Červené fleky-alergie?

1201
8.6.14 12:18

červené fleky-alergie?

Ahoj holky..malýmu je 7 měsíců, od narození jsme měli jen klasické kožní problémy seborea atd..Je to asi týden co jsem si všimla, že se mu po jídle (žádnou novou potravinu ani nic nového nedostal) okolo pusinky udělají červené fleky..né pokaždé za ten týden se to stalo asi 2× do 10-15 min to zmizí..malému to nijak nevadilo..alespoň tak vypadal..ale včera jsme byli na terásce ležel na dece, spinkal..ve stínu samozřejmě a když se vzbudil začal si žmoulat očičko a následně mu zčervenalo, měl i okolí červené jakoby ho něco kouslo..pak se mu to začalo rozlézat, takže nakonec to měl na půlce obličeje a oušku a pořád si to mudlal, takže to asi svědilo, všimla jsem si že to měl i na ručičce, na stejné straně, bílý střed a okolo červené. Dala jsem mu fenistil a za 20 minut to bylo pryč..No a dnes ani nic nejedl vyšli jsme ven a do půl hodky kolem pusy zase ty fleky..do 10 minut pryč..myslíte že to má alergii? Mám jít k doktorce hned zítra nebo mám počkat na prohlídku? Jdem asi za 3 týdny..Nemáte zkušenost? dííky za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27682
8.6.14 12:29

@Leniczka23 mohli ho pokousat nějaký mušky, může to být alergie na sluníčko, cokoliv :nevim: já bych počkala a pokud by se to dneska nebo zítra vrátilo tak bych šla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1302
8.6.14 13:31

Vypadá to nějak takhle? TOhle byla alergická reakce u dcery.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2527
8.6.14 13:52

@Leniczka23 Ahoj,ja bych asi k dr sla, nez cekat tri tydny. Je jeste malej a tech epizod uz jste meli vic. Syn byl alergik od 4 mesicu, ale dele trvalo, nez se na to prislo, na co konkretne. Jednou se osypal i venku v kocarku, z nicehk nic. Zrudly mu oci a udelala se mu vyrazka kolem pusinky. Na to dr neprisel, co by to mohlo byt priklanel se k pylove alergii, ale pry mimina do roka ji snad ani mit nemuzou, nevim :think: pak uz se to neopakovalo, mel jen projevy po jidle, napr. po mlecne kasi - byl alergik na mliko. Pak dostal bezmlecnou dietu a bylo to v pohode. Fenistil bral teda taky, dlouhodobe. Jine projevy nema, treba prujmy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2527
8.6.14 13:58

@Krystal86 Ahoj,muzu se zeptat, po cem to mala mela? Kdy to zmizelo a cim jste to mazali? Malemu se neco hodne podobneho objevilo predevcirem, vubec nevim z ceho. Pripada mi to u nej i na solarni alergii, ale ma to jen na tvarich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
581
8.6.14 14:12
@Krystal86 píše:
Vypadá to nějak takhle? TOhle byla alergická reakce u dcery.

Tohle má syn a kožní my tvrdila, že je to atopický ekzém 8o. Až nová řekla alergie ale nevíme ještě na co, bude toho víc asi, má to pravidelně a pomáhá nám občas Fenistil gel a Vitela zinková.

Příspěvek upraven 08.06.14 v 18:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1201
8.6.14 15:05

@Krystal86 No takhle veliký to neměl..ale jinak to vypadalo podobně jen neměl jeden velký flek ale spousty menších..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1201
8.6.14 15:20
@Nikolacek píše:
@Leniczka23 Ahoj,ja bych asi k dr sla, nez cekat tri tydny. Je jeste malej a tech epizod uz jste meli vic. Syn byl alergik od 4 mesicu, ale dele trvalo, nez se na to prislo, na co konkretne. Jednou se osypal i venku v kocarku, z nicehk nic. Zrudly mu oci a udelala se mu vyrazka kolem pusinky. Na to dr neprisel, co by to mohlo byt priklanel se k pylove alergii, ale pry mimina do roka ji snad ani mit nemuzou, nevim :think: pak uz se to neopakovalo, mel jen projevy po jidle, napr. po mlecne kasi - byl alergik na mliko. Pak dostal bezmlecnou dietu a bylo to v pohode. Fenistil bral teda taky, dlouhodobe. Jine projevy nema, treba prujmy?

Asi jí v pondělí zavolám, popíšu jí to, stejně to už není vidět a uvidím co mi řekne..Jinak po jídle to mít asi nebudem, měl jenom mlíčko a na to alergii nemá, to by se mi asi osypal častějc-nutrilon má přece jen ještě 4× za den-průjem nemá ani náhodou spíš tvrdý šišky :mrgreen:..kaši nedávám vůbec a po jídle se mi už jednou osypal a to vypadalo uplně jinak..Právě si myslim, že mi doktorka řekne ať mu dávám fenistil a na alergologii nás pošle až po tom roce..vy máte alergologii za sebou? V kolika jste byli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1302
8.6.14 20:32
@Nikolacek píše:
@Krystal86 Ahoj,muzu se zeptat, po cem to mala mela? Kdy to zmizelo a cim jste to mazali? Malemu se neco hodne podobneho objevilo predevcirem, vubec nevim z ceho. Pripada mi to u nej i na solarni alergii, ale ma to jen na tvarich.

Malá měla alergii na krém. Namazala se a pak se jí objevil takový malý flíček. Během dne se to opakovalo a vždy ve větším množství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2527
8.6.14 20:49

@Leniczka23 My jsme tam byli kolem toho prvniho roku, uz nevim presne. Brali mu krev, kozni testy delali az ve dvou letech. Urcite zavolej a porad se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67542
12.4.15 09:16

@Leniczka23 ahoj, muzu se zeptat jak to s odstupem casu dopadlo? Malej ma neco podobnyho. Objevi se mu fleky na cele, pripadne zacne slzet jedno ocicko a za 10-15 min je to pryc. Vetsinou po jidle, ale na potravinovou alergii mne to neprijde. Jednou po jablicku, jednou po UM a jednou po zelenine. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1201
13.4.15 21:19

@zuzu224 Ahoj, ty flíčky po jídle byla jen chvilková záležitost a už nikdy žádné takové problémy neměl..Akorát jsme zjistili, že má alergii na psí srst-proto ty fleky když ležel na dece..tu má dodnes, ale v mnohem menší míře..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67542
14.4.15 09:37

@Leniczka23 diky, no psa nemáme :mrgreen: Příští týden jdem k dr., tak se zeptám :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
14.4.15 21:53

Holky poraďte malá má už asi 5 dnů tuto vyrážku na zádíčkách a už jí to jde i na ručičky. Z čeho by to mohla mít? Napadá mě jen z příkrmů, ale myslím, že jí nedávám nic co by už neměla a po tom se neosypala. Jen jsem měnila kašičky tak že by z toho? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1201
15.4.15 08:46

@vernerovic Kolik jí je? Maxim měl kolikrát taky flíčky a ani z toho nic nebylo, poctivě jsem mazala 2× za den Excipialem a do týdne to bylo pryč..Ona se jim ještě ta kožní bariéra vytváří a tak je normální sem tam nějaký flek..Nezměnila si aviváž? Nezpotila se někde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí