Poradna duly
Jana Čurdová
Já teda ty návody na přípravu čaje opravdu neberu doslova
![]()
Dělám si do litrový konvice - dám tam dva pytlíky a hotovo.Přes den vypiju litr fenyklovýho, litr na podporu kojení, litr melty a kdyžtak se dorazím ovocným nebo heřmánkovým, šípkovým…
Duhovko - poslala jsem ti SZ s údaji do tabulky ![]()
Dneska jsme měli vztekací dopoledne
Jí prostě neuklidní vůbec nic, kromě prsa, tam pak i nakonec usne…Ale jen si cumlá…Musím jí to asi tvrdě nějak zarazit…Je čas jídla, tak jí jdu nakojit, cumlá půl hodiny, ráno vycucne i 40 - 50 ml ale odpoledne už jen třeba 10 ml, tak jí dokrmím na 100 ml, takže hlad nemá, ale pořád chce cumlat
Má mě místo dudlíka......Jenže jak jí to odnaučit, to pak jí neuspim......Jak to sakryš dělají ti, co prsa prostě vůbec nepoužívaj?? Ridičkomysko co ty na to??
Hubnoucí kroužek - takže já se teda hlásím jako zástupce vedoucí
. Momentálně si dávám slavnostně poslední balíček sušenek, další už nemám koupené. Jedině že bych Matýskovi vyplenila ňamkový šuflík ![]()
Prekvapena - tak jsi se na dnešek taky docela vyspala, to je fajn. Ten spurt míváme +/- týden okolo toho daného termínu, tak uvidíš. Mě pak Mareček visel na prsu více méně pořád.
Zuzka - pěknou chůvu máš, nepůjčila bys? ![]()
Mel - taky máme lakotu na mlíko
, co se narodil, tak ublinknul asi 3× a to jen pár kapek a vzápětí chtěl dotankovat, aby mu to nechybělo
. Jen ať nám pěkně přibývají a my ubýváme ![]()
Spagetka - to jsme na tom s cumláním asi všichni stejně. Marečkovi už budou dva měsíce (bože to je hrůza, jak to letí!), tak mu zase zkusím dudlík. Ten by nám ulevil od toho dumlání na prázdno. Občas mi připadá, že se už nudí, tak proto dumlá. Snad až se trochu rozhýbou, bude to lepší.
Milli - tak díky za uklidnění, já jen jestli nedělám nějakou ,,výchovnou,, chybu. Nerada bych měla rozmazlený dítko, aby si nezvykla, že si vše vyřve…Ale asi to řeším přece jen brzy co? Asi je teď hlavní je prostě uspat??
Tak jsem si taky ještě honem dala Magnum - mňam. To se bude těžko zvykat po tom devítiměsíčním přejídání.Brrr
Zítra budu muset sehnat ty porodnické vložky-sice nevím kde,ale fakt se to s těmi klasickými nedá. Mám co dělat-musím si je najít na netu,kde je mají skladem. Za chvíli se mi vzbudí hladovec - tak jsem rychle pověsila prádlo a uvařila si čajíček,abych ho mohla teplý popíjet během kojení a mlíko šlo samo ven.
Zmrzku bych si taky dala-jenže manžel koupil samé dřeně-jah. a malinové a místo mé albert zmrzky koupil míšu,kterého fakt nemusím-připadne mi děsně přeslazený a neosvěží mě.
Zdravím všechny ![]()
Včera přijel Michal domů z tábora a na počítač jsem se prostě nedostala. Dnes odjel k babičce, tak si lebedíme s taťkou sami. Tedy taťka se vyspal do devíti a lebedí s motykou na zahradě
Malá vedle něho spi v kočárku.
U nás je tedy od rána nádherně, tak snad se opravdu rozjednou ty teplé dny. Těším se… ![]()
Jinak se taky hlásím do hubnoucího kroužku, i když se obávám, že budu poslední, kdo získá svou původní váhu. Ašpoň po dvou předchozích zkušenost
I teď jsem se od návratu z porodnice nehla -stále +7kg. Jen jsem tedy nějak přesně nepochopila jaké údaje a komu vlastně je poslat.
Taky musím přiznat, že naše bobulka je opravdu zlatíčko. Pláče teď už minimálně, dokonce i když se probudí a může to být i po 5 hodinách /třeba ráno/ tak nepláče, kouká, brouká, směje se… dokonce už vydrží i v tom lehátku, ale max 20 minut. Už párkrát usnula sama, když jsem ji klidnou po kojení dala do košíku. Dnes ráno jsem ji v půl deváté položila po postýlky, kde zatím spala jen jednou, zapla rádio /všimla jsem si, že ji ukliďnuje, když slyší zvuky/ a spala až do 11 hod. Když leží v košíku, tak nejlíp usne, když začnu umývat nádobí, třískat s hrncema, vysávat, nebo když přijde návštěva a mele jeden přes druhého.
Dudlík - tak už přijímáme. Tedy pokud nemáme hlad. Ale je to čím dál lepší. Jindy odpadla u prsa a když jsme nevyrazily někam do ulic nebo jsem ji nedala do kočárku ven, tak se většinou za chvíli probudila a zase hledala, řvala a dožadovala se prsa a někdy jsme tak s přestávkama kojili i 2 hodiny. Teď už se to stává miminálně. Začne spíš koukat, broukat, vezme si dudlík a po chvíli zase spinká. Aspoň něco nám kompenzuje ty naše starosti. Seborea je celkově lepší, ale když tlačí, pláče, nebo koupeme vyleze to, zčervená to a vypadá to hnusně. ![]()
Kakání - jako Štěpánek - co 3 dny. A dnes ve dvě ráno při kojení poprvé neusnula.Ale byla klidná, tak jsem ji dala do košíku a ona začala statečně tlačit. A že to byly tedy prdy. A najednou ticho a ona spokojeně spala. Ale já ji v tom nechtěla nechat a ještěže tak. Musela jsem vzbudit tatku, ať nám pomůže. Měla overalek a ten měla plný, tak bych ji umazala i hlavičku. Prostě na pupek i na záda. Tak jsme převlíkli, malé to přišlo zábavné, pak jsem ji položila zpátky a na to, že už bylo v podstatě od začátku kojení 2 hod., vzala si dudánka a než jsem namočila pyžamko a všechno uklidila, usnula a spala až do 7 hod.
Stehy - stále všechny, navíc mě to od včerejška bolí, štípe a udělal se mi tam nějaký hrbolek. Dávám obklady z dubové kůry a jsem zoufalá. Koukala jsem a mám tam tedy pořádný uzle ![]()
Milli: půjčím na vlastní riziko
, co Matýsek se jako chůva neosvedčil??? ![]()
kakání: starší dcera kakala tak jednou týdně…pohoda
, Julinka kaká tak 3-4× denně ![]()
ad sex: Renuule. tak my jednou zkusili předevčírem
a všechno bylo snad v pořádku, žádná bolest, už jsem nešpinila, ale znovu jsem 2. den po styku zase trochu začala, tak nevím jestli to mělo vliv nebo spíš kojení ![]()
Tabulku s přírůstkama dětiček si klidně vezmu do parády, pokud se toho nechce ujmout wapík nebo T-Janina, že by se jen doplnila stávající tabulka nebo jestli mi ji T_Jani přepošle a já poupravím …jak chcete ![]()
Tak my se dneska taky hlásíme k těm nespavcům. Ráno jsme kojili v 5 a od té doby zabral párkrát jen na pár minut, pak kojení v 8, pak zase broukání a čumákování, kojení v 11 a zabrali jsme před chvilkou s dudlíkem v puse. Ale zase spal krásně celou noc, tak si zas tak nestěžuju.....
Včera jsme byli u rodičů, pak výlet na přehradu - udělali jsme si krásnou procházku i se švagrovcama, kluci psí se vylítali, malej celou dobu chrněl, no paráda, úžasnej odpočinek.
Ale nějak nás celej ten den zmohl, takže jsme celá rodinka dorazili domů asi o půl deváté, vykoupali se a před desátou už jsme zalehli - což se u nás stává velmi zřídka ![]()
Duhovko - SZ posílám vzápětí
Těhulko Janino - vítej doma
… a Lilianka je na fotkách moc krásná ![]()
Zuzi - taky pěkná fotečka, jak dvě růžový princezny ![]()
Překvapenko - já bych řekla, že my jsme začali spurtovat teď - asi tři dny mám pocit, že kojíme častěj, pořád křičí hladem a je takovej hltavější, tak snad podle toho taky budem přibírat ![]()
ad žehlení - taky žehlím všechno - mimísovi určitě, plínky z obou stran, i když jsou jen na utírání pusiny, podložení nebo pod hlavičku a nám kromě spodního prádla a ponožek taky žehlím všechno. Nemám to nevyžehlený ráda - i když se to sebevíc vyklepe a pověsí, tak po té žehličce je to prostě mnohem jemnější a hladší. Takže tak. A Adámkovi taky hlavně kvůli zničení bacilů.
Se sušičkou zkušenost nemám, ale kdyby to prádlo bylo nadýchané a nebylo pomačkané, tak bych to žehlení možná přehodnotila ![]()
Hubnutí
Mel, Žížalko - žádná SZ mi od vás nepřišla… ![]()
Bobulko - jestli se chceš přidat, tak mi pošli do SZ svůj email a údaje (vyber si z nich ty, které chceš sdělit): výška, váha před těhu, přírůstek během těhu, úbytek za porod a šestinedělí, aktuální váha, cílová váha. Já to zadám do tabulky, kterou vám každé pondělí (po tom, co mi pošlete aktuální váhu) pošlu na vaše mailíky. Špagetko, Veruko, Milli, Překvapenko - potvrzuji přijetí SZ a zařazení do tabulky.
Míšenko - na tebe nemám email.
Smilčo - zaregistrovala jsem, že se chceš přidat, ale nemáš se kde vážit, tak třeba můžeš posílat aktuální váhové údaje jen tehdy, když budeš mít možnost se někde zvážit, co? Kdyžtak mi pošli SZ.
Pokud jsem na někoho zapomněla, tak se prosím ozvěte. Díky. ![]()
Jéžiši ![]()
Netuším, jak se mi sem povedlo dostat zprávu z poledne............ nějaký večerní zmatky.
Malej je přisátej, tak mám chvilku.
Vrátili jsme se z procházky, zakončili jsme to pivkem (já nealko) vedle na zahrádce a je nám dobře.
Holky, mám dotaz na očistky - jakou mají teď barvu? Já jsem tak do středy měla takový lehce načervenalý , pak asi dva dny byly víc krvavý a teď na to hledím, že přes víkend se přebarvily spíš do žluta. Máte to někdo taky tak?
Omlouvám se za detailní popis, ale ta barva mi přijde taková nezvyklá…
Žížalko - já myslím, že ty očistky jsou v normě, já je mám teď zase do béžova, ono to není stejné jako při MS, prostě se čistí děloha po těhu a porodu, tak při tom odchází roztodivné věci…
![]()
Kořenko, Teri, Ell, Fidaku - ještě jsem se koukala zpětně, že jste taky projevily zájem o zařazení do hubnutí, tak mi kdyžtak taky pošlete přes SZ své údaje a emaily. Díky. ![]()
Holky, taky vás bolí od porodu močák? Mohlo by to být tím, že byl tím porodem nějak pohmožděný? Mě to bolí při čůrání i mimo ně, hlavně v poloze vsedě, takový pocit, jak kdyby tam uvnitř bylo něco, co tlačí, tak nevím, jestli je to v normě a během šestinedělí se to samo upraví? Poradíte mi?
žížalko-já je mám stál krvavé a na můj vkus docela silné-stále čekám,že se to zlepší a bude to jen špinění.
Snad se brzy dočkám.
JInak pro ty co nemají váhu-takový návrh-dneska jsem se sice vážila-ale nedalo mi to a změřila jsem si pupek. Málem jsem omdlela. Mám v pase přes metrák-ale není divu,když na konci těhu to bylo 126. Takže váhu budu sledovat dál,ale priorita je sundat bachor. TAkže holky co nemáte váhu-co třebas uvést cm přes pupík????? To je jen návrh-tak když se nesetká s kladným přijtím-jako bych nic nenapsala. ![]()
ríša dělal,že ho strašně trápí bříško-dostal sabíky pár kapek a usnuli jsme - avšak jsem nepočítala s tím,že bude spát až do osmi (od dvou). TAk jsem si vyprázdnila prsa a teď ležíme. Manžel si liboval jak krásně usnul-spokojeně bez kroucení,že mu ty kapky zabraly. Sice dáváme jen 5kapek,protože jsem nikde nenašla dávkování-tak snad to není moc.
źížalko-ty sis dala pivo????
Já mám chuť na nealko pivo-mám je doma- koupila jsem si ty cizí-jsou daleko jemnější a delikátnější-ale mám strach z bublinek. Jinak bych už je dávno měla v sobě.
Nějak nechápu jak u kojení můžete psát-asi máte nějaké supr křeslo u pc. Já to na té židli nesvedu-nejlípmi je na sedačce-kam chodím i v noci-kojení v leže nebylo ok co se týče techniky.
Překvapenko - obvod přes pas klidně můžeme přidat, uvidíme, co na to holky…
Žížalko - potvrzuji přijetí SZ.
Překvapenko - jojo, pivo jsem si dala, už i minule a žádnej blbej účinek jsem nezaznamenala… Mimochodem včera u rodičů jsme měli k obědu kačenu se zelím............. takže to pivo je menší zlo ![]()
A ten Sab dávám taky - jednou až dvakrát denně po 10 kapkách, doktorka říkala 2×15 kapek, ale vyprdíme se i tak.