Poradna duly
Jana Čurdová
@Bodlinka 09 potirala jsem ji to 1-2× denně asi 3 týdny… raději. Ničemu tím neublížíš, je to jen líh ![]()
A framikoin se prý už nevyrábí, mají teď něco nového, dražšího
ale funguje to stejně…
Když kojis, tak je to vstávání normální.. oni ty kojene děti vyžadují to prso častěji, mlicko je už tolik nezasyti..
A taky mě musí pořád vidět, no co, jsou to mali zavislacci ![]()
@zorkaV asi ne, leda někde na půli cesty na vysočině ![]()
@zorkaV je to strašné slyšet a vidět ty mrnousky takto zbidacene ![]()
Blbý navíc je, že mi odmítá mléko… asi se ji špatně saje…naštěstí už začala více pít vodu, tak nějaké tekutiny má, ale rozhodně ne podle tabulky… ![]()
@Hanesi po mě se to taky fláká. Dneska moc nespal, v noci jsem musela dát čípek a kňourá a kňourá… Nevím jak na něj
Ahoj.Tak u nás se fláka rýma a kašel, ale naštěstí to není až tak hrozné, tedy zatim aspoň. Uvidim jestli něco neprinesou školáci.
Jinak Áďa začíná nějak pospichat, oproti tomu jaký to byl pohodář. Už leze po čtyřech i když spíše po zpátku, sedne si sama a už si stoupá.
S kojením pomalu ale jistě končím. Začala u toho tak vyvadet ze me to už přestává bavit. Ještě si dá ráno a někdy v noci, ale jinak ne. Natrapila jsem se s tím tolik, že teď jsem se rozhodla dát flašku. Vydržela jsem to víc než toho půl roku.
@Bodlinka 09 ahojky, myslím že jsi ji kojenim dala co jsi mohla, teď už stejně baští skoro všechno ![]()
Ada je moc šikovná…Viky sice leze, i kdyby moc tomu taky nedá, ale ještě nesedí. Ale nechám ji, aby se posadila sama…ta rýma je příšerná, nechce se nás pustit
přejeme vám rychlé uzdravení ![]()
Tak jsem zkusila Áďu na noc v postylce oblozit plysakama, protože ona pořád leze po celé postylce a nebo si porad sedá, a to spi v pytli na spaní. No a celkem to pomáhá a spala az do rána. Naštěstí se v tom pytli neumí postavit, ale to je jen otázka času.
@Hanesi Taky přejí brzké uzdravení. My máme na tu rýmu tu odsavacku jak je na vysavač, pokud teda nemá rýmu az někde hluboko, tak je to fajn pomocník a rychle prckovi pomůže.
Tak to je Ada fakt sikovna
ale chápu, že tebe to moc netěší
taky používáme spací pytel, je to bezva pomocník, ale je pravda, že to pro ni není žádné omezení… naštěstí přišla na to, že na bříšku fakt neusne, tak se otáčí jen z boku na bok…naštěstí ještě nesedí ani nestojí, tak je to pro mne jednodušší ![]()
Odsavacku taky používáme, je bez a a po dvou dnech už ani nebrecela při odsávání, asi věděla, že jí to pomůže ![]()
A jak a co teď bastite?
Já sem ráda že je taková sikulka, akorát v noci by mohla spát a ne to pořád zkoušet jestli ji to jde.:-) Áďa asi začala pospichat za klukama. Vidí je jak tady behaj a nebo sedí na zemi a hrajou si, tak se snaží byt s nimi.Taky ma porad v ruce nějaké autíčko a vrčí jako oni. Matěj je na ni hodný, půjčuje ji hračky, naštěstí nezarli způsobem ze by ji ublizoval. Áďa už ji skoro všechno, asi po třech hodinách. I když nemá zuby, tak pro ni není problém ani rohlík, ale ten ma málokdy. Ji i pudink s kompotem.Ryby,těstoviny, rýží, sýry, jogurty atd.Je toho už hodně co baští. Ale nesolime, ani koření nedavam.
Já dávám pytel na spaní, protože deku bych ji do postylky nedala, ani polštář.
Ted začala ukazovat jak je velká, když se ji zeptám. Pořád se učí něco nového. Na psa vola ba, tatovi když jde pryč tak mává a volá papa.No a taky se začíná pěkně vztekat když ji něco nejde.
@Bodlinka 09 jo tak Viky sice ví, co je pápá, ale rozhodně nebude dělat, co se po ní chce
je to opica ![]()
Ty už davas sýry a jogurt? Hm..nám to ještě doktorka nedoporučuje :-/ aké ja vim, že je to hodně individuáln i, každé dítě je jinak připravené ![]()
Když jsou kolem další děti, je to vždy lepší…chodíme cvičit každou středu a pokaždé se naučí něco nového, stačí ze vidí starší děti…takže to že Ada opakuje po brasich je v pořádku a zavidime ji je ![]()
@Hanesi Nám doktorka říkala že je dobře ze baští jogurt, když ji tedy nevadí. Ovocný, ale nedávám. Sýry baští, ale ty jak jsou vlastně jako tvaroh, v tech nejsou tuny soli. Tavené sýry jsou dost solené.
My teď pomalu začínáme odklizet věci na které Áďa dosáhne a nejsou pro ní. Teď objevila sušák na prádlo ze ma kolečka a da se s nim hýbat.
Oni děti maj prostě svoje tempo a my to neovlivnime. A hlavne se neřídí tabulkama.
Je to sranda je pozorovat.
Kolik má Viky zoubků? Áďa zatím ani jeden a ani to zatím nevypadá že by se nějaký chystal.
@Bodlinka 09 no taky odklizim
ale je to první dítě, tak se učím za pochodu, jak jsou děti koumave a chytré uz takto malé ![]()
Zuby má dva dole a vypadalo to na další nahoře, ale nakonec nic :-/
@Hanesi No já myslela že se začíná klubat zoubek dole a nic, vypadá to že s nimi počká až na narozeniny. Stejně jako Pája.
Takhle Áďa nacvičuje v postýlce. ![]()
@Bodlinka 09 no to je sikula:-) my zatím jen lezeme;-) ale mě to stačí, ještě hlídat aby sebou někde netriskla
Viky jještě ani nesedí, ani to nezkousi
jé na sebe dooost opatrná ![]()
Aké už ji dávám papat do zidlicky, v lehátku už nevydržela…