Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Potřebuji se poradit. Nevím jak se mi to mohlo stát, protože to pokaždé kontroluji. Ale teď jsem zjistila, že jsem dala do mikrovlnného sterilizátoru lahvičky, savičky atd a zapnula na 6 minut, ale zapomněla přilít vodu.
Teď se bojím, zda se při tak dlouhé době a bez vody (páry) nemohlo něco uvolnit s lahviček nebo saviček a zda je mohu používat dál nebo raději vyměnit za nové.
Nestalo se to už někomu nebo nevíte zda se mohou používat? Na pohled vypadají OK.
@rachele no spíš jestli se něco nezničilo
, mě se t povedlo jednou a ještě si říkam od kud jde ten smrad a roztavili se mě ty těsnící víčka od avent lahviček, s samo že všechny, teda kromě jedné tu jsem měla připravenou na ven. Lahve a savičky byly ok ![]()
@Markéta80 Nn vše je ok na pohled. Já mám ty Natural, takže bez těsnění. Mě jde spíš o to, zda se z nich nemohlo něco špatného uvolnit a zda se mohou používat dál.
@rachele tak to je fajn, mě se roztavili totálně všechny
, jedno úplně že do ted ho mam ve strilizátoru
se tam celé zapeklo
. Pokud jim nic neni tak bych používala normálně ![]()
@Markéta80 @Lucili Díky holky za info. Asi zbytečně plaším, ale bála jsem se, aby se z toho něco neuvolňovalo, co by malá škodilo.
@Markéta80 No jeden tenhle mám také, ale naštěstí jsem si ho nechala na další várku. Ještě, že tak. Jinak myslím, že po 6 minutách bych ho tam měla taky na pořád ![]()
V lahvickach/savickach by nic zavadneho byt nemelo, takze se to nema odkud uvolnovat. Znovu bych vysterilizovala s vodou a vic neresila.
@rachele ja udělala to samé, když jsem k lahvičkam čuchla tak strašný smrad, všechny jsem musela vyhodit. Savicky v puse měly divnou pachuť.. A 6 z 6 byly roztaveme po celém stelirizatoru, takže to nebude případ jen kelímku, letělo vse do popelnice i se stelirizatorem…:-/
@rachele Mě se to stalo jednou, že jsem nedala vodu.
Mikrovlnka nám udělala pápá ![]()