ČERVEN 2009

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12196
12.7.09 11:36

Zuzi :-D Já ti psala,že tvá Julča na fotkách vypadá jako já,když jsem byla malá. Ale jelikož jsme s manželem typově podobní-tak jsem si zcela jistá,že náš Ríša je víc na manžela-což mi vůbec nevadí-hlavně,že není na tchýni. :twisted:

Chtěla jsem se zeptat jak je to s tím růstovým spurtem. My máme zítra 14 dní-když píší,že většinou bývá ve 3. a 6. týdnu-tzn.,že ho budeme mít už od zítřka nebo až za týden? Já jen,že pořád kojím a z obou prsou několikrát během kojení. Už mi z toho hrabe-postrádám logiku - jak poznat,že má hlad anebo se uklidňuje.
Teď jsem jej konečně odstavila od prsa-ale ty stavy jak otevíral pusinku a sál co mu přišlo do cesty 8O.

Ještě musím napsat co jsem se včera dočetla v chytré knize o těhotenství a šestinedělí-obrovská bichle. Psali tam,že po císaři bychom neměli mít sex 4 týdny 8O a v porodnici nám říkali-dodržet šestinedělí-tak to je info pro císařovny. Už mi došly porodnické vložky a uvažuji,že si je ještě koupím. Spotřeba je šílená-snad si opravdu nevyberu celých šest neděl a budu mít klid dříve. MS mívám 7-8dní-takže bych se nedivila,že by to trvalo celých 6 neděl.

Mili taky od rána běhám a uklízím ve velkém- opět jsem se vyspala dorůžova. Ríša dostal v deset poslední dávku-protože jsem ho kojila po chvilkách a pak spinkal až do tří. Další vstávání bylo v pět a pak v sedm a ještě jsme to protáhli do devíti.

Snad už se dneska počasí umoudří. A bude konečně hezky- peru prádlo a chci jít s prckem na prochajdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6165
12.7.09 11:47

prekvapenko: :lol: :lol: :lol: …můžeme si půjčovat :wink:

spurt je u každýho dítka jinak a taky být vůbec nemusí, já ho mám u obou dcer stejně…od 2.týdne do 2měsíců :lol:

Byli jsme na výletě na zámku Sychrov minulý víkend, bylo krásně, přispívám jednou fotečkou našich holčiček :D

http://img5.rajce.idnes.cz/…P1050243.JPG

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12196
12.7.09 12:13

Zuzi-to raději ani nepiš. On by se toho mohl chytit manža-když chtěl tak tu holčičku. Docela ti závidím aktivního manžela,že vás vyveze na výlety. My máme auto na okrasu nebo si v něm manža vozí zadek,ale na výlety-to jsme více jezdili tou starou herkou-co jsme kdysi měli. :cry:

Taky jsem měla šedý kočárek při prvním dítěti. Bylo to supr-hodilo se k tomu vše. Teď jsem musela vzít zavděk barvou,kterou měli na krámu-tak vždycky házím hlášky,že jsem si na staré kolena pořídila puberťácký kočár.

Koukám,že Žanda nepustí kočár-ten náš se taky drží jako klíště a ty jeho kreace,kdy za jízdy kontroluje-jestli se to prckovi líbí a přitom si přejede nohu nebo to naboří do křoví. :?

Tak zítra se najíždí na zdravou stravu?? To dneska musím manželovi nakázat,aby upekl celozrný chléb. RAději vypustím čokošku a sladké a budu držet tu diabetickou stravu-tzn.,že sice omezím přílohy,ale chléb a pečivo tam musí být zastoupeny kvůli sacharidům.
Já už jsem na své váze-před otěhotněním,ale ta byla opravdu nejvyšší co jsem kdy měla-takže budu hubnout s váma jako bych měla ještě deset kilo z těhu. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12196
12.7.09 12:17

Zuzi-dneska prcka obléknu do stejných kalhotek jako máš Julču-akorát v modrém. :wink: Teda jestli v tom nebude plavat. U prvního jsme to nosili v půl roce jako kraťásky.

Už zase nespí. Ale jídlo je v troubě-tak už to snad půjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11462
12.7.09 12:28

Zuz
připadá mi taky, že má spurt pořád.
Pamatuju si, že i tohle mi kojení znechutilo, pořád prsa venku. Když se nad tím pak zamyslím, tak ty intervaly tam jsou, ale dvě hodiny utečou jako voda :-)
Duhovko došla SZ??
Jinak tabulku posílat přes maily-ANO

Jsem bez nálady, drtí mne to debilní počasí a vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
12.7.09 12:36

ahoj holky, tak vas tady procitam a zjistuji, ze ten spurt mame taky, asi tedy, protoze mam pocit, ze by mohl jist kazdou minutu behem celeho dne :) , je to tedy dosti vycerpavajici

zuzi, to muze trvat i tak dlouho, no to snad ne? 8O a to se da vydrzet? :D

hlasim se taky do hubnouci tabulky, jen nemam doma vahu, tak si musim nekde pujcit :)

ad nositka- ja mam vak od Pechu a tak maleho v tom nosim, vzdycky se krasne uklidni a dokonce i usne, je to dobra vec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5090
12.7.09 12:40

Tak my se dneska taky hlásíme k těm nespavcům. Ráno jsme kojili v 5 a od té doby zabral párkrát jen na pár minut, pak kojení v 8, pak zase broukání a čumákování, kojení v 11 a zabrali jsme před chvilkou s dudlíkem v puse. Ale zase spal krásně celou noc, tak si zas tak nestěžuju.....

Včera jsme byli u rodičů, pak výlet na přehradu - udělali jsme si krásnou procházku i se švagrovcama, kluci psí se vylítali, malej celou dobu chrněl, no paráda, úžasnej odpočinek.
Ale nějak nás celej ten den zmohl, takže jsme celá rodinka dorazili domů asi o půl deváté, vykoupali se a před desátou už jsme zalehli - což se u nás stává velmi zřídka :D

Duhovko - SZ posílám vzápětí

Těhulko Janino - vítej doma :D … a Lilianka je na fotkách moc krásná :D

Zuzi - taky pěkná fotečka, jak dvě růžový princezny :D

Překvapenko - já bych řekla, že my jsme začali spurtovat teď - asi tři dny mám pocit, že kojíme častěj, pořád křičí hladem a je takovej hltavější, tak snad podle toho taky budem přibírat :roll:

ad žehlení - taky žehlím všechno - mimísovi určitě, plínky z obou stran, i když jsou jen na utírání pusiny, podložení nebo pod hlavičku a nám kromě spodního prádla a ponožek taky žehlím všechno. Nemám to nevyžehlený ráda - i když se to sebevíc vyklepe a pověsí, tak po té žehličce je to prostě mnohem jemnější a hladší. Takže tak. A Adámkovi taky hlavně kvůli zničení bacilů.
Se sušičkou zkušenost nemám, ale kdyby to prádlo bylo nadýchané a nebylo pomačkané, tak bych to žehlení možná přehodnotila :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2055
12.7.09 12:43

Ahojky
Překvapenko něco jsem našla o tom sprutu …

http://kojeni.arcs.cz/index.php?…

SEX MÁ BÝT JAK U NORMÁLNÍHO PORODU TAK I U CÍSAŘE DODRŽEN STEJNĚ 6 TÝDNŮ TAM JE TO BEZ ROZDÍLŮ

mALÁ MI VČERA BLINKALA PO KAŽDÉM KOJENÍ,odříhla si krásně pak usnula al ejak se vzbudila vůbec to nezrávila, ale něco v ní zůstalo. Spinkala od 21 hod do 5 rána a dnes jsem kojila už 4× ice po 8 min ale dnes si jen jednu malinko ublinkla.

Mám čaj na pordporu kojení od LEROS a píšou tam že jeden nálevový sáček přelijeme 1/4 l vody jako není to nějak moc? Od Teekane co jsem měla čaj tak jsem dala jeden sáček do necelých 2dcl a tady je třičtvrtě l??? 8O

Můžeme jao kojící hřiby??Třaba hřibovoou omáčku nebo polívku a můžeme grilované kuřecí maso???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2055
12.7.09 12:53

Tak už žehlím taky ..... i když nemá žádnou vyrážku nežehlila jsem do ted ale už budu bude to tak lepší i když s tou hygienou se to nemá zase tak moc přehánět že jo, Plínky žehlilím celé ale oblečení žehlím jen z vnitřní str a poskládám.

dnes chceme jít na procházku…poprvé všichni tři, počasí je hned tak hned tak ale máme pláštěnku a deštníky kdyby něco … snad bude tento týden hezky celý den …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12196
12.7.09 12:53

welu 1/4 = 250ml :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2055
12.7.09 12:54

Překvapenko děkuji nějak mi to dnes nemylí i manžel mi to vysvětloval a přišlo mi to divné že je to nějak moooooc :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6165
12.7.09 13:09

Smilca: no, nic jinho mi nezbývá :wink:

Prekvapenka: takže by vedle sebe mohli vypadat jako sourozenci :lol: No, já mám docela akčního manžela, má rád nějaký program, nerad se nudí 8) , včera jsme byli navštívit mou babičku za Prahu v baráčku a fakt jsme si to užili. Jen nám pak večer asi z dojmů nechtěla Julča vůbec usnout :?

Mel: Ale zase lepší než kdyby nepříbírali ne? :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11462
12.7.09 13:25

Zuz
no jasně, jsem za jedlíka ráda :-)

Já střídám čaj od Leosu, s čajem od Teekane, vypiju denně tak 4-5 šálků.

Žehlení
asi nejvíc nenáviděná činnost pro mne. Ale malému žehlím, tak do třech měsíců vše. Plíny žehlím tedy i ráda, líbí se mi prostě vyžehlené.
Taky nemám takovou spotřebu, on je takovej krkoun, že ani neublinkává aby mu neubylo :-) Mám spotřebu tak 2-3 denně.

Zrovna si tu chystám kopu, ještě se mi pere jedna pračka a pak ještě košile, tak to budu mít na zítra večer. Budu muset zvednout zálohy na vodu. To máme denně myčka a 1-2 pračky. A pořád dokola. I toho mám dneska hnus náladu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11462
12.7.09 13:28

Sušičku budu pořizovat na podzim nebo mne to prádlo sežere zaživa :-)
Už takhle mne točí ten neustále postavený sušák v obýváku. To, že se z toho nemusí prádlo žehlit, je příjemný bonus-DOUFÁM!!!! Takže budu zvedat i zálohu na elektřinu :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
962
12.7.09 14:20

ahoj maminky :-)

Janinko - vítej doma :-) Jak to holky zvládáte? už jste spolu zažitý?

V pátek jsem absolvovala prohlídku u své gyndr. Vše v pořádku, ale moc příjemné to tedy nebylo :-( a to jsem se už těšila na pořádný sexík :-( asi to ještě oddálíme. Ach jo chudák taťka má se mnou výdrž. Jak jste na tom vy? už jste sexovaly? Omlouvám se na intimní otázku…
Vezla nás tam sestra měla s sebou i Fanouška, tak jeli bratranci na výlet :-)
Babička je s Ondrou na procházce tak jsem zatím uvařila, vytřela, vyluxovala., tak až dorazí na jídlo tak pak se s ním půjdu vyvenčit já :-) Strašně ráda chodím na prochajdy. Tatínek nám jel zase pracovat na baráček. Je mi strašně líto že nemůže být s námi a kluka si trochu užít, ale bydlet holt chceme co nejdříve ve svém. Stejně to tak vidíme až na jaro :-(

ad žehlení: žehlím vše, jak prádélko, tak plínky. Ale střídáme se s mojí mamkou :-)

ad hubnutí - všem vám držím moc pěstičky, abyste brzo byly na váze kterou si přejete. Já mám už jen +2 kg takže jsem spokojená. Ono to snad zmizí brzo…

Koukala jsem do galerky. To máme tedy krásný miminečka, fakt všechny do jednoho :-). Taky vám tam něco přihodím.

ááá už slyším řev babi se vrací s tím naším nenažrance :-) tak zatím papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital