Poradna duly
Jana Čurdová
Taky se hlásím do hubnoucího klubu potřebuju dát dolů aspoň 10 kg ![]()
Tabulka přibírání u dětiček by byla fajn
Patriček se z bříška na záda překulí rychlostí blesku, bohužel to je neplánované protože jak se snaží pást koníky tak se u toho odstrkuje nožičkou (jednou) a ručičky ho nějak neudrží, tak letí Anežka se tomu vždycky chechtá jak pominutá a Patriček řve páč se lekne.
no nic jdu udělat večeři a nacpat je do postele (zase), ten den tak hrozně letí
Mroe-taky trnu-jak se tam vejdeme-tam jedeme s jedním dítkem-to větší na nás bude čekat už v předstihu. Ale zpátky to bude boj,protože nás naši budou chtít nabalit samými dobrotami. TAk mi nezbývá než si vzít jedny šaty a jedny kalhoty a zbytek dětských věciček. Kočár zabere celý kufr.
Tak si tam hezky odpočiň a příští týden dej vědět-jak bylo. ![]()
tak, musím zaťukat, vypadá to, že malá zabrala, tak si půjdu lehnout, jsem zvědavá kdy mě vzbudí na krmení, je mi totiž jasný, že s ní pak budu minimálně 2 hoďky čumákovat…
Jasně, vždy zapomenu, taky se hlásím do klubu hubnoucích. Na mou váhu stále ještě 10 kg navrch, za 14 dní jsem neshodila ani deko
A to furt něco dělám a jím rozhodně míň než v těhu ![]()
Prekvapena - no právě že vůbec nehubnu.a to se docela i omezuju v jídle a nejde to,ted se to konečně hlo o půl kila ale je to pořád děs.si říkám že bych měla hubnout tím jak nespím a přes den makám,ale prdlajs.tělo mě nechce pustit.sakra
a jizvu mám na pohled pěknou,hezky zatáhlou,jen nad ní jsou boule,ale bolí mě to uvnitř.bylo to dobrý,ale ted to pěkně rozbolelo.asi jsem si tam něco natáhla.a mám ji taky větší než poprvé.
Ahooooj tak jsme byli dnes na výletě u tchýně a zvládli jsme to krásně a cestou zpět jsme se ještě stavili do Teska normálně jsem tam nenašla žádné bodíčka s dlouhým rukávkem máme už jen dvoje v 62, 56 je nám malá.Ale tak koupila jsem ji overlky 3 za 290 , O-3 měsíce je to větší ale růžovéééééé ![]()
No ke tchýni jsme měla vše potřebné a nemáme problémy že by byla malá prokaděná používáme plenky Huggies a asi žádné jiné používat už nebudeme ty Tsko jsou zatím velké ale nepruží na bříšku a to je blbé.
Malá spinkala celou cestu pak ještě 10 min ve vajíčku u tchýně a pak jsem ji přebalila nakojila a byla v kočárku. Pak ještě na cestu doml jsem jinakojila a spinkala až do Teska ale museli jsme s ní pořád jezdit s košíkem, jak jsme zastavili tak se zamračila a začala připlakávat pak se ji líbí jízda autem to už z Teska domů nespala a tatka jezdil po kanálech horší to bylo kde byla nová cesta tak to ji nudila a plakala ale u nás je polátaná cesta tak to bylo zase OK.
No s tou vyrážkou mi to nedalo a jela jsem s ní k Dr ji to ukázat, naše dr dnes měla dovolelou tak jsme jeli k té co ji zastupovala a řekla že to může mít z reakce na něco co jsem snědla tak mám pocit že to může být z jogurtového nápoje Activia tak tu už nebudu pít, a nebo se to prý může rozlézt a být z toho atopický exém… tak nevím ale máme to namazat mastičkou kterou jsme dostali jako vzorek v porodnici v kufříkách a jmenuje se SUDOKRÉM. Tak jsem ji okoupala ale pusinku jen převařenou vodou a namazala a už ted je vidět že to má lepší není to tak červené, ta mast obsahuje zinek a krásně ji to vysuší, BEPANTHEN je mastný ten se pužívat nemá!!!
Opravdu je vidět že se ji ulevilo a ani nepláče už spinká usnula hodinku po koupání tak nevím jestli je to z cesty nebo ze sudokrému.
A ted se musíme pochlubit nechala jsem ji zvážit, ptala jsem se jestli ji mám v noci budit když mi spinká i 8-9 hod a tak ji zvážila a říkala že si to mám užívat že málokteré maminka vypadá tak dobře a je štastná že se v noci vyspí no tak naše Adrianka měla 23.6. 3830g a dnes 10.7 má 4320g takže žádné buzení a 6 kojení za den ji stačííííí já už jse se konečně uklidnila.
Co je to ten SPURT????
Mlíčko se prý nejvíce vytváří zrovna kdy miminka sajou!!!!!!!! a nemáme se prý obávat že nemají co sát.....
Je zvláštní že se tak malé miminka můžou nachladit já mám rýmu už 3den jako blázen a musím to zaklepat malá nemá nic a prý to odemně ani nemůže nebo neměla by to odemně dostat že je na to moc malinká a má obranné látky TO NECHÁPU …
Manžel má z prvního manželstvé 11 letou holčičku a t amá astma a atopický exém jaká je pravděpodobnost nebp jak se to dá zjistit že to může mít později taky? Manžel to měl když byl malý.Musím to říct Dr za včasu dns mi to řekla tchýně at na to nezapomenu.....
Terifox
tak máme stejnou váhu miminek jen s tím rozdílem že naša malá má dnes 5 týdnů a docela by mně zajímalo jak se měří ona neroste do šířky ale do výšky bude po tatkovi doufám já mám jen 160cm ![]()
Soplíky z nosu tahám tak dvakrát za den … to není rýma ne? udělám smotek z vat.tamponku a prostě je tahám …takové bílé normální …to není rýma..a chrápání u miminek znamená rýma nějak to nechápu…
Wapiku
já když malá saje 20 min a saje tak inteligentně ale někd yu toho i prdí a tak se kroutí a ty zvuky hekání se fakt někdy i zasměju jak si ulevuje a hekne u toho no a pak když už jen po 20ti min dumlá a já ji chci oddělat prso tak se semnou tahá o bradavku taky sranda .. ![]()
ŽEHLÍTE PLÍNKY A OBLEČENÍ PRO MIMINKA?????? já ne eeeee vadí to??
No malá spinká hezky sjem si vás pročetla tatka je ve sprše mám slíbenou KOMPLET masáž
ale ještě si musím přečít něco o té mastičcce SUDOKREM tak zítra pa pa a s tabulkou o tom jak nám mimink akrásně rostou jsem taky pro ale do hubnoucí se nehlásím protože pořád jen jím, jak sjem neměla chutě v těhu a blinkala jsem tak ted to nějak doháním a po každém kojení musím něco sníst a bojím se vlést na váhu anio v Tesku jsem si nic nekoupila nemlůžu na sebe sehnat kalhoty nějak se mi nechce chodi po obchodech a velice ješt ěnikam nechodím tak chodím pořád v těhu kalhotech ale ty jsou mi už fakt velké a své kalhoty obleču, dopnu ale necítím se v nich chce to stáhnou to břicho aby to bylo OK jenže to ted NEJDE ![]()
tAK PA PA PA DOBROU NOC AT VÁS MOC MIMINKA NETRÁPÍ
Mroe
taky mám na chalupě druhý kočár, je to dobrá věc a na MMB se seženou lacino-tak dobrý lov ![]()
V autě vozím jen podvozek a nacvaknu sedačku.
Duhovko
máš už nějakou představu o té tabulce???
Přede mnou je 17 hnusnejch kilo k sundání ![]()
Mel, no taky jsem si říkala, že bychom tu tabulku aktualizovaly třeba jednou za týden a rozesílaly si to do mailů nebo přes SZ, aby to tady neotravovalo ostatní, kterých se tento problém netýká.
Já ještě ani nevím, kolik přesně budu dávat dolů, ještě jsem se pořád neměla kde zvážit, ale bude to něco mezi 20-30kg… ![]()
Tabulka by mohla obsahovat váhu před těhu, přírůstek během těhu, úbytek po porodu nebo během šestinedělí (to vše spíš pro zajímavost) a pak výchozí váhu, cílovou váhu, výšku a úbytky v jednotlivých týdnech. Popřípadě navrhněte jak jinak, co holky?
Míšenko neboj, taky nejsem ten typ, který hubne z nevyspání a běhání kolem dětí a domácnosti.
Mroe - užij si pěkně relax na chaloupce. ![]()
Zuzi, malá ti teda pěkně povyrostla! S takovou bude mít ve 2 měsících taky přes 6 kilo jako švagrové chlapeček. ![]()
si nemuzu pomoct ale po te UM malej blbě usina
už hodinu se tu trapime
stoji mi to za to? nestoji
Překvapenko, třeba to není tím UM, možná má prostě večer boleníčko, ne? Já malé UM nedávám a taky je večer větší problém ji uspat než přes den… Dneska jsem ji uspávala přes dvě hoďky a vždycky, když už mi zabrala, se přiřítil do ložnice Filda, rožnul světlo a něco zařval a mohla jsem začít nanovo… ![]()
Duhovko-mi připadá,že je to pokaždé,když dám UM. Jinak usíná vpoho. Dala jsem mu cucnout z prsa a už je v pánu. Ale že mu to trvalo.
TAk můžu jít taky do hajan. Ještě čekám na tu zmenšenou fotku,abych nebyla pozadu s metříkem
Překvapenko, tak si ji zmenši sama, to určitě zvládneš, jseš holka šikovná a když jsem to zvládla i já… Víš, jak dlouho jsem se učila vložit sem do diskuze fotku. ![]()
Já už jdu taky na kutě, kdoví, co mi zas Amís chystá za noční program. Tak dobrou. ![]()
Dobré ráno ![]()
Kojím a dočítám, ať nejsem pozadu ![]()
Hubnoucí tabulka ano, ty údaje jak píše Duhovka jsou vcelku OK. Taky si myslím, že by tam mělo být shrnutí úbytků jednou týdně, ať je aspoň vidět nějakej postup (snad
).
Misenko - neboj, určitě ti ty kila s takovým záhulem klesnou. Teď ti to třeba stagnuje, ale pak hupsneš na váhu a místo půl kila budou dole třeba rovnou dvě tři ![]()
Duhovko - zdlouhavý uspávání znám… v noci sice spí hezky, ale občas se nám to stane přes den - uspávám, uspávám, a najednou zjistím, že jsme se nějak douspávali až do dalšího kojení.......... ![]()
ad přírůstky - no na ty vyše pětikiláče nemáme, my jsme vděční za včerejších 3330 g
Tzn., že od kontroly minulý týden máme zase + 320. Takže spokojenost, když přibíráme. Konečně nám začíná být i velikost 56 ![]()
ad narvání věcí do auta - jojo, taky jsme zvědaví, jak to provedem. Dneska uděláme test - jedem k rodičům na oběd a chcem vzít kočár a udělat si procházku kolem vypuštěné přehrady. Sice máme velký auto, jenomže nám to nějak komplikujou psi, kteří jsou zvyklí v kufru a už se tam toho moc nevleze. Tak dumám, kam narvem ten kočár................ No asi to nakonec taky vyřešíme jen sedačkou na podvozku. Nemám to sice ráda, ale hodinovou procházkun tak snad vydržíme.......
Hmmm, už pomalu dokojujem a mám pocit, že zase bude mít škytavku...... chudák, vždycky to s ním příšerně hází. Tak končím.
Hezký den ![]()
Ahoj holky, tak se hlásím..včera nás pustili konečně z porodnice.. byli sme tam týden, protože malá si lokla vody a píchali jí Ampicilín..
včera ze mě doma vylezl kousek placenty, tak sem byla v šoku,aleprý jedině dobře a pokud nekrvácímnějak víc, tak to nemám řešit..a od té doby ze mě neteče skoro nic.. ale byla sem dobře vyšokovaná..taky to bylo poprvé po osmi dnech kdy sem víc chodila,atd.
Jinak k porodu.. ve čtvrtek 2.7. jsme vyvolávali zase sexem.. do hodiny mi začaly bolesti.. když už to bylo přes dvě hodiny po pěti minutách, tak jsme si řekli, že vyjedem a uvidíme co nám řeknou.. jakmile sme sedli do auta, tak najednou po 10 min a víc.. při příjmu mě natáčeli a že to na porod ještě není,ale že si mě tam nechají a pokud se to nezmění, pustí mě..do rána sem měla pořád pravidelný bolesti-5,10,15 min.. ráno do mě hrabl doktor a další dvě učínky.. Dr.mi udělal Hemiltona a já začala dost krvácet a vystupnovali s emi bolesti.. kolem 10té dopolední už to bylo po pěti min. v poledne mě vyšetřil a že sem na 4 cm, tak že pujdeme dolu rodit..tam jsme přišli ve 12hod.. udělali mi klystýr a já chodila průběžně do sprchy, na míči..atd. bolesti pořád zhruba po 5 až třech min… sprcha mi moc pomáhala..kolem půl pátý mi píchli vodu,a to se vystupnovalo.. nabízeli mi prášky na urychlení,al to sem nechtěla, protože to potupovalo normálně.. sice centak za hodinu,ale šlo to.. mezi šesto ua sedmou sem byla na 9 cm.. chtěli 10, tak mi píchli něco na zajití branky.. v sedm sme šli na kozu, že můžu tlačit..ale kontrakce sem měla celkem slabý, tak sem musela dost hlasitě tlačit
dycky když sem něměla kontrakci, tak sem se omlouvala,ale že jinak tlačit nejde..tak říkali, že v pohodě. za patnáct min se mi to podařilo a alá vykoukla… konec už byl unavnej a a když sem měla bezbolestny stavy, tak už sem usínala:-)
Hráz mi nastříhli..malá je pěnej macík.. po šití sem slezla šla si lehnout do pokoje, kde sem byla 1. dobu na dvě hodiny..malá pořád brečela..pak sem šla do sprchy..a pak pěcha na oddělění šestinedělí.. celou noc malá probrečela..já stahaná jak pes..no zážitek.. sesřička co se o mě měla starat..pěkný tele..
zvládli sme to, kojení v pohodě..malá sosá jak blázen, jen krkat nám moc nejde..ale od včerejška co nemá injekce 2×denně, tak je poklad..na dnešek spala pět hodin..byla spokojená, jen mě málem prsa praskli:-)
musím jít přebalovat..tak se mějte..a až bude čas, tak sezas juknu..