Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@TSMoruga V pondělí bude balík ještě na poště a můžeš si ho vyzvednout ![]()
20.7. je posledni den, kdy si ho muzete vyzvednout. Vracet by ho meli az v utery.
@TSMoruga ahoj, pokud má pošta zítra otevřeno, tak tam buď zajdi nebo alespoň zavolej, ať ho nikam neposílají. Případně by mělo jít prodloužit úložní dobu, ale nevím, jestli to jde on-line přes net…
Ještě si ho budeš moc vyzvednout. Měla jsi ale zavolat dnes na postu, kdyby tam snad byla nějaká dobrá duše, že by to poslala už ráno, ale nedělá se to.nebo zítra se tam stav.
Děkuji všem za komentáře. Já tam vlastně můžu fakt zítra, vůbec mi nedošlo, že mají v sobotu do 12h ![]()
Ahoj, chtěla bych poslat balík, tedy objednat z eshopu a zaslat na adresu meho bratra, je mu 13let. Balík by byl na jeho jméno, platila bych predem, ale co kdyby nebyl doma a dostal by do schránky lístek k vyzvednutí. Ve 13 mema op ani jiny prukaz totožnosti. Jak by to pak bylo s vydáním, dali by mu ten balík?
Pak je možnost si balík nechat znovu dovézt, je to bezplatná služba. Balík je potom vydaný tomu, kdo je doma - nemusí to být bratr. Nebylo by jednodušší ho nechat poslat k rodičům? Právě kvůli vyzvednutí na poště?
@Evka73 Právě, ze to chci poslat,,tajně,, aby nevěděli, od koho to je, a potrebovala bych tam to jeho jméno, ma to byt dárek k narozeninám
Snad to nezní blbě ![]()
@yasmine5 Já si myslím, že problém nebude - je to zaplaceno. Prokázat se může pasem nebo nějakou průkazkou s fotkou (klidně i registračkou z fotbalu
). Přinejhorším může vzít průkaz pojištěnce, kde sice není fotka, ale zase je tam rodné číslo, takže budou vědět, že OP ještě mít nemusí
.
Příspěvek upraven 10.02.16 v 18:17
@Jannnča píše:
@yasmine5 Já si myslím, že problém nebude - je to zaplaceno. Prokázat se může pasem nebo nějakou průkazkou s fotkou (klidně i registračkou z fotbalu). Přinejhorším může vzít průkaz pojištěnce, kde sice není fotka, ale zase je tam rodní číslo, takže budou vědět, že OP ještě mít nemusí
.
Tak to je špatná rada!
@yasmine5 Jediná možnost je poslat balík obyčejně, ale to moc nedoporučuju, ty nebudeš mít doklad o poslání a pošta nenese odpovědnost. Hlavně pokud tam chceš poslat něco hodnotnějšího než bonbony určitě posílat vše s podacím lístkem.
V případě kdy balík pošleš s dokladem o podání pošta eviduje celou jeho cestu. Takže pokud doručovatel nezastihne nikoho doma a balík uloží musí si pro něj přijít zákonný zástupce a prokázat se vlastním dokladem totožnost. Navíc na balíku musí být odesílatel a tím i možnost poslat balík „tajně“odpadá.
@Brouckova Chci objednat z eshopu a aby to neposilali me, ale rovnou bratrovi.. Ja bych to jen zaplatila. Ale jinak to asi bude postup stejny, ze? Muze teda zakonny zastupce balik vyzvednout, pri nejhorsim, nerada aby ho poslali pak zpatky
Pani za prepazkou pry potrebuje zadat cislo pasu, OP, RP jinak ji to nepusti a balik nemuze vydat. Takze nejaky doklad totoznosti mit asi musi.