Poradna duly
Jana Čurdová
Žížalko protože jsme ho nechali u Dr ale ted si ho vezneme ve čt
Byla tady ted ženská na pojištění pro malou už něco máte??
Jdu malou převléct do letního je fakt vedro pa pa pa
Ahoj
Poradna v 6 týdnech - 5 kg a 57 cm
moučnivka a stále neurologie
pak jsem jela za bývalýma kolegama, děti byly hodné, dali jsme kávičku a pak i oběd
Jen jsem myslela, že už mi prasknou prsa ![]()
Teď balím a uklízím, po čtvcrté odjíždím na chalupu.
Hubnutí beru vážně, ale v klidu-postupně, ideálně do kila týdně.
Pojištění pro děti nemám a dělat nebudu, založím stavebka.
My taky žijeme ![]()
Malá spinká venku,ale nevím, jestli ji není chladno. Hodně pofukuje a když zaleze sluníčko.....no, kdyby ji byla zima, snad by se vzbudila. spinká asi od půl jedné
Wapiku - taky sem tam ještě zakrvácím ![]()
Stehy - tak jsem objednaná na zítra. Jsem zvědavá, co mi s tím udělají. Zda jen ustřihnou uzlíky nebo to budou vyndávat. Každopádně na tvrdé židli nebo lavici už vůbec nemůžu sedět, dost to bolí a když sedím kdekoliv a blbě se pohnu tak taky. Ach jo, že já musím mít pořád něco
![]()
Duhovko - já jsem teď holt pomalejší.
takže Ti to posílám. Ale myslím, že já se do příštího pondělka nikam nepohnu. Pořád žeru. Včera zase padly jedny máslové sušenky. A teď už si dokonce i vařím. Kdo mě vidí, tvrdí, že mám opravdu ještě velké břicho… no jo, to vím taky ![]()
welu: Jestli ji mlíčko z 23h a 23h, tak to jde - je to do 24h, ale zdá se mi to první zbytečně dlouho držet v lednici…vždyť můžeš dát zamrazit trochu a pak přilít čerstvé k tomu zamraženému
0
Od noci mě bolí prsa - šla jsem spát s blbou podprdou…a teď bych si naflákala - bolest jde až do podpaží, bolí to i bez do teku, nic zatvrdlého, ani zarudlého, jen ta bolest a celková velká citlivost, přitom nějsou nijak extrémě zarudlá - tak nevím - objednala jsem si u manži tvaroh, ale to bude až večer ![]()
Cekam az se mi dite probudi, abychom vyrazily na brusle, kdyz se nam ovsem nerozprsi. Manzel byl na sluzebce, vraci se dneska vecer, obe jsme moc nateseny.
korena - teda, to je nadherna postava, neco podobneho jsem mela naposledy v 15 :-/
welu - to je fantasticke, jak je tvoje malicka napred, akorat ji nenechavej, aby se stavila na nozicky - to neni vhodne pro pater, jinak nejspis jde o jeden z reflexu, takze to je v poradku, ale to pretaceni je super, to je teda sikulka. ![]()
korenka: jestli nejsou se zatvrdlinama, tak jsis je možná jen moc utěsnila nebo přeležela tou blbou podprdou, nechala bych pokud možno volně a tím tvarohem si taky neuškodíš ![]()
welu: tobě se malá už sama přetočí ze zad na bříško?????? Já nevím, ale myslím, že by to měla miminka dělat nejdříve až kolem 3.-4. měsíce ne? ![]()
renuule: já myslím, že je to všude podobné i tam, kde holky píšou, že tatínek moc pomáhá
Já myslím, že každý chlap má svý chvilky a pak je na zabití. O úklidu po sobě nemluvě
Neznám chlapa, který si po sobě pravidelně a pečlivě uklízí
Zas to vezmi, že když bude najedený, spokojený a nebude stále napomínán, že někde něco nechal ležet, tak bude taky víc v pohodě a pak ho napadne samo od sebe miminko pochovat, pohoupat, třeba i uklidit či uvařit…u nás to tak docela funguje…zkrátka žádný zbytečný stres ani na jednu stranu ![]()
Hodně miminek se otočí, ale spíš švihem než správnou technikou, teď tu nedávno byla diskuse na toto téma.
Už tu některý prcek pase pěkně koníky?? Štěpula je jak ten pejsek s kejvací hlavičkou, ale pokroky vidím denně. Ale ještě neudrží. Snaží se když ho nechávám odkrknout, ale to mu nedovolím ![]()
Musím ho vyfotit s tou fialovou pusinou ![]()
Ale Adrianka je šikula napřed a určitě to dělá tak jak se má ![]()
Ta tě bude Welu pěkně prohánět ![]()
A popis tvojí budoucí činnosti - mne orosilo - to bych nezvládala.
holky, tak jsem dnes poprvé musela použít rektální rourku. My na prdíky normálně netrpíme, ale dnes se od rána malá kroutí a pláče. Je v klidu jen když ji chovám, jenomže máme v bytě 29,5 °C, tak ji moc nechci chovat, je nám u toho horko oběma. Nejdřív jsem zkoušela nahřát bříško (zatím vždycky pomáhalo, ale dnes ne), pak jsem masírovala mastí Pupík, taky nic, tak jsem dala rourku, je to lepší, ale dobrý ještě pořád ne. Kňourá dál, ale už byla i půl hodinky v klidu. Ještě mám BabyCalm, ale to nechávám jako poslední možnost, zatím není rozdělanej.
Ad průkaz - my máme očkovák vlepený ve zdravotním průkazu - přece kdyby se cokoliv stalo, musí doktoři vědět, co má a nemá dítko za sebou, ne?
Welu - to přetáčení není moc dobrý. Dokud pořádně dlouho nepase koně, nemá správně vyvinuté zádové svaly - v tomhle věku to ještě určitě není to „správné“ otáčení, stejně tak i stavění na nohy. Naopak by si tím mohla uškodit.
Jinak teda zírám, co všechno stíháš. Jsi fakt šikulka!
My máme úspěšně zkolaudováno, tak se můžu zhroutit do koutku. Ovšem nejprv musím obstarat děti a manžela ![]()
milli:gratulujeme ke kolaudaci ![]()
fidak: a není ji třeba jen vedro? Mě by dnes zase Julinka pořád spala, tak už jsem ji v pět vzbudila, cvičily jsme, ale prořvala to, tak jsme šly koupat, osvěžení se jí moc líbilo a teď ki tu mám na klíně a musím ji nějak zabavit, aby mi chvíli vydžela vzhůru nebo budeme večer nacvičovat ![]()
Ahoj
Koreno al ekdyž odstříkávám každý den tak to budu mít mega zásobu když budu zamrazovat např. po 100ml
nnada:
já ji nenechávám stát to je jasné jen jsem napsala že se odráží od nožiček a to samé dělá když je na bříšku odráží se od mého břicha a nejraději by už lezla …
Zuzanico ano nás to doma taky všechno překvapuje normálně se přetočí na bok a pak na břicho ale neleží na rovném je trošililinku z kopečka i když i v kočárku se otočí ze zad na bok a klidně by se přetočila na břicho ale nemá místo
Melu Adunka drží hlavičku když ji mám n arameni na odříhnutí vím že se ot nemá ale jinak si neodříhne a tak se snaím ji přidržovat ale někdy mám problém ji udržet v klidu a když pase koníčky tak je taky jako ten pejsek s kejvací hlavičkou ale to až po delší době, napřed ji krásně drží tak 30sekund pak zobká pak kejvá a pak se vzteká že už ji to nebaví
Ted se tu malá vzteká protože si ublinkla a má škytavku ale to ji brzy přejde.
Melu no všichni mi říkají že si s ní užijeme že je to živel už ted a na tu starost co mně čeká no tak mi nic jiného nezbývá někdo se starat musí do ted bylo vše na mamku ale už jsem plně fungující tak to ted máme na půl a jak bude po operaci tak jsem tu já a já to zvládnu ![]()
Mili my to ted zvládáme s mamkou na půl ale ona jde na operaci a bude 2 měsíce nečinná takže to bude na mně
a já ji nenechávám přetáčet ted se snažím aby se nemohla přetočit a večer když spinká tak ji z každé str musím dát srolované deky aby taky nemohla a na nohy ji nestavím ona se snaží odrážet
Tak u nás to dnešní odpolední kňourání opravdu bylo z horka
. Chudák, celý byl jak hadr, takový vláčný. Dala jsem ho do kočáru, zajeli jsme k babičce - má velký
a je tam krásný stín. Vychrupl se a teď kupodivu už zase spí - před 20 min. jsem ho šoupla do postýlky na noční spaní, už se mi zdál nějak přetažený.
A já tu tak sedím a čučím do stropu
. Tohle se mi už dlooooouho nestalo - manžel má Matýska sebou pryč, já mám kompletně naklizeno. Jediné, co není hotové, je žehlení, ale v tomhle parnu fakt ne. To si radši ráno přivstanu.
Taky bylo u vás všude dneska tak dusno a parno? Přemýšlím o vytažení bazénku - jak to vidíte? Možná by to čtvrtek/pátek už šlo, ne?
Welu - tak ať to mamince dobře dopadne a brzo se zmátoří. S Adunkou to děláš správně, že jí v tom nepodporuješ. Však ty jsi šikovná mamča, ty si jí už ohlídáš ![]()
Milli děkuji za kompliment tady jsem sebrala hodně skušeností od druhých a ted se řídím už podle sebe je to tak lepší protože jsme byla ze začátku na nervy když mi každý říkal něco jiného v pátek máme 6 týdnů a pozoruji sama že je to den ode dne lepší a lepší.
O půl 8 koupeme, pak udělám tatkovi a sobě večeři malou dáme uspat k babičcce máme to k ní jen přes chodbu, dáme si s tatkou koupel a relax. pak malou přenesu do postýlky, odstříkám a budeme se dívat na tv nebo půjdeme spát a tak to máme každý večer.
Malou přešla škytavky ta se umí roščilovat a ted si cumlá ručičku dnes už po 4té převlečená když ublinkne má to mokré a studí ji to a to ji hrozně vadí … po kom asi bude … ![]()
Ahoj ženský,
tabulku v xls formátu jsem vám rozeslala, tak snad už to bude v pořádku… ![]()
Ráno jsem byla s malou u doktorky, dnes má 14 dní, váží 3980g (270g/t.), žloutenka slábne, moučnivka už prý v pusince není a za týden jdeme do poradny znovu. Ptala jsem se na to píchání oušek a prý se to vážně dělá až po očkování.
Filda mě přivádí na pokraj nervového zhroucení, prostě sabotuje všechno, co mu řeknu, nedá si nic vysvětlit, počurá se, běhá tady v tom mokrým a ani mu to neva
, on už si skoro ani nehraje, veškerou energii soustředí na zlobení, já fakt nevím, co s ním. Si neumím představit, že se dá tohle dlouhodobě vydržet… ![]()