Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj všem. Nemáte prosím zkušenost a radu jak zničit červi v otevřené ráně psa? Veterinář řekl poplach vodou a poplach dětskou dezinfekcí. Je to 16tiletý labrador s nádorem na noze. Je to už opravdu chudinka, nechci ho trápit, ale nějak nedokážu rozhodnout. Pořád doufám, že ten okamžik poznám.
Děkuji moc
Myslím, že ten okamžik jsi nepoznala.
Protože už jistě proběhl.
Nám na veterine řekli, že u psa se to pozná tak že něbasti, že se dokáže i na smrtelné posteli vybičovat k radosti, ale jakmile nechce něco jíst tak je zle ![]()
Má radost ze života, žere? Pokud ne, je lepší ho uspat. Pokud ano a chcete to řešit, tak červy ručně vyndat a vypláchnout peroxidem nebo betadinou.
Tyjo tady jsou tak zle reakce nekdy ze fakt clovek zira. Co zkusit pejskovi potrit ranu urinou? Ma hojive a dezinfekcni ucinky
Hlavně nejdřív vyndat z rány všechny červy, pak vydezinfikovat a držet tam, kde mu nebudou klást mouchy červy do rány a neustále čistit, jestli ho máte rádi, tak se musíte starat, jinak ho netrapte.
@zudina píše:
Tyjo tady jsou tak zle reakce nekdy ze fakt clovek zira. Co zkusit pejskovi potrit ranu urinou? Ma hojive a dezinfekcni ucinky
Ty se divis? Neni schopna zajistit psovi dustojny odchod.
Červi v ráně ještě neznamenají, že se má pes utratit. Můj mladý pes se poranil a do rány mu mouchy nakladly larvy. Dezinfikuj, přikryj mu ránu a nenech ho venku - doma se na něm mouchy nevyřádí.
@LaViee proboha, ošetři mu to.. jak mu požíraj tkáň, musí to hrozně bolet..
@Tiger-lily píše:Červi v ráně ještě neznamenají, že se má pes utratit. Můj mladý pes se poranil a do rány mu mouchy nakladly larvy. Dezinfikuj, přikryj mu ránu a nenech ho venku - doma se na něm mouchy nevyřádí.
Jistěže rána s červy neznamená, že by se měl pes utratit. Ale 16! Letý labrador, s nadorem na noze, o němž vlastní pán napíše, že už je opravdu chudák, si podle mě zaslouží odejít bez dalšího zbytečného trápení.
@Tiger-lily píše:Červi v ráně ještě neznamenají, že se má pes utratit. Můj mladý pes se poranil a do rány mu mouchy nakladly larvy. Dezinfikuj, přikryj mu ránu a nenech ho venku - doma se na něm mouchy nevyřádí.
Ano, ale zakl. psala, že má nádor. Předpokládám, že se červi jsou v něm. Stalo se nám u naší kokršpanělky. Měla nádor mléčných žláz. VCe chvíli, kdy jsme tuto skutečnost zjistili, jsme pejska, po poradě s veterinářem, nechali uspat. Právě proto, že jsme jí chtěli zajistit důstojný odchod bez trápení.
Tak nádorů je taková spousta s různými projevy, že ani podle toho bych hned nesoudila.