Poradna duly
Jana Čurdová
Welu - vždyt už má Adrianka měsíc-to zvládne. My jedeme za měsíc k našim- což je 6hodin jízdy-to bude masakr.
O potničkách nám v porodnici říkali,že potírat silnějším černým čajem.
s tím přibíráním miminek-mě se právě nezdá,že by se Ríša zakulacoval. Takže se asi nepřežírá-nemá čím,protože kdybych měla pořádné mlíkárny (což o to kozy jak vozy mám,ale nefunkční)-tak si určo dopřeje. A hlavně nejsem zastáncem toho,že mimčo musí praskat ve „švech“.
Dnes v noci po tom dokrmu spinkal jak andílek od 23hod-5hod. a žádné nalité prsa se nekonaly.
TAk jsem si spočítala,že bych měla vydržet aspoň do konce července,abych kojila déle než poprvé a taky na tu cestu k našim,abych ho nakojila v autě a mohli fičet dál.
Ahojky,
jojo s tou odsávačkou - taky jsem se nejdřív divila,že to vůbec nejde, žádný podtlak atd, ale už jsem na ten grif přišla a po nějaké chvíli mi to mlíčko začne vystříkávat, bohužel ale jen chvilku a málo - takže ho fakt moc nemám…
Teda jak jste tady mluvili o tom třítýdením spurtu, tak asi jsme tam. Zničeho nic včera odpolko navýšila malá dávky, už vypije 100 ml, nevydržela obvyklých 6 hodin v noci a vzbudila mě po třech hodinách a zas si dala do nosu, takže teď už ten nutrilon převládá opravdu a to jí u těch prsou fakt nechám tak půl hoďky.....Jak dlouho takový spurt trvá cca ???
Welu, já jsem si musela koupit dětskou digitální váhu, byla to podmínka propuštění z porodnice, právě abych věděla kolik malá jí a dobře jí dokrmila. Ale hned jak bych se rozkojila - tzn. měla dost mlíka, tak bych jí bejvala schovala a vůbec na to nebrala zřetel - oni si potom opravdu berou pokaždý jinak co potřebují a to vážení by zbytečně stresovalo.......Ale bohužel se laktace pořádně nerozjela, takže já furt zjišťuju kolik toho mateřského vypije.....Teď už vlastně jen proto jestli to má cenu…Zatím těch 40 ml dá, tak sí říkám, že to cenu má, alespoň něco ode mě… Jo a 1 ml = 1 g
Teda wapíku, teď jsem si všimla, že jsem si vybrala stejný metřík, nevadí to? ![]()
hihi spagetko nevadí, ty máš holčičku a já kluka… ![]()
prekvapenko - prosím jak víš, že mlíčka nemáš dost? Malý ti přibírá ne? taky nemám nalité prsa, ale zatím malý pije jen ode mě a přibírá tak si říkám, že je mlíčka asi dost. I když teda moc dlouho nevydrží přes den.
Milli prosím chtěla jsem mrknout jak jsi psala o těch úvazech, ale asi už to nedohledám. Nenapsala bys mi kde to hledat…dík.
Wapik - myslíš úvazy do šátku? Já koukám k Lentilce (tady z webu), má to výborně zpracovaný - www.salatky.cz
Milli
jo, to je přesné s tím uspáváním, já se taky vždy bavím ![]()
Režim spaní jsem hrotila do roka, pak už jsme z toho byli na prášky všichni ( já, manžel, Tobík ), tak jsem to vzdala a přesně-podle potřeby ho nechám. Někdy jsem teda na hlavu, když ještě po desáté nespí, ale většinou mi to neva, aspoň ho P taky vidí.
No ale teď ho měla tři dny jak jsem byla v porodce a tvrdila mi, že si v OSM vzal medvěda , zahlásil JDU SPINKAT a šel-HAHAHA, to nikdy neudělal. Radši bude dělat stojky než dobrovolně spát ![]()
Jsem si ulevila..pardon ![]()
Welu
já jezdím už s dětma na chatu, je to 150 km a zvládaj v pohodě, většinou jsou oba tuhý.
Překvapenko úsměv ![]()
Prsa se mi taky nenalejvaj a nepnou, jak se ustálí poměr poptávky a odběru tak už prsa nebalonovatí tolik. Já mám skoro pořád měkouše ![]()
Milli to je taky super dík, myslela jsem ještě jako do té zavinovačky jak jsi psala, že ho balíš do prostěradla nebo do čeho. Že pak hezky spinká… ![]()
meluzinko ty nás umíš uklidnit, díky. At žijou měkouše… ![]()
Tak jsem zkoukla galerku a mame fakt vsechna miminka krasna!!!!. Taky jsem koukala na srovnani velikosti miminek od Duhovky a musim rict, ze Violka bude mit za chvili 2 mesice a jako Amelky bratranec teda rouhodne nevypada, vic podobna je Amelce. Aspon ted vim, proc jsou nam vsechny katata velka v pase
Mam proste dite dlouhe a spis hubene.
A mam jeden dotaz = se stydim, ale ci je Nikolka se strasnou seboreou? Jinak Violka to mela na cele podobny, jen to nemela na tvarich, jen kolem nosu. Ja teda mazy jen slunecnicovym olejem a setrne sloupavam a je to o dost lepsi. Mozna, az se vratime z chalupy, zajdu si na kozni pro olejicek se salycilovou kys.
Jo, nase dnesni noc se napadne podobala te vcerejsi u nekolika z vas. Do pul druhe Violka prudila, pak spala s jednim kojenim do 7 a od te doby zas prudi. Pred chvili usnula, tak ja vyratim rychle balit, na spanek neni cas… ![]()
Ahoj holky,
moc PROSÍM - rýma se pozná tak, že špatně dýchá a z nosíku mu jde při pšíknutí vodový hlen!? Jak často odsávat??? Mám odsavačku na vysavač. A na co dát pozor? Jak dlouho to většinou odeznívá? Může mít z toho problém ve středouší? K doktorce až když nebude se chtít přisát nebo bude mít teplotu nebo bude vytrvalý řev od bolesti? Včera nemohl přes 15 hodin zabrat ke spánku, jak se mu blbě dýchá.
dík
Milli jo prosím pošli mi to, díky…
wapi@centrum.cz
holky prosím tu žádost o porodné jste posílali poštou? a je jednou na jakou tu sociálku, nebo musím podle místa bydliště? nebo podle zaměstnavatele…jsem trochu mimo díky.
Lupe - já odsávala vždy před kojením, i v noci. Vodovou rýmou to začíná, pak bývají zelené hleny. Odsávej jen krátce - přiložit k dírce a pryč. Někdy toho je jen malinko, ale i to jim dává zabrat. Na spaní podlož postýlku nebo rošt, aby byla hlava výš. Taky kapeme Libenar - dobré je před i po odsátí kapičku.
Při rýmě se pouští často prsa, to poznáš - chce sát, ale nemůže dýchat nosem. Nám to trvalo tak 2 týdny, jenže to byla asi rýma od bráchy ze školky.
Při rýmě nosíme hodně v šátku místo kočárku - hřeje se o mě a v té poloze mu neteče rýma do krku a nebudí se kašlem.
Milli - děkuju. Snad to podchytím včas - jako malá jsem měla pořád zánět středního ucha. A ta odsavačka hlenů na vysavač není nijak agresivní, že? Asi hloupý dotazy. Nechtěla bych, aby měl Ondrášek komplikace. Vůbec nevím, jak jsem mu to uhnala. ![]()