Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@sloninka píše:
Ano, ale zakl. psala, že má nádor. Předpokládám, že se červi jsou v něm. Stalo se nám u naší kokršpanělky. Měla nádor mléčných žláz. VCe chvíli, kdy jsme tuto skutečnost zjistili, jsme pejska, po poradě s veterinářem, nechali uspat. Právě proto, že jsme jí chtěli zajistit důstojný odchod bez trápení.
@jenny.fields píše:
Nechapu, jak muzes nechat, aby psa zaziva zraly cervi.![]()
![]()
![]()
Je vidět, že nevíš o čem mluvíš
@LaViee píše:
Je vidět, že nevíš o čem mluvíš
Vazne? Tak mi to vysvetli ![]()
Budes si hrat na to, ze mu je tam nechavas schvalne, ne?
Chudák pejsek, asi už nadešel jeho čas, vím jak je to těžké. Sama jsem to musela u jednoho psa rozhodnout a i ted tu bulim jak želva, jsem si vzpomněla a je to už 15 let.
Nech ho odejít. Máš možnost mu dopřát důstojný odchod. Škoda, že to nejde i u lidí…
Bude to těžké. Držím pěsti, odejde ti člen rodiny… V psím nebi mu bude líp.
@LaViee píše:
Ano, to je přesně ono!! Nikdo nechce utratit psa kvůli červům. Proplachuju dvakrát denně vodou a pak Betadinem, tak snad to pomůže. Pak si vezmu k srdci rady. Jen jednoduše nedokážu rozhodnout o jeho životě, když ho miluju a on na mě kouká, jako když chce pomoc, možná žádá jinou pomoc. Pravda je, že radost ze života už nemá a aby chodil musí dostávat injekce. Takže chápu, že někdo může říct, že jsem sobecká když ho udržuju. Hlavní důvod dotazu byla rada s červy, ne o to, jestli ho mám nechat uspat.
Děkuji
@Tejule píše:
Chudák pejsek, asi už nadešel jeho čas, vím jak je to těžké. Sama jsem to musela u jednoho psa rozhodnout a i ted tu bulim jak želva, jsem si vzpomněla a je to už 15 let.Nech ho odejít. Máš možnost mu dopřát důstojný odchod. Škoda, že to nejde i u lidí…
Bude to těžké. Držím pěsti, odejde ti člen rodiny… V psím nebi mu bude líp.
Děkuju, je to hrozné rozhodnutí o jeho životě… Ale máš pravdu!!!!
@jenny.fields píše:
Vazne? Tak mi to vysvetli
Budes si hrat na to, ze mu je tam nechavas schvalne, ne?
Co to blábolíš, jaký schválně? Mám starého nemocného psa s otevřeným nádorem, který nemůže být závazný obinadlem, takže mu i přes to, že mu dáváme plenu na nohu stihly mouchy naklást vajíčka a já se ptala jestli má někdo radu a zkušenost jinou než mi řekl veterinář. Takže nerozumím tomu tvému blábolu
@LaViee píše:
Co to blábolíš, jaký schválně? Mám starého nemocného psa s otevřeným nádorem, který nemůže být závazný obinadlem, takže mu i přes to, že mu dáváme plenu na nohu stihly mouchy naklást vajíčka a já se ptala jestli má někdo radu a zkušenost jinou než mi řekl veterinář. Takže nerozumím tomu tvému blábolu
Muzes si namlouvat a ospravedlnovat si to jak chces. Pokud nejsi schopna tomuhle zabranit, coz klidne muze byt, tak jsi ho mela nechat odejit. Ac je to nepochybne velmi bolestive rozhodnuti.
@LaViee člověk má velkou výhodu, může zvířeti pomoc v jeho trápení. Pes i s bolestma raději trpí než aby dal cokoliv najevo. Co z toho života má to si řekni zcela upřímně. Chodí jen s injekcí proti bolesti? Jen prodlužuješ nevyhnutelné. Jak má pes bolesti je to špatné
je to vlastně poslední věc co jeho majitel může udělat. jansě že to člověka bolí ale než se koukat jak pes trpí ![]()
@LaViee píše:
Ahoj všem. Nemáte prosím zkušenost a radu jak zničit červi v otevřené ráně psa? Veterinář řekl poplach vodou a poplach dětskou dezinfekcí. Je to 16tiletý labrador s nádorem na noze. Je to už opravdu chudinka, nechci ho trápit, ale nějak nedokážu rozhodnout. Pořád doufám, že ten okamžik poznám.
Děkuji moc
Okamžitě změnit veterinu, to je snad vtip ten poplach vodou ![]()
Děvčata, už jste slyšela o tom, že se nehojící rány lěčí právě červy? Ti požírají nemocnou tkáň a ránu tím čistí. Takže to rozhodně není bolestivé a není to týrání psa. Tak tu zakladatelku nenapadejte! Jediná komlikace je tu druhotná infekce, protože mouchy nejsou sterilní. A jak jste si asi všimly, je léto, horko a bohužel mouchy jsou všude. Zakladatelko, ránu vypláchni proudem vlažné vody a vydesinfikuj. Červy zkus vybrat pinzetou, pokud to nebude psa bolet a zkus na místo kde spí umístit nějaký repelent.
Co aktivní stříbro? To se na hojení ran hodně používá, mám pocit, že se prodává ve spreji. K sehnání asi u veterináře nebo v lékárně,mozna na predpis…Pokud je pejsek na tom az takhle špatně, tak se tím urcite nic nezkazí. Kdo by měl radost ze života, kdyby měl v noze červy, že… Třeba by se mu ulevilo a vzpamatoval se. Mám psa 17 let, zatím jura, ale také uz počítáme se vším…
Tak ať to dobře dopadne a pejsek se už netrápí, ať to vyřešite jakkoliv.
Děkuju za rady! I ty hnusné o mojí sobeckosti mi vlastně pomohly. Je to Peklo rozhodnutí. Hezký večer
@Janli všechno jsem udělala, jen ta pinzeta mě nenapadla a to je super nápad!!! Děkuju moc!!!
@bjitka123 píše:
Co aktivní stříbro? To se na hojení ran hodně používá, mám pocit, že se prodává ve spreji. K sehnání asi u veterináře nebo v lékárně,mozna na predpis…Pokud je pejsek na tom az takhle špatně, tak se tím urcite nic nezkazí. Kdo by měl radost ze života, kdyby měl v noze červy, že… Třeba by se mu ulevilo a vzpamatoval se. Mám psa 17 let, zatím jura, ale také uz počítáme se vším…Tak ať to dobře dopadne a pejsek se už netrápí, ať to vyřešite jakkoliv.
Stříbro na otevřenou ránu mi nedoporučuji, ale máš pravdu v tom že pokud by nic nepomohlo, tak zkusit to můžu.
Děkuju!!