Poradna duly
Jana Čurdová
@new Hezké fotky.
V kočárku mám teplejší deku a malou oblecu podle počasí a při nejhorším zapnu cely kočár. Zatím ten vršek moc nepoužívám, nepřipadá mi ze by byla taková zima.Nebo aspoň tady ne.Ono to spíš občas dost fouká a nebo je pěkný chcanec.
@Hanesi Tak to s tím spaním máme stejně. Obcas ji nosim v nositku, to se ji libi.Sice nespi, ale kouka a je spokojená. Ani v autě nespí, to si se mnou pořád povídá. Posledně jsem jí říkala že se za jízdy nemá mluvit na řidiče, no a nic, povídala celou cestu.
A v noci ti spinká?
@Bodlinka 09 v noci naštěstí ano
spí od osm do jedné/druhé pak do pěti a a s budí kolem osmé, takže to jde ![]()
V autě taky nespí, jen tak kouká koem a když je cesta delší tak buď nakonec usne nebo začne řvát a ona řve fakt hodně nahlas ![]()
Potřebují poradit, jak naučit malou na lahvičku… zatím kojim, ale bojm se, ze ji to nestačí, je poslední dobou dost rozmrzela a i když už má přes tři měsíce, tak kojim přes den co dvě hodiny…zkusila jsem tedy odsrikat a dát ji to v láhvi, ale vůbec ji nechce, řve u toho a vůbec nezačne sat…
jak jste je to naučily vy?
@Hanesi Tak to me usne tak v 9-10 a spí do čtyř, napije se a spi tak do 7-8.
Tak ten řev v autě taky znám, když jedeme dýl, tak to je pak něco. Taky to umí, já to ještě beru tak nějak v klidu, pokud se nezačne i chvilkama dusit, ale manžel to nějak nedává. ![]()
Jak na lahvičku, fakt nevím. My měli štěstí u obou ze si vzali lahvičku a kojení to nijak nenarusilo. Vybrali jsme tu lahvičku MAM, protože se mi zdál ten dudlik podobný, jako když pije s prsa a tu bradavku splacne. A asi taky záleží jaký ma dudlik, jestli ho ma? Tak bych koupila stejný tvar i material na lahvičku. Jo a na dudlání máme taky MAM.
Hele a ještě me napadlo, nedostala jsi to už? Já jo a ten týden před tím a ten týden co jsem to měla, to byl taky horor s krmením. Teď už je to zase dobrý. U tech starších jsem se s tím vůbec nesetkala.
Ahoj maminky dlouho jsem tu nebyla, nejak nemám čas se dostat na net. Mole malá usne kolem 8hodiny a stavá na jídlo kolem 4hodiny. Jinak je maličká strašne hodná pořád by jenom spinkala, v aute taky celou cestu prospí, použivám do autosedačky tu zavinovačku emitex, je dobrá i do kočárku když bylo tedka dost chladno. A když je vzhuru tak se jenom smeje,
nejratči kouká na reklamy. Celou dobu maličkou kojím. Naše ptruška už má 2 a pul měsíce, utiká to strašne rychle.
Maminky dohaduji se s tchýni. Tchyne koupila kočárek v bazaru za 400kč abych nemusela vozit svuj nový, a ona ten kočárek nechala doma ve sklepe a já když jsme tam přijela tak tam byla plísen a mišince že se to nedá vyčistit!! Když jsem to vydela fakt hnus stidím se
zbalila jsem malou a jela hned domu. STIDÍM SE ZA NI HANBOU BYCH SE PROPADLA
![]()
@zandýsek Je krásná a ta druhá bradicka
. Jak je velká? Nevím jestli to dělá jen ta fotka ale prijdemi celkem velká. S tchyně bych si nic nedělala pokud v tom máte s manželem jasno. S námi se nebaví vůbec. Holt je to jiny druch živočicha a nejhorší je ze mi se v něj můžeme taky přeměnit díky naším budoucím snacham či zeťům.
. Ber to s nadhledem.
@zandýsek je rozkosna
a vaz si toho, že je tak hodná
naše potvurka je jak rozdvojena osobnost - usmívá se, hraje si je k zulibani a během minuty jak není po jejím tak hrozný hysterický řev, pisteni a nervni trhání rucickama všeho co má po ruce -vlasy, dudlik, atd. ![]()
@Bodlinka 09 my dudlame obyčejný latexovy, tak jsem zkusila objednat láhev od nuku a babynova s latexovou savickou a uvidím, jestli to ppochopí
s avent lahví si jen hraje, jazyk kolem savicky vyplazuje a naprosto nechápe, co se po ní chce
jinak já jsem to ještě od porodu nedostala…
@Hanesi A malá ted malo přibírá? Chápu ze pořád kojit co dvě hodiny musí byt na palici, ale třeba si jen neumí vytáhnout tolik aby vydržela dýl? U Adi to vím, protože si ji občas zvazim po kojení, ale když ji dám prso o trochu pozdeji, tak ho prostě nechce, ale flasku to jo. A to po kojení odsaju 200.Tak jestli to te tvé malé stačí, tak to ještě bez flašky chvilku vydrž a za chvilku to uteče jak nic a budeš ji moc dat i něco jiného.
Maminy, už některá dáváte klasické příkrmy lžičkou? My jsme na UM výživě od prvního dne, když se malý narodil o měsíc dřív a i díky jeho počátečním zdr. komplikacím
Ale teď už dáváme i klasický příkrmy (polévku, kaši, jogurt…). Začali jsme přesně na 3měs. a 1týdnu
Malýmu to jde skvěle a nemá s tím jediný problém
Foto je „důkazem“ ![]()
@Bodlinka 09 ještě plně kojim, ale nevím jestli ji to stačí
je poslední dobou stále nevrla, proti na a uplakana…9z10 přiložení pres den je boj…musím ji vždy nejdříve dat dudlik a rychle vytáhnout a dát prso…po deseti minutách se začne kroutit a plakat, tak ji dam rihnout, ale prso pak už opět nechce…pak je chvíli v pohodě, usmívá se, hraje si ale max po pul hodce chce spinkat…to spí tak pul hodiny, probudí se a ma hlad…takže celkem cca po hodině a půl chce znovu jíst… a to ma tři a půl měsíce… takže by mela vydržet cca 2× déle… nevím, jestli by ji na UM nebylo lépe a mě asi taky, jsem z toho zoufalá…pribrala za měsíc 0,5 kg.
@new vy už jedete v prikrmech? Ty jo, tak to jste docela napřed
ale asi ho to baví
podle foto…my jsme ještě nezkusili vůbec nic, ale jestli to pujde s tím kojením porad tak jak píšu výše, tak asi brzy začneme…
@Hanesi - Jj, baví ho to a už i na „ham“ automaticky otvírá pusu. Na to, že se narodil o měsíc dřív, tak kompletně všechno dohnal na
Jsem zastánce toho, že neni nutností čekat na to, až mu bude tolik a tolik nebo co píšou na netu, či až „svolí“ dr. Miminko i rodiče to poznají sami ![]()
@Hanesi My to máme takhle. Dostane prso, obě a pak třeba usne. Tak za půl hodky, někdy za hodku se vzbudí a hleda. Dam ji prso a bud si trochu da a nebo mi natahuje bradavky jak zvejku a řve, prostě ho nechce ani za nic. Takže ji dokrmim z flašky, tak 50-70a je na tři a pul hodiny klid.Na noc to dělám tak ze v sedm ma obě prsa, pak si hrajeme. V osm se jdeme koupat, pak si ještě povidame a nakonec dostane flasku a to ji dávám víc, tak 100-120a pak spí do tech čtyř. To si pak da obě prsa a spí do tech 7-8.Pak zase obě prsa a po pul hodině flasku 50-70.Odsávám třikrát denně a na jedno odsati mám 200-300.Úplně po každém kojení flasku nemá. Za měsíc přibrala téměř kilo. Píšu to jen přibližně, ale jak to popisuje s, tak se chová podobně jako Áďa, má hlad, ale z prsa to prostě tahat nebude.Asi být tebou bych ji zkusila dat tech 50a uvidis jestli vydrží dýl. Ted ještě aby si vzala tu flasku co?
@new Prikrmy zatím nedávám. Áďa je kojená a z flašky pije mléko co odstříkám a přibírá akorát, takže zatím ještě počkám i když to odstrikavani me fakt nebaví. Ale ten tvůj prďolka vypadá spokojeně.
@Bodlinka 09 ze, taky jsem si říkala, že ma hlad
jenže právě, jak ji naučit na flasku a taky, jak odstrikat? Vůbec me to nejde
mam ruční od aventu a asi dělám něco špatně
bolí mě z toho bradavky a teče to hrozně pomalu, za pul hodiny dam tak 60 víc ani tuk… a jelikož vyžaduje neustálou pozornost, nevím kdy bych odstrikavala… ![]()
Takže ty kojis opět hned po probuzeni? A pak ty 3 hodiny je vzhůru? Neb mezi tím ještě spinka?
Ahoj. To naše medvídě vydrží spinkat přes noc i 7 hodin. Ale přes den musíme spíš ven do kočáru a vymetat výmoly.
Jinak teď máme v kočáru rychlozavinovačku a když je teplo, necháme rozdělanou a zakryju ho dekou z plenkoviny. larisu nesnese. Asi bude po tátovi. Venku minus pět a on přijede z práce v kraťasech a žabkach.
@Bodlinka 09 odsaješ 200? Tyjo, co bych za to dala. Já mohla tak max 30.
Teď už ani to ne. Už fakt dodělávam. Pravý necelých 20 a z levého už jen voda, jakoby brečelo. Strašně mě to mrzí a chybí mi to. Ale sunar mu svědčí. Ve čtvrtek končíme šestinedělí a vyrostl o 4 cm.