Poradna duly
Jana Čurdová
Tak po dnešním kojicim boji u kamarádky, která na mě koukala jak na idiota, když jsem kojila při chůzi, prso ven, malou v obou rukou (váží už přeci hodně)a spocena až na zadku…jsem řekla DOST!
A po půlhodinovém boji jsem do ní doma dostala 50 nutrilonu!!!
![]()
@Bodlinka 09 vzala na milost tu poslední savičku, která by mě napadla… antikolikovou tu zahnutou, a přitom takové dudliky fakt nesnáší…No ještě neskacu radostí, bylo to zatím jen jednou a to ještě v únavě, na míči a s plenkou u tváře… ![]()
@Hanesi Nám když se něco povedlo, tak jsem taky čekala jestli se to povede znova.Ale každý malý úspěch potěší. Me Áda přez den skoro vůbec nespí, po třech hodinách usne na pul hodiny a konec.
Takhle baští přesnídávku co ji vaří taťka. ![]()
@Bodlinka 09 tatka vaří???
ty jo, závist
ale jde ji to moc pěkně, má to jen v pusine ![]()
My to se spaním máme různě, někdy spí půlhodinku někdy hodinu a půl. Ale přijde mi, že si už dělá takový ten standardní režim - spaní dopo, po obědě a někdy ještě krátce v podvečer ale to ne vždy…
Ahoj maminy. Tak máme za sebou stěhování a chápu proč se říká radši vyhořet.
Dneska jsme byli na dvouměsíční kontrole a má 67cm a 6,7kg. Prý je jako čtyřměsíční. Často si teď žužlá prsty. Mám obavu, že zoubky budou brzo. A jinak chodí spát cca o půl devátý a vstává ráno kolem půl šestý až šestý (s manželem do práce:-)
A dneska jsem to dostala. Dr. říkala, že dokud se to dole úplně nespraví, tak se nemenstruuje. Takže hurá, antikoncepce, pojď do mě
.
@zorkaV - Jééé, to máte vyšší míry než mi a to nám jsou 4,5měs.
Malej si žužlá prsty už min. 2měs. a zoubky pořád nikde a to nám to kontrolovala i dr. a to jsem si taky myslela, že budu brzy.
@zorkaV Teda míry mate pěkné. Žužlani prstiku a čehokoliv jiného nemusí se zoubky vůbec souviset.Je to věc, kterou miminko musí ochutnat, stejně jako potom všechny hračky a rukávy. Áďa teď objevila moji bradu když ji mám na ruce a povidam si s ni a ona mi ji s oblibou okusuje a ještě se u toho culí. Prsty taky věčně v puse a občas pomalu az v krku, takže se z toho i poblinká.
My se stěhovali před čtyřma rokama a taky jsem z toho byla hotová.
@Hanesi Máme na zahradě jablíčka a ty by se nesnedli, tak z nich vaří táta přesnídávku a něco zavaří a pak použije třeba na strudl. On ji vařil i těm starším když byli malí. Ty jablka jsou krásně červená a teď co dělal přesnídávku tak vypadá jako ze je růžová, tak si z toho dělal srandu ze je holčičí, protože ta před tím byla taková spis do hněda.
@Bodlinka 09 To máte šikovnýho tatínka
alespoň bude mít Adélka zdravou mňamku ![]()
My jdeme zítra na 4 měsíční prohlídku, Eli se mi zdá spokojená, zatím plně kojím, tak jsem zvědavá, jestli už nám doktorka doporučí příkrm.
Ahojky, tak už jsme konečně na flasce!!!
zní to divně, ale konečně je doma klid a pohoda…včera to vyvrcholilo 4hodinovem pláčem malé, mě i manžela…malá usla vyčerpáním a po probuzení si poprvé vzala láhev, ale musela jsem ji mit zavinutou, plenku u obličeje, sedely jsme na míči a do toho nám hrál vysavač
ale pochopila to a dnes už cely den pila z láhve bez komplikací
odsavam ji mlicko, ale ma to tak pul na pul s nutrilonem a v noci zkusim zůstat u kojení…jsem šťastná jako blecha
a malá vlastně taky…
@Hanesi Ty jo tak konečně jste na to přišli, tak to gratuluji k úspěchu
.Takže jste už obě klidnější a uzivate si to v klidu? A uvidis az ji bude moc nakrmit i tatínek, tak si to bude taky užívat. Ona ta flaška ma své pro i proti. Hlavně ze jste v pohodě. A ze se ti daří ji k tomu dávat mlicko od tebe je velké plus. Áda je ted dost nastydla a flašku nechce, jen prso a už me trochu bolí, preci jen pije víc, asi kvuli ty ryme. Nemohla jsem do ni dostat kapky na kašel, tak jsem ji z odsateho mléka udělala puding do flašky a to je momentálně jediné co si vezme mimo prsa.
Děvčata, chtěla jsem se zeptat, kdy uvazujete o tom ze dáte píchnout ouška na náušnice? Ted se už prý i dají nechat miminku nastřelit, ale to asi jen ty z chirurgické ocele?
@Bodlinka 09 to víš, že jsme všichni klidnější… je to úleva, dokonce už máme dny, kdy vůbec nebreci
prso už nechce vůbec, ani v noci, ale mě to nevadí
odsavam ji třikrát denně cca 160ml, víc nedám…
Náušnice budeme nastrelovat příští týden, obávám se, že pichnuti se dělá menším detektor, dokud se moc nebrání,,, neumím si představit držet Viky
jsou sice z chirurgické oceli, ale jsou buďto postribrene nebo pozlacené ![]()
@Hanesi Hlavni je klid a spokojenost, no ne? Jste sikulky a ještě porad ma nějaké mlicko od tebe, což je fajn. Já odsávám už jen jednou denně, ale to spis kvůli sobě, porad se mi dělá dost mléka. Tak máme aspoň na puding.
Áďa si vytáhne kolik potřebuje. Posledně pila necelých pět minut, zrovna jsem ji vážila, tak jsem si myslela ze tomu moc nedala. Už nechtěla no a když jsem ji zvazila tak vypila 160.Tak už asi fakt dokrm nepotřebuje. Jen mám porad strach aby mela dost, nějak si na to nemůžu zvyknout.
Já mám na tu ocel alergii a dcera taky, tak se mi do toho nechce. Zeptam se doktorky a asi necham raději Ádě uši píchnout. Jediné co mi nevadí je zlato. ![]()
Ahoj, tak na 4 měsíční prohlídce jsme měli 6180 g a měříme 64 cm. Prospíváme dobře, tak budu kojit až do 6 měsíce.
Naše doktorka píchá naušničky ve 3 m., nastřeluje v 6 m. Já jí je asi nechám nastřelit. @Bodlinka 09 divim se, že máte na ocel alergii. Zkoušeli jste kvalitní ocel? Myslim že nastřelení je šetrnější a rychlejší a naušničky pak můžeš vyměnit.