Poradna duly
Jana Čurdová
Tak dalsi kontrola ve ctvrtek. Dutinka porostla, ale miminko zatim stale neni videt. HCG v krvi bylo dost vysoke. Proste dokud neuvidi mimi, tak se budeme vidat casto, ale mysli si, ze tak z 90 % to budev poradku. Asi jsem tam sla brzo. Tak uvidime ve ctvrtek, to uz bych mela byt 6+2, ale OVU jsem mela tak 17-18 den cyklu ![]()
@nosanek I nadále držím palečky
Určo to bude všechno v pohodě ![]()
Taky se přidávám, právě jdu od doktora a jsem přesně v 6.týdnu. Mám trochu strach, jsem po ZT v 6TT, a právě jsem četla, že jedna maminka byla až v 11+2 při ZT… Ale doktor říkal, že se děloha zvětšila a že podle ultrazvuku to vypadá dobře, tak snad…
Ahoj holky nakoukávám jak se vám daří a držím vám moc palce aby bylo vše v pořádku. Věřím že budete mít všechny prosperující těhotenství
samozřejmě chápu vaše obavy, sama nevím jak to půjde chytli se mi dvě ale jedno zastavilo vývoj tak jen doufám že to druhé zvládne ![]()
Hodně štěstí vám všem ![]()
@nosanek držím pěstičky a přeji ať se prcek brzy ukáže ![]()
@evaprochy také držím pěstičky, určitě bude prďola bojovník/ce a bude se držet „zuby, nehty“ ![]()
@Clairisek Jéé, ty budeš ve středu 8+2tt? Já taky! A jak Ti je? Já jsem se včera motala, ještěže byla neděle a mohla jsem ležet, za celý den jsem udělala akorát oběd, jinak vůbec nic, gaučing strečink, no a ty šílený pachy a vůně všude kolem! Děs. Jídla, která normálně miluju, mi včera naháněla hrůzu Dnes už ale zase naštěstí v pohodě, chodím normál do práce, tak to musím nějak zvládnout. Jinak holky, co se týká registrace do porodnice, tak jsem zjišťovala, že velký nával je v Praze, tam opravdu kdo zaváhá, má smůlu, ale jinak v dalších městech by to mělo být v pohodě.
@Fidofido jj budu
no je mi celkem fajn, minulej týden jsem měla podobnej den, ale nevím jestli to svalovat na prcka nebo na svůj tlak, kterej mě občas zlobí
už i nevolnosti tak nějak přešly a zůstal mi jenom hroznej odpor k cigaretovýmu kouři
a pak občasný pobolívání břicha jako před MS a večer trochu prsa, když už jsem v pyžamu a nemají oporu
jinak zatím nic
tak doufám, že to tak i zůstane ![]()
@Clairisek @Fidofido Holky, já Vám závidím. Kdybych neměla ty dvě čárky tak si budu myslet že se mi návštěva u dr. a potvrzení těhotenství jen zdálo
Pořád čekám na nějaké „vedlejší účinky“ těhotenství a ono pořád nic… Vůbec se necítím těhotně a asi i proto tomu pořád nějak nemůžu uvěřit. Tak snad to časem přijde ![]()
Jo, ještě se zeptám, berete holky nějaký komplex vitamínů nebo jen kyselinu listovou? Říkám si, jestli to nejsou jen reklamní triky, takové ty vitamíny pro nastávající maminky, ten má navíc tohle, ten zase tohle, ceny kolem 400Kč…poradil vám doktor(ka) nějaké konkrétní?
Já užívala jen listovku, protože reakce na ostatní vitamínové přípravky jsou víceméně negativní. Ale dr. mi doporučil Fembion. Takže jsem si ho hned letěla koupit a poctivě zobu. Když to řekl dr. tak na tom asi něco bude. ![]()
@Aneťák89 Neboj, určitě to časem přijde, až se ten tvůj flíček zvětší, to se pak bude ozývat o sto šest
A i kdyby ne, tak se nic neděje, tím lépe pro tebe, někdo to prožívá intenzivně, někdo ani žádné závratě, nevolnosti a citlivost na pachy nemá. Počkej, až uvidíš larvíka, jak mu buší srdíčko, to bude paráda. Taky beru Femibion, ale přijde mi právě nehorázně drahý, teď to ještě ujde, ale od 13.týdne je to zhruba za 520Kč. Samozřejmě, co bych pro larvíka neudělala, o to nejde, ale kdyby to aspoň mělo opravdu nějaký účinek. ![]()
@Fidofido Už se vidím jak mi bude zle a budu zase chtít aby mi nic nebylo, prostě klasika
Už se těším až bude červík pořádně vidět
Taky jsem se v lékárně z té ceny Fembionu málem zvrátila. Ale věřím tomu, že se tím nějaké ty vitamínky doplní. Už jen proto, že nejsem úplně vzorná v tom, že bych se pětkrát denně cpala zeleninou… ![]()
@Aneťák89 no občas je člověk rád, že nic necítí, než kdyby byl u mísy od rána do večera, i když teda na zvracení netrpím (ťuk, ťuk)
dneska mi krásně zapracovaly hormony, takovou kouzelnou holčičku jsem viděla v autobuse, cumlala zběsila dudlíka, mručela si u toho a já se nad ní rozplývala jak magor
jinak mě kamarádka uklidňovala, že když to teď nějak moc neprožívám, tak to určitě přijde, až se začne prcek vrtět, ale na to si musíme počkat ![]()
@Fidofido mám doma zatím jenom listovku, jelikož já a prášky nejdou moc dohromady, takže asi pokud nebude mimču časem něco chybět a dr. něco konkrétního nepředepíše, tak se budu snažit přemoct aspoň k pravidelnýmu zobání listovky a jinak vitamíny v ovoci a zelenině ![]()
Jo a ještě jeden dotaz. Doktor se mě ptal, jestli budu chtít vyšetření štítné žlázy. Je to dobrovolné vyšetření z krve, zda správně funguje. Samozřejmě to ale není povinné, takže neplacené pojišťovnou (asi 500 Kč). Nabízeli vám to taky?