A odstříkávání-jsem totálně gramlavá-v porodnici na mě sáhla sestra a mlíko stříkalo metr daleko-zkusila jsem to po ní a prd-prostě nic. Takže jsem ráda za odsávačku.

Od včerejška si před každým kojením nahřívám prsa pod sprchou a pak ještě masíruju,aby se uvolňovalo mléko lépe a tím se i připraví bradavka a dvorec-uvidím,zda se mi ty prsa konečně nějak zhojí-už toho začínám mít dost.

jdeme koupat-to je zatím pro nás dost trauma-malej je hladový a tak se většinou pěkně trápí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6165
9.7.09 18:23

ahoj maminy, tak dneska jsme měli docela lítačku, ráno rehabilitace se starší dcerou, zjistili ji hypermobilitu, což má po mamince :? , pak jsem letěla do práce, dělala uzávěrku měsíce, pak jsme celá rodinka zašli na obídek do zahradní restaurace, přijeli domů, běžela jsem s Julinkou na pracovní schůzku, cestou koupila oblečení na zítřejší manželovu promoci, protože mi ze stávajícího šatníku není jak bych chtěla :( a zase běžela domů, abych malou nakojila, teď mi tu chrní na ruce :wink:

…musím vás dočíst..

jinak dnes malá spala poprvé celou noc od 21 hodin do 6 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35329
9.7.09 18:43

violka provedla dnes treti mezilopatkovou naloz, ma na sobe ctvrte obleceni. bodycek mam haldy, ale obavam se, ze k nim nemam tolik kalhot, ted si nadavam, ze jsem behem dne neskocila do sekace, nebudem mit dost veci na chalupu, kdyz je koupim zitra, nestihnu je uz vyprat… ach jo. mam fakt prutokove dite…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6165
9.7.09 18:52

mroe:taky jsme dneska předvedly rekordní nálož, ale já nedám na huggies dopustit, máme malinko šmrnclé bodyčko, ale obávám se, že s jinýma plínkama by to bylo až za krkem :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12196
9.7.09 19:17

Mroe-ten můj tentuje asi 8× denně. Takže vyloženě průtokáč. Přebalím-kojím-přebalím.
Taky nemám oblečení-spíš bodíčka-vše má obrovské-budu muset něco nakoupit-jenže kdy- do obchoďáku bych zajela-jenže mi je líto prcka dávat do autosedačky-dokud trošku nevyroste,aby tam nebyl tak zkroucený.
Ještě mě napadlo vyjet sama do města do centra a kluci by pohlídali a dali umělou stravu.

Zuzi-tak nějak nechápu jak jsi to všechno zvládla. A jak jsi malou zabezpečila? Zásoby z mrazáku??
Je vidět,že už máte to šestinedělí za sebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2055
9.7.09 19:47

Slibuju že už se na kojení nebudu ptát ale ještě jedna věc by mně zajímala když budu mít v jedné skleničce třeba 400ml za jeden den nastříkáno a zmrazím to a pak to budu chtít použít a ona vypije jen 90ml ten zbytek můžu použít nebo se už po druhé nesmí zhřívat???

Manžel šel bratrem na hřiby tak to jsem zvědavá co donesou když tolik rostou
Malá je okoupaná a dnes po 6té nakojená a babička ted uspává já mám migrénu až je mi na zvracení, koupala dnes babička ještě že nebydlíme sami, být sama doma když mi není dobře ..... no díky bohu.

Jdu do vany snad to pomůže pa pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
962
9.7.09 19:55

hlásím se taky k průtokáčům :-) dneska byl 6× pročůraný durch - i se zavinkou :-) většinou moje chyba, špatně jsem utěsnila plínky, bláto na hřišti máme tak 7 x za den, naštěstí toto nám plínky udrží (huggiesky) :-)

překvapená - Ondra také nemusel koupání, měl z toho šoky, také byl hladový to taky nebylo dobrý, ale teď asi týden mu dávám hodně vody a to si úplně medí :-) a koupeme 1,5 po jídle.

Ještě jsem vás nestihla dočíst, takže jste možná už toto řešili ale přesto se zeptám. Už víte na jakou půjdete rodičovskou? Já mám v plánu dvouletou, (chtěli bychom mít mezi dětmi tak 2 roky) ale nevím jak to je, kdy se to musí vyřizovat. A také ještě jeden dotaz. Když už budu na tý dvouletý, jak je to pak s mateřskou když bych otěhotněla? do těch dvou let? děkuji moc za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6165
9.7.09 19:57

welu:já už bych jednou rozmrazené znovu nemrazila kvůli bakteriím.

prekvapenka: žádný zásoby, Julinka to vše absolvovala s maminkou :wink: , teda když jsem byla v práci, tak manža se starší jezdili venku kočárkem 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6165
9.7.09 20:06

renuule:nejsem si tedy jistá, ale myslím, že jakmile začneš pobírat mateřskou na 2. dítě, tak ti automaticky zastaví pobírání rodičovského příspěvku. Nejlepší je si naplánovat 2. dítě, tak, aby v době kdy ti začne nárok na mateřskou ti akorát končila rodičovská :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4498
9.7.09 21:14

renuule: Délku mateřské resp. rodičáku si musíš na socce svolit do 21.měsíce. Jak začneš pobírat další MD, tak přestaneš pobírat rodičák. No, ale, když ono je to ošemetné…si naplánujete rozestup 2 roky a co když vám to tak neklapne, přesně jak plánujete :wink:

Dneska jako zázrakem obě dítka usnla celkem bez problémů. Manžel je na noční, tak bylo koupání Tomíka jen na mě a Florce. Koupeme ob den, takže jeden den Florka, druhý Tomík :)
JInak včera to byl boj, Tomík brečel resp. řval od nějakých 17h až do 21,30, kdy usnul - měl prdíky a ještě ráno prděl jako kulomet :o přitom jsem nic nadýmavého nejedla :?: Dnes byl klid, tak nevím. Pořídila jsem od Eoné masážní olejíček na bříško „větříček“ - včera jsem ho vyzkoušela - no nevím, jestli nějak pomohl…

welu - no pokud máš mlíčko ve větších skleničkách, tak bych ho šoupla z mrazáku do lednice a po rozmrznutí bych vždy na použití odlila na ohřátí zvlášť. Takže by to mohlo vyjít na několi porcí během dne. Jinak asi je praktičtější zamrazovat rovnou v menších dávkách - já mám ve sklenkách od přesnídávek - asi teda nevyužiji, leda že bych z toho udělala pak palačinky :lol:

jessinko: Taky si připadám jak dojná kráva…už mi to kojení leze na nervy…neboť jsem v jednom kuse od mléka - hlavně při nočním koju, jak se Tomík pouští a mlíko zrovna tryská jako o život, tak každou chvíli mám mokrou košili, zavinovačku nebo polštář :-( …o podprdě nemluvě, protože mi kolikrát teče z druhého prsa mlíko tak, že mi prosákne i vložka v podprdě skrz :o

Dnes mi přišel objednaný ponorný mixér od Brauna, http://www.braun-eshop.cz/…r-6550-mbchc je super, už se těším, až v němu budu kuchtit příkrm - to půjde samo - doufám teda, že Tomík bude větší jedlík než Florka - to jsem navařila a vše zase vyhodila, vůbec nic mi nejedla :twisted:

Tak jdu dělat ještě honem něco užitečného, než ulehnu - teda , jestli se dřív někdo nevzbudí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2055
9.7.09 21:22

Já trošičku odbočím, chtěla bych se zeptat jestli je hodně vážné když známá byla ny gyndě musela jít protože se ji zvětšovalo břicho a měla měsíc slabou MS je jí 46 let a dr ji na UTZ zjistil cystu 145×91mm. Proč ji posílá na CT co tam zjistí a vzali ji i krev a výsledky budou za měsíc je tohle normální???

Holky prosím nemáte s tím některé skušenost?? Je to vážné?? Moc Moc Moc vám děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
9.7.09 21:40

ahojky,reaguji trochu zdeji, ale meli jsme dnes navstevni den, 4 navstevy se tady otocili od plu 4...... koukam, ze jste tady pekne rozebraly to kojeni, zaver je ten, kojit, kojit a kojit :) , aby se tvorilo mleko, a jinak kazdy dle sveho citu a pocitu, protoze kazdy poradi neco jineho

Welu diky za tip na kojeni.net, mrknu na to a snad tam najdu odpoved na sve pochybnosti, take by jsem chtela vydrzet kojit, alespon do 6 mesicu a proto me to dost stve, ze to momentalne nejde, tak jak by jsem chtela, no snad to prekonam, prvni ditko jsem nekojila, ale to jsme byla mlada a hloupa :) /bylo mi 20/, jo jinak ty kloboucky pouzivam ja, vubec se v porodnici neprisal

Mili, co jsi to poslala ten odkaz na tu ceskou televizi, neslo to spustit, ten druhy odkaz ano, mate tedy zajimavou nabidku plavani doma, to u nas neni, je tech skolicek tady nekolik, mam dojem, ze 4 a tak nejakou vyberu, navic ne kazda ma to plavani takhle brzy, takze to musim prozkoumat

Seal - materska za kveten taky dlouho nesla, ale vcera dorazila, tak aspon neco, zamestnavatel dodal pozde podklady… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí