Poradna duly
Jana Čurdová
Holky, já kvůli malýmu narozenému ve 36tt a týdnu stráveném na jipce nekojila vůbec, takže budte rády, že vy alespon něco…
@new ja vím, máš pravdu i kdyby to už dál nešlo, máme za sebou 4 měsíce ![]()
Jen si občas říkám co je lepší - mateřské mléko a hysterický řev nebo klid miminka a UM???
@Bodlinka 09 zatím ano, ale trhá sebou a pořád se pouští a prisaje, pustí a prisaje a strká tam ručičky…takže ji musím pevně držet ![]()
@Hanesi Takhle mi to dělala Áďa taky, zatahla, pustila a vztekala se, pak dostala na dokrmeni flašku a byl klid.Taky jsem z toho byla na nervy az se mi z toho chtělo brečet. Tak si prso nechte na mazlení a dej ji holt flašku, pak se uklidní a ty taky.Je mi jasné ze když kojis od začátku, tak se toho nechces vzdát, ale aby z kojení byl spis boj a vynervovane dítě i maminka, tak to asi nebude to nej. Promysli si pro a proti, vyzkousej to a uvidis. Držím palečky at to zvladnete obě co nejlépe a v klidu.
Mám další blbej dotaz. Už jste dostaly menses? Já myslela, že když nekojim, tak že to dostanu brzo. Malému jsou 2 měsíce a furt nic. Čekáme na start braní antikoncepce
@zorkaV Já kojim a už jsem to dostala podruhé. Kojila jsem všechny deti, takže nevím jak to je když se nekoji, ale nejdelší pauzu jsem mela po prvním a pak se to skracovalo.Ale i když nekojis tak si myslím ze to tělo se s tím vším srovnava po svém. Někdo kdo kojí to dostane i hned po šestinedělí, takže je to jak u koho.
@zorkaV já to ještě nedostala (4 měsíce po porodu)
ale já plně kojim…zatim ![]()
@Bodlinka 09 jo flasku, ale jak??? Ona mi ji neustále odmítá
zkousim odaventu silikonovou a od nauku latexovou savicku…ještě mám v záloze hrnecek mam s pitkem a silikonovu savickou, tak uvidim
dnes jsem ji nechala trochu hladovět a prisala se dobře a hned, ale nechci to tak dělat… ![]()
Dam pak vědět jak se nám to daří…
![]()
@Hanesi Takže porad se ti nepovedlo zjistit která flaška by ji chutnala. To ti nezávidím, holt to nebudeš mit jjednoduché, ale snad to zvladnete. S tím jsme naštěstí problém neměli, vůbec si to neumím představit jak bych to delala.
Taky jsem dostala radu, nech ji vyhladovět a ona si to pak vytáhne. Zkusila jsem to a stejne to bylo k nicemu, nevytahla si víc ani náhodou, tak jsem to už nikdy neudělala. Ale ty máš trochu jiný problém. Nevím co bych ti poradila. Kdyby si nad tou tvoji princeznou vyhrála s tou flaskou tak by to asi dost pomohlo co? Tak držím palečky. ![]()
@Bodlinka 09 je to holt každodenní boj
ale vždy se nakonec nají z prsu…někdy je to úplně v pohodě a jindy zapasime třeba hodinu
myslím, že my budeme ti co budou pít rovnou z hrnku…ale je to paradox, já jsem stále říkala, že chci kojit max půl roku, ale jestli si tu láhev nevezme, tak ji asi budu kojit dokud to nebude umět z toho hrnku
jo, to je tak když člověk míní a panbuh mění
![]()
Dnes Viky poprvé ochutnala mrkvicku a moooc ji chutnala, dala celé dvě lžičky a dala by i více a to byla jen rozmackana
![]()
Co se nám ale upravilo je spaní přes den, díky bohu za to, usíná SAA v postylce nebo v kočárku na terase, tak alespoň něco je již normální ![]()
Ahoj maminky. Tak jak valčite?
Naše malá už má 3měsíce je plně kojena. Měříme 65cm, a važíme 5,5kg. Za sebou už máme 1. očkovaní, ted nás čeká druhé. Nechala jsem malou naočkovat Pevenar 13. Jsme zdravé. Zoubky nám ješte nerostou, nebot jsem si nevšimla.
Malá krasne zvedá hlavičku, a snaží se sednout.
Menstruaci jsem též od porodu němela, protože beru antikoncepci. Která je vhodná pro kojíci maminky. ![]()
@zandýsek - Ahoj, my válčíme naprosto báječně
Malému jsou 4měs. a 14dní. Míry máme 65cm a 6,7kg. Od začátku jsme na UM a od 3. měs. dáváme příkrmy. Máme za sebou již 2× očkování. Jsme naprosto zdravý a zoubky taky ještě nerostou
Je naprosto spokojený, když ho dáme do sedu a nebo postavíme na nožičky
Já mám za sebou již 3× cykly menstruace, ale to pro to, že jsem, bohužel, nekojila. Ale řeknu vám, „zlatý časy“, kdy jsem menses neměla ![]()
@Hanesi Tak tě ale může spoň uklidnit ze se mala nakonec nají a přibírá. Jo jo, taky jsem měla jiné představy. Třeba ze porod bude jedna dvě, když je to páté mimi a ono prd. ![]()
Áďa už baští mrkev, jablko a bramboru. Dneska přidáme brokolici.
@zandýsek Co beres za antikoncepci? Já mám též pro kojící matky, ale už jsem to dostala podruhé. Je teda fakt, ze mi není tak zle jako dřív. Ale Pisou tam ze je to jak u koho. Někdo to nemusi mit vůbec, nekdo jak kdy a někdo může porad spinit.Asi záleží jak komu to sedne.
My začínáme teprve s mrkvickou
ale moc nám nejede ( viz foto) ![]()
Jinak pořád valcime s tím kojenim…a flašku nechce
včera ji stříhali uzdicku pod jazykem, tak snad to pomůže
měla ji naštěstí jen v prvním stupni, takže stačilo strihnout jen 2mm, vše bez krve a bolesti…jen jsme ji museli držet tri ![]()
Máme 64cm a 6,5 kg, teda to bylo před týdnem
paseni ji nebaví, nepretaci se, ale už si vše chytá bez problémů do ručiček a šup s tím do pusy
my jsme motoricky trochu pozadu skrze ty reminky…teprve teď ji dávám občas spinkat na bok a ještě jen v mekem…ona to neuměla, jak měla ty nožky od sebe…
@Hanesi Ty jo, jak to ze ji stříhali tu uzdičku teď? Ádě ji strihali po kontrole u dět. doktorky a ta změna byla hned znát. Taky pod jazykem.Hned se chytala jinak, akorát si nevytahla tolik aby ji to stačilo.
Pasení Áďu taky nebere a doktorka s tím pořad otravuje.
Umí to ale prostě na břiše se ji nelíbí a tak se otočí zpátky. Doktorka si myslela ze snad kecam, ale když ji otočila na břicho a Áďa spustila, tak říkala nojo ono se ji to vážně nelíbí. Už se otočila i ze zad na břicho, ale nějak zatím nemá potřebu to moc zkoušet.
Ona to Viki dožene, hlavně aby nezačala vše najednou. ![]()
Když si už umí brát ty hračky samy, tak se už i chvilku zabaví co? Teď Áda dává a vyndava dudlika z pusy a pak ho vezme a obloukem ho někam zahodí. Takže večer než usne hledám věčné dudlik po zemi a odhaduju kam tak mohl zase doletět. ![]()
Ta fotka je pěkná
, nám už to jde o trochu lépe.