Poradna duly
Jana Čurdová
Wapik - u mě chtěli k tomu porodnému předložit orig. rodného listu a občanku, takže jsem to vyřizovala osobně. Vyřizuje to odbor sociálních věcí (u nás je to na pracáku) dle trvalého bydliště.
Wapik - na to porodné - taky stejně jako u Lupe. Minule tam šel taťka, tentokrát já.
Lupe - ta rýma je hned, to ani nepostřehneš. Já mám tak trochu podezření, že jsme si jí možná přinesli už z porodnice. V den odchodu už měl malinký soplík. Jenže tam byl mezi tím i Mates, tak těžko říct.
Ta odsávačka je v pohodě - zkus jí na sobě. Vysavač dej na nejnižší výkon. Hlavně, ať má při odsávání otevřenou pusinku, aby se uvnitř neudělal podtlak.
Wapík - to porodné i rodičák teď vyplácí pracák dle trvalého bydliště.Chtějí rodný list a občanku. Já jsem si našla na netu tu žádost, vyplnila, vytiskla a poslala jsem tam s doklady manžela. Žádat byl tuším minulou středu a porodné dnes přišlo na účet…
mroe- Nikolka je moje..ta starší
to bylo jen foto pro bobulku, abych ji uklidnila, že to v pohodě zmizí.
neboj žádné zatajené miminko tu není
moje chyba měla jsem to tam napsat…
Aha, tak patrat po starsich sourozencich me nenapadlo… jedinou ted narozenou Nikolku ma Regy a ta sem nechodi…
Ahojky-vrátila jsem se z města- stihla jsem to do dvou hodin a v mother care jsem udělala big nákup,abychom měli co na sebe. A už se těším s jakou grácií vyhodím ty staré hadry po manželovi,když byl miminko-košilky na zavazování apod. Mají tam stále slevy a zboží je docela dost. Tak ten měsíc než doroste do ostatního co jsem nakoupila jako těhule musím vydržet. Pořád mě strašili s velkým miminem.
S tou rýmou mě to taky zajímá. Prcek má v nose kozy (holuby-nebo jak se tomu u říká)
a tak by mě zajímalo jestli se to dá vytáhnout něčím nebo to mám nechat být až mu to sleze dál.
jak jsem dojela-tak okamžitě bylo kojo a malej při tom prvním usnul a to druhé nechal být a mě z něj teď pořád teče-a zrovna je to to zánětlivé prso.
A dnešní cesta do města mi dala hodně. Podívala jsem se kolem sebe na ostatní ženské. No některé nestály za moc-hlavně špatně zvolené oblečení vzhledem k jejich postavě-mezi ně jsem patřila i já-jelikož po porodu žádný zázrak čekat nemůžu a oblečení nevypadá na povadlém břichu jako dobře padnoucí. A taky jsem si uvědomila,že už jsou pryč doby,kdy jsem vystavovala svůj dekolt okolí- že mé poprsí se totálně poddalo údělu matky.
Nejhorší je to po kojení-to se postavím před zrcadlo a visí prsa i břich-no estetika jak vyšitá. Teď už mi nezbyde než si kupovat ty sexy košilky,abych chlapa nalákala do postele.
Jak je to tu s tím hubnutím???? Děje se něco??? Bude nějaká tabulka??
S tím uspáváním nám to poprvé šlo- od malička se nám podařilo na:,–(it režim dne a fungovalo to-vlastně to funguje i doteď-musí. Jsem zvědavá jaké to bude s tím druhým-myslím si,že už to tak nebudu hrotit. ![]()
Jdu věšet prádlo a taky prát nové přírustky. ![]()
Ahoj, nějak nestíhám dočítat, ale jestli se mi podaří uspat obě zvířátka najednou tak na to vlítnu…
My dnes byli na KO u Dr. a Patriček váží 4320g, docela jsem se bála kolik přibral protože dýl jak 5 min nesaje. Prostě 5 min tahá jak zběsilej pak si říhne ještě si tak minutku cucfna a pak už nechce… a kojíc po 2-3 hodinách přes den v noci kojím kolem půlnoci, pak ve 4 a vstáváme v 6…
no nic jdu je hodit do postele… dneska to budou mít malik šouplí… ![]()
Wapik - vrátilo se mi to, že máš plnou schránku ![]()
Matýsek měl dneska poslední školku, docela se toho děsím, jak to bude o prázdninách. Ještě že je Mareček tak hodný.
AD. rýma malej má dle mě rýmu, ale Dr. ho poslechla a říkala, že rýma to není, že mu u říhnutí vlítne mlíko do nosu a může to jako rýma vypadat… a máme to pouze odsávat, prý u toho může v chrápat… což potvrzuju chrápe jak starej dědek…
nechápu kde se to v něm bere.
Milli no zrovna jsem ti chtěla psát…
Hele už by to mělo být v pohodě…díky moc.
Teri-tak to slyším poprvé,že saje jen 5minut-to je super,ne? Jsi pak volnější.
S tím chrápáním jsem už pár miminek slyšela. ![]()
TAtínek dneska perlí s obědem-včera jsem už jeho blivajzy nevydržela a uvařila a dneska vařil na můj pokyn-a povedlo se moc.
Tvarohové knedlíky s meruňkama. Jsou fantastické. Polévka s jáhly se kupodivu taky povedla a musela jsem mu ji pochválit-což často nedělám.
Teri tak to je bomba ne…
Patriček je takový rychlík! Já myslím, že my jsme taky dost rychlí, ale on si rád ještě požužlá a ne vždy se chce pustit s tím, že by byl spokojený.
Jo u posledního kojení mi udělal cucflek na prsu. Pořád otvíral pusu víc a víc a když jsem mu prso vyndala měla jsem tam fialováka na dvorci…ale už to zmizlo. Má teda stisk jak kobyla… ![]()
mimčo v autě - holky chci se zeptat když máte prcka v autě a vyskočíte třeba do bankomatu, nebo na 3minutky necháte ho tam? Samozřejmě, že není na slunku atd. Píšou, že se nemají nechávat, ale nejde to pořád ho odepínat a nosit jen kvůli takové chvilce…
Wapik - já jsem v tomhle trochu paranoidní a zá:,–(ně Marečka nenechávám v autě - jedině snad kdyby se mi povedlo zaparkovat přímo před bankomatem a viděla bych na něj. Ale to radši odvezu kluky k rodičům a v klidu si všechno vyřídím. Nějak bych na to neměla nervy ![]()
Wapi:tak sem měla chvíli časík a vyfotila sem ti odsávačku, poslala sem ti to na emil, tak se mrkni a dej vědět zda se ti líbí, abych věděla mám další zájemkyňi, máš přednost ![]()
Ostatní zdravím, míříme směr návštěva tcháně, ozvu se večer páčko ![]()
Tak snad spí (doufám že to zakřiknu
), tak jdu dočítat, ale než na to zapomenu jsem teď děsná skleróza chci se zeptat sbíráte ještě tesco body? Jestli jo tak mám doma 8 bodíků a vzhledem k tomu že se do tesca dostanu jednou z a uherák, tak je klíďo někomu pošlu…