Poradna duly
Jana Čurdová
@Janenina u nás to ví už téměř celá rodina, i když můj plán byl, oznámit to přes Vánoce až budeme objíždět rodinu během svátků, teď jsem u rodičů, takže ti to věděli společně se ségrou, o který je známo, že vše vyžvaní, tak dostala zákaz o tom mluvit, ale pak jsem se dozvěděla, že mamka hned volala svojí ségře, ta jejich mamce a už to jelo, tak teď jenom doufám, že bude dál vše ok, ať se nemusí všem vysvětlovat co, jak, proč.. ![]()
Máte pravdu, hlavně nemyslet na nic špatného! Tak to se musím poptat jak je to tou registrací do porodnice. Ve druhém měsíci mi to přijde fakt brzy!
Ono je nakonec jedno jak těm našim zárodkům říkáme, hlavně aby byly zdravé
My teď taky řešíme komu to říct a zatím komu ne… U nás to ví jen jeden můj kamarád, jinak nikdo. Chci aby to věděla alespoň mamka, ale přítel to chce sdělit i rodině právě až po tom třetím měsíci. Stejně se asi prokecnu dřív, tak uvidíme ![]()
@Clairisek Přesně tak to mám já. Taky jsem to nejdřív řekla příteli, pak mamce, přítel svojí mamce a už to bylo
tak teď už jen doufat, že se u mě fazolce bude líbit a nebude nám dělat neplechu, ať pak jak ty říkáš, nemusíme vysvětlovat co a proč…
@Aneťák89 co jsem koukala na netu, tak se reg. většinou dělá na začátku 2. trimestru, nejčastěji kolem 14tt, ale asi bude záležet na konkrétní porodnici
jenom, není k tomu potřeba ta těhu průkazka? asi by mi přišlo divné, kdyby mi dr. nedal průkazku, jakožto takový „ofiko“ potvrzení, že je vše ok a budu za pár měsíců rodit a přitom bych se měla jít registrovat do porodnice ![]()
@Tůmička koukám, že tě teprve čeká dr., tak přeji ať je prďolka uhnízděnej na správným místě a dobře se mu daří
musíme věřit, že bude vše v naprostém pořádku ![]()
@Clairisek děkuju. Už se na tu prohlídku fakt klepu. Objednala jsem se na později, abych už viděla i srdíčko. Tak snad bude na správném místě a bude
![]()
@Tůmička já byla v 6+1tt, chtěla jsem mít jistotu, že je aspoň na správným místě
ale
jsme ještě neměli bohužel, dneska jsem poslala mejlíka, jestli bych mohla ještě ve středu na kontrolu před odjezdem k přítelovi, abych měla jistotu, to budu 8+2 tak už být musí
tak držím pěstičky ![]()
@Clairisek Kámoška už měla 5+4.. u každého asi jinak. Ale hlavně podle mě to není úplně tak směrodatné ty první týdny. Já mám dlouhé cykly, takže podle ms jsem dneska 5+4, ale tipuju, že bude o týden mladší. TAkže
taky ještě asi nebude. Ale dýl čekat nevydržím
@Tůmička určitě, každá jsme originál, různé cykly, různě ovu a to udělá svoje, jenom to chce dr. kterej se nedrží striktně tabulek a zbytečně maminku nestresuje, když to nevychází dle výpočtů
s tím čekáním se nedivím, člověk chce mít jistotu ![]()
@Clairisek No právě. A hlavně po tom, co už jsme to oznámili většině
ale věřím, že se u nás fazolce líbí ![]()
@nosanek
děkuju
je to pro mě všechno nové a vůbec si to stále neuvědomuji a jen doufám že vše půjde tak jak má. ![]()
no myslela jsem do diskuze tedy do skupiny, jedna holčina mi psala že tam je ![]()
@nosanek http://www. maminka. cz/clanek/tehotenstvi-a-porod/registrace-do-porodnice-kdo-driv-prijde-ten-driv-mele jak kde
i mi to vyhodilo diskuzi tu na emimču https://www.emimino.cz/…dnice-46623/ v těch pražských porodnicích to je docela „masakr“.. ![]()
No mě čeká registrace v Praze, tak jsem na to celkem zvědavá… Hlavně si maminka vybírá porodnici ještě dřív než je těhotenství 100%. Zatím jsem na to koukala jen okrajově a vůbec nevím, kde bych chtěla rodit…