Poradna duly
Jana Čurdová
Těžko říct, je to jak u koho. U nás zoubky nezlobily nějak moc. Lezly hezky po jednom.Co teda pozlobilo byli stoličky, ale na ty stačil sirup na teploty, on je i na boleni se zoubkama. Jinak žádné dítko nic zvláštního nepotrebovalo.Jo a ještě některé děti maj i rýmu když rostou zuby a to mel Matěj. Ale jinak vše bylo celkem v pohodě, tak teď čekám jak to bude u Ádi. Zatím nevypadá ze by se zoubky chystali i když dásně by si masirovat nechala pořád a slinta ze bez brindaku nikam nejdeme. Boulicky může mít klidně měsíc než se zub vyklube ven. A taky může od jednoho zoubku natekat celá dáseň. Tak uvidíš co z toho bude. ![]()
@Bodlinka 09 aha, takže buď tak nebo onak
ale i tak děkuji za info;-)
On az tam ten zoubek bude před prořezáním tak to poznas, pak ho už ucitis když prstem prejedes dáseň. A jako první lezou ty čtyři zoubkyve předu, myslím ze lezou většinou prvně ty dva dole a pak ty nahoře. Pájovi narostli první zuby az v roce a něco a rostly mu taky jeden po druhém, jsem si myslela když mu rostou tak dlouho jestli třeba neporostou najednou. Naštěstí ne.
Akorát to byl najednou fofr.No a teď mu je sedm pryč a vypadl mu teprve první zub.
@Bodlinka 09 no jestli to takto bude déle, tak se z toho zbláznime všichni…
![]()
Zatím tam má jen bouličky, zoubky necítím…
@Zajdule Ahojky:-) tak od nás to budou nějaké dřevěné kostky, hrkavka, zimní fusak a možná ještě nějakou hračku, od jedné babičky ponika tony, ten je super, od druhé saně, od teticek penove puzzle a nějaké hračky od Fisher e ![]()
@Hanesi Téda tak to máte ve velkym
Já mám zatím plastový kostky a bryndáček, dál vůbec nevim, štěrchátek a kousátek má spoustu a pak taky hračky po té starší. Přemýšlím že ještě tak jednu blbinku a končim, největší radost bude asi stejně ze stromečku:-)
@Hanesi No jo
To je taky fakt, starší Marťa toho dostala fůru. I teď nás přivede na mizinu. Ve čtvrtek je jí 6 let a pak ještě ježíšek…
chudák @Bodlinka 09 ti potřebujou na hračky kamion
Ale s dětma jsou ty vánoce stejně boží.
Ahoj.My jsme teď marod, ach jo.
Jo vánoce. No tak ty az tak neřešíme co se dárků týká. Je fakt ze různé stavebnice a vkládačky máme doma a další už kupovat nechci.My si uděláme radost během roku a tak na vánoce stačí nějaká maličkost. Áďa si vybrala takovou tu hadrovou panenku, panenky kluci nemaj.
No a myslím si ze by Ádě asi největší radost momentálně udělalo muchlat a trhat papír. Tím se momentálně dost baví a nejlepší je když si táta čte noviny a ji se to povede chytit, to se pak tak směje ze se musím smát taky.
Ale je fakt ze vánoce bez dětí, to není ono.
@Bodlinka 09 Někdy udělá největší radost úplná blbinka, třeba ten papír nebo mašle
Já taky nechci utratit majlant za dárky, ale chci mít vánoce v pohodě. Dřív jsem je nemusela, prodávala jsem dárkový předměty a vánoce byly utrpení, o to víc si to teď chci s holkama užít.
My to ještě letos hrotit nebudeme, ale babičky jsme zaukolovali nočníkem a lampičkou
Ja to taky hrotit nechtěla, ale když oni si nedají říct…
A jak jsou vaši miláčci velcí, co umí a jak vám spinkaji a papaji? Máme za sebou půl roku, tak to pojďte probrat
hrozně to letí…
Naše Viktorka má 7,5 kg, už je plně na UM, mlicko se s odsáváním vytratilo…:-(
Otáčí se stále jen na bříško, rotuje a leze dozadu…žvatlá stále a nejraději v noci
už zkouší i souhlasky p, d,t, k…zuby zatím nemá i když slinta neuvěřitelně
večer spinka od osmi do osmi se dvěma pauzami na jídlo.
Ahoj.
Áďa byla teď nemocná s průduškama, to bylo hrozný jak se dusila, hlavně v noci. Teď je už celkem dobrá a tak se snad konečně všichni vyspime.
Áďa váží 6.900.Ještě je kojená. Otáčí se na obě strany a po pokoji válí sudy, takže ji pořád přenáším zpátky. Taky leze dozadu.Kdyz ji prevlekam a posadim ji, tak uz sedi sama. Žvatlá pořád a když se vzbudí a zjistí ze je v pokoji sama tak děsně nadává, musím se tomu smát. Ale jinak si i umí sama hrát, když se dobře vyspí, to jí kolikrát stačí i dudlik.Ten si už umí sama dát do pusy tak se to občas i hodí. Jinak povídá ta ta, ma ma, da da, ba ba atd. Zoubek není ani jeden, ale taky pěkně slintá, takže bez brindáku nikam nejdem. Spinkat chodí kolem osmé, vzbudí se ve dvě, napije se a spí do 7-8.
@Hanesi Hezká fotka, ta už je veliká. ![]()
Ahoj děvčátka. Tak jsou nám 4 měsíce a 3 dny a máme první zoubek. To bude zítra v poradně haló ![]()