ČERVEN 2009

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12196
14.7.09 08:57

mili koukám,že ti Matýskové jsou všichni tak výřeční. Ten můj ji právě taky párkrát už setřel,když házela ty své dvojsmysly a pak mu ještě za to dávala kázání,že ji utřel-jenže on ty její řeči vůbec nepochopil.
Není nad dětskou upřímnost. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2900
14.7.09 09:22

koren - no teda fakt hubeňour, není jak tobě. Takový štíhlý nohy já jsem měla naposledy tak ve 12 letech :evil:

Tchýně - no docela vás lituju. Moje tchýně je zlatá, ještě neměla ani jednu připomínku že bych něco s malou měla dělat jinak (určitě ji to napadne, ale je taktní a nic neříká). My máme jedinej problém v tom že obě babičky by hrozně moc chtěly hlídat a když necháme malou u jedné, tak druhá je naštvaná. Asi to dopadne tak že až vyroste tak o víkendech jsme bezdětní a dítě bude na střídačku u jedné nebo druhé babičky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
14.7.09 09:34

Fidak - s babičkama to máme podobně, musím si to hlídat. Mojí mamce by to bylo líto a tchýně by byla naštvaná. Takže jak říká manžel - naflákáme jim kopu vnoučat a snad dají babky pokoj :lol: Děsně se tomu vždycky směje, že se těší na tu výrobu :oops: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6165
14.7.09 09:36

prekvapenka:koukám, že ty máš opravdu s tchýní veselo :roll:

jinak my máme za sebou nádhernou klidnou noc, Julinka fakt spala od 21 do 5 hodin :wink: …takhle ale moc nezhubnu, že 8) , večer jsem totiž do sebe stačila natlačit zmrzku v kelímku, kus čokolády, broskev a banán :oops:

Za chvilku vyrážíme na velký nákup, zítra frčíme na týden na chaloupku, moc se těším, když maj bejt ty vedra, bych v Praze nevydžela, stačilo včera :?

A taky už čekám každým dnem narození kamáradčina miminka, plánovaly jsme společně, oni teda už o riok dřív, ale napoprvé jim to bohužel nevyšlo a pak se jim zadařilo měsíc a něco po nás.TP má za týden a má překvapení. Já myslím, že kluka :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5090
14.7.09 11:53

Ahojky :-)

To je hrůza, já se sem nějak pořád nemůžu dostat… takže ještě doženu reakce na včerejšek (sice s křížkem po funuse, ale co už…):

Zuzi - my taky přes den spinkáme většinou krásně a večer máme potřebu brblat, kroutit se, koukat a prostě dělat cokoliv jinýho.......... Ale naštěstí to časově dělá tak mezi 17 a 22, takže se vlastně krásně unaví před spaním a pak vydrží celou noc chrnět (teda s jednou přetržkou na kojení). Kolikrát už jsem ale za celej den tak unavená, že mi padá hlava a zavírají se oči, tak malýho šoupnu taťkovi, ať si tu aktivitu taky chvilku užije :-) Jenže taťka to tak dlouho stejně nevydrží, tak se ho pak snažím udrndat zase já. Občas je to náročný.

ad brkání - Adámek brká tak 50:50. Buď si na tom rameni brkne hned, nebo to nemá cenu… takže když nic, dám ho do postýlky trošku nabok a je v pohodě, naštěstí nezvrací, jen si občas uplivne.

Welu - jestli nevíš, proti čemu ti malou očkovali, tak se podívej do očkovacího průkazu :wink:

ad močák - naštěstí už to přešlo, ale pěkně dlouho mě bolel vždycky při dočůrávání… asi z té cévky, brrrr :? … a co se týká rozestoupení pánve a pálení žáhy - po porodu okamžitě jako když utne… aspoň nějaký pozivitum :D

ad reakce na očkování - říkali nám, že ta reakce se opravdu objeví až měsíc až 6 týdnů po očkování. Trošku by to mělo naběhnout - to je v pořádku. Pokud by to naběhlo moc, můžeme zajít k dětské, aby trochu toho hnisu upustila a očistila to. Ale že se projeví ta reakce je OK, aspoň je vidět, že látka byla účinná. Prý by to aspoň trochu mělo zareagovat každýmu a když ne, tak by mohlo být něco špatně a možná by se muselo přeočkovávat.
Toť moje info z porodnice.

ad antikoncepce - už jsem objednaná na kontrolu po šestinedělí, takže okamžitě nějaký bobule chci. Michal říkal, že příště si uděláme tu holčičku, tak abysme to po tom císaři neměli neplánovaně dřív, než za ty dva roky :-)

ad návštěvy - zatím si je docela užívám, ale naštěstí všechny ví, kdy mají odejít. Mít tu někoho nedejbože přes noc by mě asi trefil šlak............

ad houby a hubnutí - hihi, taky mě pobavily ty první výsledky za týden :D Hlavně díky tomu, že jsem si včera k obědu dala hříbkovou omáčku s pětima knedlema :lol: :lol: :lol: Tak to asi není úplně dietní pokrm, co? :lol:

Panebože to je zase román… nojo, ale bylo to asi z pěti stránek :wink: … a jak je mým dobrým zvykem, mám to rozepsaný od rána...... mezitím jsme stihli dvě kojení a venčení...... :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
962
14.7.09 12:01

ahoj maminy :-)

vypadá to zse na pěkný den, ikdyž v tom vedru je nejlépe v parku :-)

překvapenko: to tedy, takovou tchýni ti opravdu nezávidím :-(

Zuzanico: ty jo na chaloupku :-) tak si to tam pořádně užijte.
Taky bych někam vyrazila. Už mi to leze docela na mozek. Pořád jen doma :-(. Aspoň na barák kdybych mohla jet. Byla bych tam s Ondrou na zahradě a nic by nám nechybělo. Ale to tatínek nechce ani slyšet. že se tam práší od stavby atp. Jako kdyby měl kluk vyrůstat jen ve skleníku :-(

Jsem poslední dobou doooost rozladěná, všechno mě hned vytočočí nebo rozbrečí :-( Připadám si už jako exot. A přítel tomu vždycky dá korunu. že on se nevyspal, on má hlad, já nic doma nedělám, on chudák jen těžce pracuje…já nevím jestli je to tím teplem. Ale jsem už fakt zoufalá. Doufánm, že svoji náladu nepřenesu na Ondru. S ničím mi nepomůže, připadám si jako bych se starala o 2 děti. Nic po sobě neuklidí, jídlo si nenandá… Přitom takovej nebyl když jsme přišli z porodky…Ondra je přitom v noci docela zlatíčko. Vzbudí se jen na krmení a je ticho. Někdy sice mu trvá než usne, ale je zticha a dudlá. Že já u něj ještě po kojení sedím třeba hodinu než usne to je mu už jedno… ale pán se nevyspal…
Omlouvám se za vylití srdce… Holt jak jsem si ho naučila, tak to mám to mi patří. Všechno pánovi strčit až pod nos.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2055
14.7.09 12:38

Žižalko my máme očkovací průkaz u Dr . . .je to TBC

Včera Adunka nespinkala od 14 ho do 21 hod ale byla hodná sem tam si poplakala, po kopání se nabumbala, koupali jsme až v 8 měli jsme návštěvu a vzbudila se v 6 ráno a to jsem se lekla a tak jsem ji odkryla a pohladila ji a tak se krásně protáhla a probrala, já jsem odstříkala večer ve 23 hod a ráno prsa jak balony tak jsem ji ani nepřebalovala a hned ji dala pít z jednoho prsa za 10 min byla sytá a ležela s náma s tatkou v posteli a moc se ji mezi náma líbilo, já šla odstříkat 130ml z jednoho 8O pak jsem ji dala do postýlky přišly na nás s tatkou chutě . . . 8) . . . malá pak usnula a obě jsme spaly do půl 11 od 9 hod.

Adunka se už přetáčí na bříško tak ji musím podepírat srolovanýma dekama z obou stran. Když ji mám na rameni a sedím tak se staví na nožičky je to normální?? nejraději by už lezla, hlavičku drží krásně…včera jsme s mojí mamkou říkaly že bude hyperaktivní a že se za ní máme nalítat…

Ted si podřimkuje a poslouchá písničky na Očku
Otáčí krásně hlavičku ale v kočárku ji dává jen na jednu stranu. Ve vnitř má potisk žiraf a je jich tam hodně ale pořád sleduje jen tu jednu :)

Dnes je opět krásný den a to hlásí až do 8.srpna tak snad se jim to vyplní

Můžu mít odstříkané mléko v ledničcce 24 hod že? a když odstříkám jeden večer ve 23 hod a na druhý den taky ve 23 hod tak můžu to slít dohromady a dát zamrazit?Nebo to musí býtj jen ten jeden den??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12196
14.7.09 12:53

REni-s tím přítelem je to i jinde stejné. Můj manža je pro mě taky někdy za exota. Teď se kupodivu drží a pomáhá-což jsem opravdu nečekala a smiřovala jsem se s nejhorším. Zato v těhu jsem si to náležitě užila-tahání těžkých břemen-mytí oken, lezení po kuch. lince apod. Nikdo se nesmiloval a ani když jsem vznesla prosbu-né vždy byla vyslyšena. Vždycky jsem to přisuzovala tomu,že to s chlapy neumím,aby mě doma obletovali.
Ale ono stačí si i tady postěžovat a hned je líp. POkaždé co jsem si tu postěžovala-tak se manžel najednou vzpružil a začal pomáhat.

KOnečně rarach usnul-už jsem pomalu začala panikařit. Kuchyn v bordelu po obědě a já neumytá a zpocená a návštěva skoro za dveřmi.
tak už zase nespíme a já se picnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4326
14.7.09 12:55

ahoj holky,

omlouvám se nějak poslední dobou nestíhám. Víkend jsme měli putovní, ani jsme moc nebyli doma. A včera a dneska zase bojujeme s bříškem. Malý přestal kakat, tak snad je to v pohodě. Odkdy tak už nemusí každý den?

tabulka - přidala jsem stránku do našeho seznamu, kam bysme mohli zaznamenávat ty váhové přírůstky našich miminek. Někdo tu psal, že by se o to doplnování postaral. ráda přenechám… :wink: Napiš mi prosím SZ a já ti pošlu přihlašovací údaje. Díky.

očistky - holky tak já budu 5týdnů po porodu a pořád občas krvavě zašpiním. Je to teda síla, takhle dlouho jsem to nečekala. Je to normální?

kojení - moje prsa jsou jak suchý švestky…jsou to taky měkonové…nechápu jestli je málo mlíka, nebo se to nějak prostě urovnalo a už nebudou takové plné?

tak já fičím něco udělat, zase jsem malému vyhnala pár prdů a tedka na minutku usnul…tak moc času není…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12196
14.7.09 13:04

My s tím taky bojujeme a marně si lámu hlavu-co špatného jím.

Tak jdu makat- snědla jsem v rychlosti polévku a musím tu energii rychle vydat,abych nebyla příští pondělí za ostudu,když se mi zvedne váha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3259
14.7.09 13:04

Hezký den všem,
tak jsme uspala obě dítka, toto je jediné na čem nekompromisně trvám, prostě kolem poledne se spí ať má mamka aspoň chvíli klid a zatím se to teda daří :wink:
překvapenko - já se teda nasmála, jak jsem četla ten popis očiček, ale fakt drsně jsem se smála…taky to máme Martin je přeborník v dívání se na mamku i taťku současně…na každého jedním okem :lol: :lol:

renulko - hele t taťku přejde, oni to zezačátku špatně snášejí, nevím jestli mají tak naivní představy, že si myslý, že je mimi na baterky a že bude hodné podle nich a nebude brečet. Můj muž to taky špatně snášel u Nikolky,ale je dobré ho nechat v tom vysmažit, třeba odstříkej mlíko a zajdi si k holiči a on bude hlídat a nejlépe, kdyby ještě přitom musel uvařit nebo tak. Pak už by nikdy neremcal.Je fakt, že já kolem malé dělala taky všechno a ještě i domácnost, ale Michal to aspoň viděl, že se neflákám a holt občas ten teplý oběd nebyl a svět se nezbořil. Při druhém už to bude jiné, jsou zoceleni jedním 8)

wapíku - taky mám kokršpanělí uši z prou, ale myslím, že se to prostě jen ustálilo, už se to nenalívá, ale mlíka dost, jsem včera i po nakojení dost odstříkala/odstříkávám na zítra až budu v autoškoleú/ :wink:

duhovko - tak přidávám se k hromadě blbů na PC a prosím o přeposlání tabulky v přijatelnějším formátu ju? Kuju moc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3259
14.7.09 13:06

ježíš teď to po sobě čtu a myslý 8O 8O 8O uáááááááá mám mlíko místo mozku, samozřejmě že je to myslí :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2055
14.7.09 13:12

Renule to je mi líto s tím tvým přítelem a nemá on jen nějakou depku?? Nebo se cítí odstrčený.....
Já se už pomalu připravuji na dvou měsíční maraton péče o dítko, a naši rodinu… mamka půjde na ženskou operaci a já se budu starat o Adrianku, vařit tatkovi a bratrovi, uklízet a prát všem, jezdit na léky pradědáčkom a uklízet celý tří generační dům.
No tak na jednu stranu nepotřebuji žádnou dietu protože tohle bude stačit a já se od rána do večera nezastavím jen když budu malou kojit…už ted si dělám plány jak to budu dělat a jako pro mně NO PROBLEMO péče o mimčo,když bude spát tak uklízení, praní atd a budu vařit večer na druhý den HOLKY TO PAK POLETÍ KILEČKA DOLŮ ANI NEBUDU VĚDĚT JAK

Manžel j emi oporou a pomáhá mi i když taky někdy vypěním když domyju nádobí a on dojídá jídlo a hodí to jen do džezu… a nebo denně musí mít čisté triko s kratasy a pak a on je hrozný kypoš jí melou na břiše, veme si půlku a vyjídá lžičkou u tv a je od toho pokapaný no peru dvakrát týdně na něho a dvakrát týdně malé.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5090
14.7.09 13:12

Uf, malej konečně usnul…

Welu - jakto, že máte očkovák u Dr.??? Ten bys snad měla mít u sebe? Oni ti ho nedali? A ten zdravotní průkaz taky nemáš?
My teda máme očkováky dokonce dva - jeden klasickej a druhej je součástí toho zdravotního průkazu… Obojí jsme dostali v porodnici při odchodu. Tak nevím. Asi to má zase každej jinak, tak je to se vším :wink:

ad sexík - jéééé, já už se taky těším :oops: !!!!!!!!!! Doufám, že to bude bez bolesti........ :roll:

ad prsa - včera jsem se notně prolila kojícím čajem a v noci jsem měla obě jak balóny...... naštěstí to sosáček všechno vysál :D Taky jsem si nachystala prdící směs - fenykl, anýz a kmín a teď to testuju. Do konvice jsem dala malou zarovnanou lžičku a zalila to horkou vodou. Je z toho takovej nazelenalej odvar skoro bez chuti, tak to popíjím. Uvidím, jestli to bude mít nějakej efekt.

Renuu - klidně si postěžuj. Ono i to vypsání pomůže a hned je člověku líp… Od toho tady jsme :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1144
14.7.09 13:28

Ahoj holky, jdu jen nahlásit, že žijem. Měli jsme teď aktivní víkend - přijela mi mamka, včera měla Zuzi den blbec (asi spurtí) a dnes v noci jsem byla zase já na pohotovosti :roll:
Koupila jsem si na prochajdě s malou čerstvý mrkvový džus a 5deka meruňek v jogurtu a o pár hodin později jsem se brutálně osypala a celá jsem otekla. Se mi to stalo poprvé 8O Tak jsem fičela v 1 ráno do nemocnice na kalciovku, dali mi katetr s nějakým roztokem a ještě nějakou další injekci, tak jsem polovinu noci probděla. Dneska je malá naštěstí jak anděl, jenom spinká, tak je to v pohodě.

Jdu vás dočíst, doufám, že se máte všechny fajn :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital