ČERVEN 2009

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11462
13.7.09 13:47

Duhovka
to je nechutný, dva týdny po porodu bych je asi pořešila velmi rychle :-)
a ty se kvůli mněě ještě štracháš s tabulkou-jako jsem polichocena-to jooooo :lol: :lol:
slíbila bych ti za to čokošku, ale to je kravina, že jo :-) Tak třebaaaaaaa-Míšenkoooooooooo-co je dobrého nízkokalorického k mlsání?????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11462
13.7.09 13:48

Jsem docela ráda, že ty naušnice nemusím řešit.
Já mám uši píchlé, ale blbě a je to dost vidět. Chtěla jsem kdysi další dírky , ale odvahu jsem nesebrala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11462
13.7.09 13:51

http://maminky.eu/…kalendar/125

odkaz na očkovací kalendář
akorát ta obrna tam už nepatří-ta je obsažená v hexavakcíně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2725
13.7.09 13:52

Jessinka - nejspis mas tzv „laktacni krizi", to je stav kdyz se po dobu jednoho-dvou dnu tvori mene mlika, to souvisi s tim, ze behem prvnich mesicu se laktace jeste upravuje, melo by se to spravit samo. taky je moc dulezite dodrzovat pitny rezim, a POZOR caje na podporu laktace obsahuji jeřabiny a dalsi bylinky, ktere pusobi mocopudne, takze odvodnuji a nehodi se jako hlavni zdroj tekutin

ouška - rozhodne nastrelovani, ale kdy - necham to na doktorce, mam strach, aby si mala nejak neublizila, kdyz se treba zahakne rukavkem za nausnici nebo tak neco, takze spis pozdeji
sex - my uz nevime, co to je, odkladame to na „po sestinedeli", ale uz se nejak extra netesime, coz me trochu desi
antikoncepce - jako nejlepsi moznost vidim telisko Mirena (na rozdil od nehormonalnich eliminuje menstruaci, coz je sympaticke), ale je na 5 let, my bychom chteli druhe dite az to pujde (po cisari). Pilulky nechci, protoze se u me vzdycky projevily vsechny nezadouci ucinky HA - migreny, tloustnuti, naladovost, takze my budeme pouzivat kondomy :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12196
13.7.09 15:23

TAk jsme se vrátili zpět z vycházky-ani se mi nechtělo domů-seděla jsem pak před barákem na lavičce a opalovala se. Ale mladej strašně prudil,že chce domů-přitom tam má prolézačky.
Ríša není zvyklý kočárem-takže sebou každou chvíli mlel-snad si zvykne a půjd to-protože mladej nechtěl jezdit kočárem-to bylo pokaždé křiku. Snad se to nebude opakovat.

Píchání do patičky-v porodnici nám píchali a řekli,že v případě špatných výsledků posílají domů upomínku. Jinak my jsme byli už po druhé na píchání z patičky-ani nevím proč. A je to docela mazec-což o to-malej by nebrečel,ale sestra potřebovala rozproudit krev-tak řvát musel. 8O

antikoncepce-tak jsme se s manželem shodli,že nyní máme dvojí antikoncepci. Ani nevíte co to dá práce si vyčlenit pár minut samoty.
Nepomáhá po:,–(it mladého k pc- pořád chodí tátovi něco říkat nebo pro radu. Takže kdo ví jak skončí náš intimní život.
Ale přiznám se,že už se mi o sexu dost často zdají sny. :oops:

Jess-taky jsem byla docela na prášky a tak jsem se rozhodla,že nebudu odstříkávát-zbytečně bych se nervovala,že je tam mléka málo.
Já spíš pozoruju,že se malej zalyká a mléko teče všude-a v hlavě mi lítají čertíci,že zase další chlap co bude šrádat s jídlem-jako ti mí dva.
Prsa se nenalévají,bradavky jsou imrvere růžové až červené-ale držím se a uklidňuji,že mám mlíka dost-nechci si nic připouštět. Taky si myslím,že to zadní mléko jinak sytí.

Duhovko-tak snad to nějak přežiješ a svému drahému vysvětlíš,že návštěv už bylo dost a tak je nutná pauza. Já bych to nedala. Zítra mi přijdou kámošky z práce a budu se modlit,abych přišly v dobu,kdy nebudu muset kojit. Jelikož ty mé hrozné grimasy po přisátí nechci nikde prezentovat. Stačí mi,když z toho mají chlapi vánoce a já zuřím,protože vím,že oni by tu bolest nedali-kdyby věděli,že se to bude za dvě hodiny opakovat.

Tento týden má dojet tchýně-vůbec se netěším. Otázky typu: co říkala paní doktorka? a řeči-dávej mi na něj pozor… - mě děsně vytáčejí.
A to ani nechci vzpomínat,že mě neoslovuje jménem- v nejnutnějším případě jsem mamina-nevím jak na to budou reagovat moje vzbouřené hormony,když tu nebudu mít manžela na podporu. To bude zajímavé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5964
13.7.09 16:16

Tak jsem si konečně sedla, že vás dočtu. Ráno jsem jela do města,mám bohužel pořád špatný krevní obraz a dostala jsem zase železo :evil: . tak už jsem se stavila na novinky za holkama do práce a pak šup ke kámošce na zahradu. Tam jsem pak malou o půl jedné nakojila a vyrazili jsme domů.
No, a jelikož jsem úplně blbá a čumím tam kam nemám, narazila jsem do branky a malou vzbudila. Ale chvíli koukala, tak jsem stihla vytáhnout věci z pračky, pověsit a pak jsem ji přendala do postýlky, kde taky vydržela vklidu ještě asi 15 minut a já se stihla aspoň najíst a přitom vybalit. Pak jsem ji v půl třetí ještě dala napít a šup do kočárku. Usnula ještě v baráku, tak jsem stihla doprat, pomýt, poskládat prádlo atd…prostě co jsem potřebovala.

duhovko - zasílám údaje. Váhu nemám, ale zvážím se sem tam u tchýně nebo u kámošky. Dietu držet nehodlám, jsem smířená, že to půjde pomalu :cry: Jestli to vůbec půjde :roll:

Stehy - tak nevím, jestli nemám jít k doktorovi na kontrolu už teď. Třeba mi ty uzlíky odstřihne. Včera v noci, no tedy po kojení v půl páté ráno, jsem se vrhla na taťku, ale kvůli těm blbým stehům jsme si museli poradit jinak. Ale bylo to super :oops: :P :oops: Kdyby nebylo stehnů, asi bych to už zkusila naplno. U Michala jsem taky nedodržela šestinedělí.
Já fakt nechápu, že se mě to nechce pustit. A dost to teď už tahá a píchá. Je to k vzteku. Možná bych mu mohla /doktorovi/ zkusit zítra zavolat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12196
13.7.09 16:35

Bobulko-s těmi stehy- nám po císaři uzlíky ustřihávali-tobě ne???
TAk nevím jestli to máte tam dole jinak než my. Zkusila bych zavolat-než se zbytečně trápit.

JInak to šestinedělí-hodně známých to nedodrželo- hlavně ta starší generace :twisted:

Teďkom svačím-dala jsem si banán a acidofilní mléko-nemůžu si pomoct-všechny jogurty a nápoje mi připadnou přeslazené-takže si raději dám ovoce a bílý jogurt nebo acido. Malej stále spinká. Asi bude krušný večer.

a vařím na zítra brguláš-po zkušenosti z dnešního rána,že totálně nestíhám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2900
13.7.09 16:55

welu - s těma naušničkama nevím, u nás v porodnici se ouška určitě nepíchají, doktorka mi řekla až po očkování, tak to nechám až po očkování, taky říkala že to je lepší, že už je to ouško trošku větší

otěhotnění po císaři - jaký jste dostaly informace? já žádný a na netu jsem někde našla neotěhotnět dřív jak za dva roky a někde nerodit dřív jak za rok- což je pekelnej rozdíl, já bych chtěla asi vy:,–(it antiko až bude malé rok a půl, to už by mělo být v poho, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12196
13.7.09 17:00

Jeje-Fidaku-tos mě mile překvapila.
Ještěže mám splněno-vidina dalšího porodu ve mě zatím budí hrůzu a paniku. Já jsem ale měkota.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12196
13.7.09 17:05

dneska jsem zkoušela prcka dát do nosítka-asi jsem ho tam dala blbě-úplně jsem se zděsila té zkroucené polohy. Musím to pořádně naštudovat-jak se tam vlastně dává.

Bych spala až bych brečela,ale mladej na tuto chvíli čeká,aby mohl dělat neplechu- buď pc nebo jiné zakázané věci -jako je dvd.
Dneska jsem ho spucovala,že má jít hlídat malého-že musím vařit a že si může vzít hračky do mé postele a hlídat tam.
Tak jsem zpoza rohu koukla a on si do té naší postele nesl papíry a fixy na dvd 8O 8O 8O To bylo zase křiku-než se maminka uklidnila. Myslím,že budu ráda až odjede za babičkama. Pak si udělám svůj režim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2338
13.7.09 19:55

ahoj holky!

Tak jsem tu zas na chvilku, Kubík právě usíná po kojení, zdá se mi, že ještě před 14 dny se za 15min nacucnul dosyta a pak spinkal, ale jak jsme spurtovali, tak od té doby je to vždy tak na půl hodiny, dám mu napít, odkrkneme, vypadá to na spaní a jen co ho položím, tak do pár minut řev a chce docucnout…nemáte to to také tak? Jo a dnes jsem byla na převážení a za 9 dní přibral 550g…prostě otesánek :)

ad reakce na očkování - taky se nám projevila až dnes, vypadá to jak klasické akné, doktrorka říkala nevymačkávat, jen lehoulince od té bílé tečky odtáhnout..ale spíš to zmizí samo

ad alergie - ráno jsem měla docela šoky, malej byl kropenatej po celém tělíčku i na hlavičce, do toho ještě flíčky na pusince od sarbor., no radši jsem zaběhla za doktorkou a fakt to je nejspíš alergická reakce a asi na borůvkové koláče co jsem včera s radostí mou vlastní (ať žije hubnutí) zhltla…no a taky vynechám na pár dní Babycalm, začala jsem ho dávat předevčírem…tak prý pro jistotu..

Zítra očekáváme taky pařáky, jsem v tu chvíli totální lenochod a nic se mi nechce..ať už můžu plavat..uaaaa

ad sex - tak já zatím vyčkávám na konec šestinedělí, ale láká mě to už teď..jen nevím zda by to neměla nejdřív zhlédnout Dr. na gyndě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6344
13.7.09 20:48

Bobulko - pošli mi prosím do SZ na sebe email, ať ti můžu zaslat tu tabulku.

Špagetko, Veruko, Milli, Překvapenko, Mel, Žížalko, Fidaku, Smilco, Ell, Misenko a Korenko - poslala jsem vám teď tu tabulku, tak kdyby vám nic nepřišlo, tak se hlaste. :wink:

A běžím, neb jsem momentálně s dětmi sama doma, to menší řve a to větší musím jít vykoupat. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6165
13.7.09 20:57

duhovko: jé, já chci taky hubnout :wink: , mám navrchu pořád ještě 5kg :? Můžu se ještě do tabulky přihlásit?

Jinak my dneska obě holky usnuly na výbornou :lol: , starší do 5 minut od uložení a mladší do 5 minut od nakojení a chůvička je zatím zticha, tak ťuk ťuk ťuk :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12196
13.7.09 21:59

Duhovko-díky za email,ale nevím v jakém programu to mám otevřít. Jsem na tyto věci kopyto.
Ovšem nejvíc mě pobavila hláška-že za týden čekáš první výsledky. :lol: :lol:

Malej usnul-snad na dýl jak půl hodiny.
Zuzi-hezky je máš zpacifikované-jako na vojně. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6344
13.7.09 22:14

Zuzi, no jasně, že můžeš - pošli mi do SZ email a svoje údaje (už jsem to tady dneska nebo včera psala Bobulce, které). Tabulku pošlu vzápětí.

Překvapenko - otevři si to v Excelu nebo v Open Office, jinak všímáš si, že mám z vás před sebou nejdelší cestu? A ty pořád, jak jsi na tom s váhou špatně, tak vidíš, že může být ještě hůř. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí