Poradna duly
Jana Čurdová
Zuzi
Já ti psala,že tvá Julča na fotkách vypadá jako já,když jsem byla malá. Ale jelikož jsme s manželem typově podobní-tak jsem si zcela jistá,že náš Ríša je víc na manžela-což mi vůbec nevadí-hlavně,že není na tchýni. ![]()
Chtěla jsem se zeptat jak je to s tím růstovým spurtem. My máme zítra 14 dní-když píší,že většinou bývá ve 3. a 6. týdnu-tzn.,že ho budeme mít už od zítřka nebo až za týden? Já jen,že pořád kojím a z obou prsou několikrát během kojení. Už mi z toho hrabe-postrádám logiku - jak poznat,že má hlad anebo se uklidňuje.
Teď jsem jej konečně odstavila od prsa-ale ty stavy jak otevíral pusinku a sál co mu přišlo do cesty
.
Ještě musím napsat co jsem se včera dočetla v chytré knize o těhotenství a šestinedělí-obrovská bichle. Psali tam,že po císaři bychom neměli mít sex 4 týdny
a v porodnici nám říkali-dodržet šestinedělí-tak to je info pro císařovny. Už mi došly porodnické vložky a uvažuji,že si je ještě koupím. Spotřeba je šílená-snad si opravdu nevyberu celých šest neděl a budu mít klid dříve. MS mívám 7-8dní-takže bych se nedivila,že by to trvalo celých 6 neděl.
Mili taky od rána běhám a uklízím ve velkém- opět jsem se vyspala dorůžova. Ríša dostal v deset poslední dávku-protože jsem ho kojila po chvilkách a pak spinkal až do tří. Další vstávání bylo v pět a pak v sedm a ještě jsme to protáhli do devíti.
Snad už se dneska počasí umoudří. A bude konečně hezky- peru prádlo a chci jít s prckem na prochajdu.
prekvapenko:
…můžeme si půjčovat ![]()
spurt je u každýho dítka jinak a taky být vůbec nemusí, já ho mám u obou dcer stejně…od 2.týdne do 2měsíců ![]()
Byli jsme na výletě na zámku Sychrov minulý víkend, bylo krásně, přispívám jednou fotečkou našich holčiček ![]()
Zuzi-to raději ani nepiš. On by se toho mohl chytit manža-když chtěl tak tu holčičku. Docela ti závidím aktivního manžela,že vás vyveze na výlety. My máme auto na okrasu nebo si v něm manža vozí zadek,ale na výlety-to jsme více jezdili tou starou herkou-co jsme kdysi měli. ![]()
Taky jsem měla šedý kočárek při prvním dítěti. Bylo to supr-hodilo se k tomu vše. Teď jsem musela vzít zavděk barvou,kterou měli na krámu-tak vždycky házím hlášky,že jsem si na staré kolena pořídila puberťácký kočár.
Koukám,že Žanda nepustí kočár-ten náš se taky drží jako klíště a ty jeho kreace,kdy za jízdy kontroluje-jestli se to prckovi líbí a přitom si přejede nohu nebo to naboří do křoví. ![]()
Tak zítra se najíždí na zdravou stravu?? To dneska musím manželovi nakázat,aby upekl celozrný chléb. RAději vypustím čokošku a sladké a budu držet tu diabetickou stravu-tzn.,že sice omezím přílohy,ale chléb a pečivo tam musí být zastoupeny kvůli sacharidům.
Já už jsem na své váze-před otěhotněním,ale ta byla opravdu nejvyšší co jsem kdy měla-takže budu hubnout s váma jako bych měla ještě deset kilo z těhu. ![]()
Zuzi-dneska prcka obléknu do stejných kalhotek jako máš Julču-akorát v modrém.
Teda jestli v tom nebude plavat. U prvního jsme to nosili v půl roce jako kraťásky.
Už zase nespí. Ale jídlo je v troubě-tak už to snad půjde.
Zuz
připadá mi taky, že má spurt pořád.
Pamatuju si, že i tohle mi kojení znechutilo, pořád prsa venku. Když se nad tím pak zamyslím, tak ty intervaly tam jsou, ale dvě hodiny utečou jako voda ![]()
Duhovko došla SZ??
Jinak tabulku posílat přes maily-ANO
Jsem bez nálady, drtí mne to debilní počasí a vůbec.
ahoj holky, tak vas tady procitam a zjistuji, ze ten spurt mame taky, asi tedy, protoze mam pocit, ze by mohl jist kazdou minutu behem celeho dne
, je to tedy dosti vycerpavajici
zuzi, to muze trvat i tak dlouho, no to snad ne?
a to se da vydrzet? ![]()
hlasim se taky do hubnouci tabulky, jen nemam doma vahu, tak si musim nekde pujcit ![]()
ad nositka- ja mam vak od Pechu a tak maleho v tom nosim, vzdycky se krasne uklidni a dokonce i usne, je to dobra vec
Tak my se dneska taky hlásíme k těm nespavcům. Ráno jsme kojili v 5 a od té doby zabral párkrát jen na pár minut, pak kojení v 8, pak zase broukání a čumákování, kojení v 11 a zabrali jsme před chvilkou s dudlíkem v puse. Ale zase spal krásně celou noc, tak si zas tak nestěžuju.....
Včera jsme byli u rodičů, pak výlet na přehradu - udělali jsme si krásnou procházku i se švagrovcama, kluci psí se vylítali, malej celou dobu chrněl, no paráda, úžasnej odpočinek.
Ale nějak nás celej ten den zmohl, takže jsme celá rodinka dorazili domů asi o půl deváté, vykoupali se a před desátou už jsme zalehli - což se u nás stává velmi zřídka ![]()
Duhovko - SZ posílám vzápětí
Těhulko Janino - vítej doma
… a Lilianka je na fotkách moc krásná ![]()
Zuzi - taky pěkná fotečka, jak dvě růžový princezny ![]()
Překvapenko - já bych řekla, že my jsme začali spurtovat teď - asi tři dny mám pocit, že kojíme častěj, pořád křičí hladem a je takovej hltavější, tak snad podle toho taky budem přibírat ![]()
ad žehlení - taky žehlím všechno - mimísovi určitě, plínky z obou stran, i když jsou jen na utírání pusiny, podložení nebo pod hlavičku a nám kromě spodního prádla a ponožek taky žehlím všechno. Nemám to nevyžehlený ráda - i když se to sebevíc vyklepe a pověsí, tak po té žehličce je to prostě mnohem jemnější a hladší. Takže tak. A Adámkovi taky hlavně kvůli zničení bacilů.
Se sušičkou zkušenost nemám, ale kdyby to prádlo bylo nadýchané a nebylo pomačkané, tak bych to žehlení možná přehodnotila ![]()
Ahojky
Překvapenko něco jsem našla o tom sprutu …
http://kojeni.arcs.cz/index.php?…
SEX MÁ BÝT JAK U NORMÁLNÍHO PORODU TAK I U CÍSAŘE DODRŽEN STEJNĚ 6 TÝDNŮ TAM JE TO BEZ ROZDÍLŮ
mALÁ MI VČERA BLINKALA PO KAŽDÉM KOJENÍ,odříhla si krásně pak usnula al ejak se vzbudila vůbec to nezrávila, ale něco v ní zůstalo. Spinkala od 21 hod do 5 rána a dnes jsem kojila už 4× ice po 8 min ale dnes si jen jednu malinko ublinkla.
Mám čaj na pordporu kojení od LEROS a píšou tam že jeden nálevový sáček přelijeme 1/4 l vody jako není to nějak moc? Od Teekane co jsem měla čaj tak jsem dala jeden sáček do necelých 2dcl a tady je třičtvrtě l??? ![]()
Můžeme jao kojící hřiby??Třaba hřibovoou omáčku nebo polívku a můžeme grilované kuřecí maso???
Tak už žehlím taky ..... i když nemá žádnou vyrážku nežehlila jsem do ted ale už budu bude to tak lepší i když s tou hygienou se to nemá zase tak moc přehánět že jo, Plínky žehlilím celé ale oblečení žehlím jen z vnitřní str a poskládám.
dnes chceme jít na procházku…poprvé všichni tři, počasí je hned tak hned tak ale máme pláštěnku a deštníky kdyby něco … snad bude tento týden hezky celý den …
Překvapenko děkuji nějak mi to dnes nemylí i manžel mi to vysvětloval a přišlo mi to divné že je to nějak moooooc ![]()
Smilca: no, nic jinho mi nezbývá ![]()
Prekvapenka: takže by vedle sebe mohli vypadat jako sourozenci
No, já mám docela akčního manžela, má rád nějaký program, nerad se nudí
, včera jsme byli navštívit mou babičku za Prahu v baráčku a fakt jsme si to užili. Jen nám pak večer asi z dojmů nechtěla Julča vůbec usnout ![]()
Mel: Ale zase lepší než kdyby nepříbírali ne? ![]()
Zuz
no jasně, jsem za jedlíka ráda ![]()
Já střídám čaj od Leosu, s čajem od Teekane, vypiju denně tak 4-5 šálků.
Žehlení
asi nejvíc nenáviděná činnost pro mne. Ale malému žehlím, tak do třech měsíců vše. Plíny žehlím tedy i ráda, líbí se mi prostě vyžehlené.
Taky nemám takovou spotřebu, on je takovej krkoun, že ani neublinkává aby mu neubylo
Mám spotřebu tak 2-3 denně.
Zrovna si tu chystám kopu, ještě se mi pere jedna pračka a pak ještě košile, tak to budu mít na zítra večer. Budu muset zvednout zálohy na vodu. To máme denně myčka a 1-2 pračky. A pořád dokola. I toho mám dneska hnus náladu.
Sušičku budu pořizovat na podzim nebo mne to prádlo sežere zaživa ![]()
Už takhle mne točí ten neustále postavený sušák v obýváku. To, že se z toho nemusí prádlo žehlit, je příjemný bonus-DOUFÁM!!!! Takže budu zvedat i zálohu na elektřinu
![]()
ahoj maminky ![]()
Janinko - vítej doma
Jak to holky zvládáte? už jste spolu zažitý?
V pátek jsem absolvovala prohlídku u své gyndr. Vše v pořádku, ale moc příjemné to tedy nebylo
a to jsem se už těšila na pořádný sexík
asi to ještě oddálíme. Ach jo chudák taťka má se mnou výdrž. Jak jste na tom vy? už jste sexovaly? Omlouvám se na intimní otázku…
Vezla nás tam sestra měla s sebou i Fanouška, tak jeli bratranci na výlet ![]()
Babička je s Ondrou na procházce tak jsem zatím uvařila, vytřela, vyluxovala., tak až dorazí na jídlo tak pak se s ním půjdu vyvenčit já
Strašně ráda chodím na prochajdy. Tatínek nám jel zase pracovat na baráček. Je mi strašně líto že nemůže být s námi a kluka si trochu užít, ale bydlet holt chceme co nejdříve ve svém. Stejně to tak vidíme až na jaro ![]()
ad žehlení: žehlím vše, jak prádélko, tak plínky. Ale střídáme se s mojí mamkou ![]()
ad hubnutí - všem vám držím moc pěstičky, abyste brzo byly na váze kterou si přejete. Já mám už jen +2 kg takže jsem spokojená. Ono to snad zmizí brzo…
Koukala jsem do galerky. To máme tedy krásný miminečka, fakt všechny do jednoho
. Taky vám tam něco přihodím.
ááá už slyším řev babi se vrací s tím naším nenažrance
tak zatím papa