Poradna duly
Jana Čurdová
Dobré ráno,
hubnoucí tabulka - jsem pro, potřebuju sundat 10kilo abych byla spokojená, ale budu Vám tabulku kazit, já váhu doma nemám, takže nevím jak se jednou týdně zvážím???? A nechce se mi ji kupovat…ale mohla bych..hmmm dilema…uvidím ![]()
tehulko - vítej doma..hh nezměníš si nick? Už nejsi těhulka.
Teda dnes Marťas ráno tlačil …no jo mamka si večer dala kapku vínka, pistácie, paprikáš a hermelín…a naopak si nedala fenyklovej čaj. Tak tlačil, ale už je v pohodě. Tu leží v lehátku a statečně obouchává hračky na hrazdičce.
Jinak taky není čas, jak má manžel tu dovču, hodně jsme toho v bytě udělali, naposledy včera položili nové lino v kuchyni. Ale nějak nejezdíme na výlety, není čas. Jo příští týden jdu do autoškoly na osvěžovací jízdu, je třeba začít jezdit, ale mám strach. Jsem dlouho nejezdila, teda před těhu nějaké pokusy byla, ale pak jsem se na to zas vyprdla, ovšem jestli se budu chtít někam s dvěma dětma dostat je třeba to umět…bojíííím se ale.
Duhovko údaje v pohodě, pošlu ti je do SZ ju?
Taky nejsem typ co hubne kolotočem kolem dětí. A že jsem se teď ten týden nalítala. PO schodech nahoru -dolu. Do lesa s kočárem. Tři noci nevyspalá, kojím jak prdlá-a nic-ani půl kila. A jídlo taky nic moc, matka dala na jídelníček čočku a květák ( !!!! ), tak jsem se nějak odbyla.
Jinak to bylo vtipný - střídali jsme se ve vaření-takže já řízky a pangas a ona čočka a květák ![]()
U nás noc v pohodě, Tobík spal lépe a Štěpula dobře. Už se usmívá čím dál častěji a brouká si ![]()
Welu - já teda žehlím pořád a všechno. Plíny budu žehlit celé do půl roku, pak je začnu žehlit jen zvrchu po složení. Oblečení žehlím pořád i Matýskovi, takže to je jasné. Jsem trochu paranoidní, co se hygieny týká - Matýsek ve dvou letech chytil někde plíseň do obličeje, dlouho jsme to léčili, tak si všechno pořád hlídám.
Jani - vítejte doma! To se divím, že ti hned v den porodu nechali malou na noc
. U nás si je teda berou na dětský, aby se rodička první noc vyspala. Porod jsi měla dlouhý, ale z popisu se zdá, že celkem v pohodě.
Ad hubnoucí tabulka - jdu do toho. Jen ještě technický dotaz - budeme uvádět celková čísla, nebo rozdíly? Myslím třeba 62+82-73=11 nebo 0+20-9=11.
Jo a týdenní vážení klidně budu provádět, ale dneska ráno jsem zjistila, že mám 11,5 kg na shození a to bylo minulý týden jen 10! Takže budu asi tabulková ostuda ![]()
Mel - babička nějak šetří na tom jídle. A květák i čočka jsou fakt super pro kojící matku ![]()
Ahojky
Milli taky jsem na higienu jako pes ale oblečení nežehlím, peru v lovele a v pračce a susíš někdy venku když je hezky ale to počasí moc nevycází tak suším doma
Dobré ránko a hezký den (v rámci možností)
Tady je MASTERS OFF ROCK tak je tu plno lidí ze zahraničí no prostě narváno, bordel samá ROCK HUDBA už od čtvrtku no ještě zítra a je konec JE TO TADY KAŽDÝ ROK A VEČER SE TEN KRAVÁL ROZLÉHÁ DO OKOLÍ
jaK SE JMENUJE TA SEDAČKA CO SI PŘIPNETE NA BŘICHO A MÁTE V NĚM MIMINKO?? ASI POŘÍDÍME CHTĚLA BYCH Z BAZARU NEVÍM JESTLI MI V TOM BUDE CHTÍT BÝT JE TO KROSNIČKA???
Welu - krosničku bych koupila až na větší dítko - až perfektně udrží hlavičku. Ještě se dělají různé klokanky, ale já mám prostě nejlepší zkušenost se šátkem - jde od novorozence až dokud maminka dítě unese
Ale máš pravdu, na bazaru koupíš i moc pěkné a kvalitní a za míň peněz, než nové.
Jinak já suším právě většinou venku - sice svítí jen občas, ale fouká vítr, takže to schne líp, než v prádelně. Jak je teď vysoká vzdušná vlhkost, tak to bez větru nechce schnout ![]()
Ahojky
Duhovko -taky ti pošlu v SZ údaje do hubnoucí tabulky
Welu - já taky žehlím,ani né tak kvůli hygieně,ale je to zmačkaný
a my používáme ted babyvak a až bude hezky držet hlavičku,tak Ergo - myslím že tak okolo 3 měsíce.je fakt že ted v babyvaku se vždy krásně zklidní a většinou usne.a Ergo - to už jsem tu doporučovala mockrát,nemůžu si ho vynachválit.
Melu - jo to já taky,můžu týden nespat,přes den makat,flákat jídlo a stejně nezhubnu.nejvíc mě nasírá,když všichni říkají,že kojením se hubne.to já nikdy nehubla.a to jsem vždy kojila max. po 2 hodinách ![]()
Ellhano -jo to mi povídej,my nebyli nikde na společném výletě ani nepamatuju,jak předěláváme to bydlení,tak se to nestíhá.už se těším až budeme zase jako rodina fungovat.
Janino - vítejte doma, a porod dle vyprávění docela pohoda ne?
Žížalo -jen se hezky užívej malého 3kilového miminka
strašně rychle to letí.i když já už se těším,až Toník bude mít aspon rok a bude lumpačit s Aničkou
Prekvapena - no tak UM nedávej,a jen koj.on si určitě vytáhne co potřebuje.taky nemám nalitý prsa,ale mlíka je dost.
dneska mám nějakou krizi,jsem hrozně unavená,přítel spí po noční,dnes ani nebudeme nic dělat na baráku,večer jde zas do práce,já tu pobalila knížky,ale nechce se mi nic,k obědu se odbydeme zdravou stravou - hranolky a rybí prsty
no je to aspon rychlovka.
Porod dobrej průběh, byl přirozený, fyziologický,ale koukali na mě jako na blázna, že si to nechci urychlit.. ten konec už byl hrznej.. bolesti vtahu.. už jsme pěkně hekala..bolelo to jako blázen,ale kdyby to netrvalo tak dlouho–od zač. 22hod, tak pohoda:)
ad kila: já nechala v porodnici 11kg, takže na shození máme 4-5kg..ale normální kalhoty neobleču.)
ahoj holky,
tabulka hubnoucí i přibírací u miminek - jsem pro Žehlení - zatím žehlím vše, uvidím, jak dlouho mi to vydrží.
Musím letět, dopekl se mi chleba v pekárně a dosušila sušička prádlo, tak jdu makat
Fidaku-a proč žehlíš,když máš sušičku??? Protože všichni v okolí si nemůžou sušičku vynachválit právě kvůli tomu,že se pak nemusí žehlit.
Janinko-vítej doma a gratuluji k narození Lilianky „pohodovým“ porodem.
Aspoň nás tu bude teď více s těmi úplně malými (někteří už tady sbírají úsměvy a používají hrazdičku) miminečky. Ten můj se taky pořád usmívá-ale to jsou takové ty neuvědomělé úsměvy.
Welu - taky vše žehlím-je to lepší. Co já bych dala za ten fesťák Master… chjo-pokaždé mi do toho něco vleze.
Nosítko mám taky-tak mě tady dost hecujete a asi ho budu muset vyzkoušet-jestli se tam bude prckovi vůbec líbit.
Dneska je docela hnusně-malej už třetí den žadoní,že chce ven s kočárkem,ale u ná každou chvíli prší-takže by moje námaha při oblékání a přípravě kočáru ven vyšla na prázdno. A já energií šetřím.
Ell-že se taky ukážeš-pro samou práci-já myslela,že vegetíš. ![]()
Příští týden má manža narozky a já uvažuji čím ho obdaruji-když jsem imobilní po Praze.
Míšenko- s tím hubnutím je to ošemetné-chce to mít čas na jídlo a pravidelně zobat-pak půjdou kila samy. Jestli se honíš na baráku a jíš 2× denně-tak pak to může být problém.
no a čočkovka s květákem mě dostaly. ![]()
Byla to máti nebo tchýně????
Tento čin bych připsala tchýni.
Mili-a s tou hubnoucí tabulkou jsem to nepochopila-ty počty.
TAk nějak je to se mnou čím dál horší - nechci pomyslet jak budu vypadat na konci rodičovské. ![]()
Překvapnko jako o není o co stát jsou tady tisíce lidí a stanů a nedá se projet normálně autem a ten bordel pak uklízí měsíc a díky bohu že zrušili koupaliště protože se tam chodili koupat ( spíše umýt ) a to pak byla ta voda jako kafe černá a taky jim to počasí nikdy nevyjde vždycky jim tady totiž leje a není tomu vyjímkou ani letos.
To už je lepší Vizovické Trnkobraní tam jsme každý rok a letos pojedeme jen v neděli jinak jsem nevynechala od svých 14 let ani jedenkrát to bývalo SUPER S BANDOU ..................
Od 10 mi malá spinká tak jsme se s manžou dali do velkého úklidu, manžel přeslékl peřiny, uklidil nám ve skříni protože do toho se mi fakt nechtělo a uklidil koupelnu a já udělala zbytek, prach schody chodby atd a ted jsem si sedla, malá ještě spinká je na balkoně v kočárku je tam dnes dobrý vzduch tak se ji spinká a barák máme do průvanu aby se pořádně vyvětralo.
No já když suším prádlo doma tak v obýváku na sušáku a při otevřeném okně a nežehlím proto, protože to když to hezky pověsím a je dobrý materiál tak se nemusí žehlit.....a plínky mám jen pod hlavičku, na ublinknutí a ani v porodnici je nežehlili.
No uvidím kdy se mi malá vzbudí.
Prsa už mám nalité tak myslím že tak o půl 2 by mohla at ji nakojím a budeme ležet v posteli ještě jsem nachlazená a ted se mi přidal i ranní a večerní kašel a chrapot nevím kde jsem k tomu přišla.
Neěděla jsem jak se té klakance říká a ani jsem nevěděla od kdy se používá ale rozmyslela jsem si to
Prekvapena - a to né,to já zas jím,vždy dám snídani,oběd,i večeři,a občas i svačinky,to bych nevydržela bez jídla a krom toho,kdybych nejedla,tak začnu rychle hubnout a to nechci aby šly špatný látky do mléka a měl je Toník.ono se má fatk hubnout 0,5 kg za týden,a ono to možná u mě odpovídá.
Překvapenko
no budeš se divit, ale byla to matka. Rodná matka
![]()
Já mám čočku ráda a i teď jím skoro všechno, ale tohle mi už přišlo trochu přes čáru ![]()
Jako zadostiučinění jsem brala, že se jií na to vyprdly i děti a můj otec
Jsem jí říkala ať to uzený zapeče s těstovinama ![]()
Jinak jsem byla s rodiči týden a zas jsem v realitě, že bydlet NIKDY, NIKDY!!!
![]()
Všechny, které sdílíte obydlí s rodiči OBDIVUJU!!! Neskutečně.
To radši budu s dvěma dětma v 1+KK
![]()
A to se nehádáme!! Ale holt budu navždy dítě-i kdybych měla 15 vlastních
.
Taky si hlídám pravidelnost jídla. Nefunguju bez snídaně, ale bohužel ani bez večeře ![]()
U mně je největší mor pečivo a přílohy. Toho se budu těžko vzdávat, no tak je aspoň trošku omezím.
Dáme nějaké ofiko datum začátku kurzu?? ![]()