Česká pošta - balík

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
21.10.11 13:14

česká pošta - balík

ahoj holčiny, potřebuji poradit :) Chtěla bych odeslat balík s tím, abych poštovné neplatila já, ale adresát. jak se tento druh přepravy nazývá? s dobírkou, nebo dodejka?? chci se vyhnout nedorozumění, tak abych dopředu věděla, co mám vlastně na poště žádat :-)
Ještě dodám, že balík by měl být pojištěn na cca 2 tis a je zaslán zdarma (já za zboží v balíku neobdržím žádné peníze) a kupující pouze zaplatí za poštovné.

děkuji za případné odpovědi :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15054
21.10.11 13:17

je to balík na dobírku a pokud ho pojistíš do 500kč tak je to zdarma a pokud do 5000kč tak zaplatíš 5kč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
21.10.11 13:21

POdle mě to nejde, protože adresát si balík nemusí převzít. Buď si nech peníze poslat předem, nebo si poštovné přičti k dobírce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
21.10.11 13:23

je to dobírka, ale řekla bych že normálně uhradíš celý poštovný…ale můžeš si ho přičíst k té částce, kterou za dobírku žádáš :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
21.10.11 13:24

Jestli dobře chápu, co chceš, tak myslím, že to nejde :think:

Jedině aby ti adresát poslal částku za poštovné předem třeba na účet nebo tak :nevim:
I když pošleš na dobírku, poštovné zaplatíš ty.
Nebo to poslat jako dobírku ve dvojité hodnotě, než je poštovné a tím pádem bys vlastně „ze svého“ nic neplatila :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
21.10.11 13:33

Presne tak,
dopredu si zjisti kolik bude platit za postovne - da se to najit na strankach zadas, jak je balik velky, tezky, na kolik ho chces pojistit - no a nezapomen si tam pripocist dobirku.
A pak to posles na dobirku, ale zaplatit to musis ty a pak posta vybere penize ktere napises (tedy treba jen tu hodnotu za postovne pokud za vec co posilas nic nechces).
Jo aj este je podstatne jeslit to chces pak poslat na ucet nebo aby Ti to vyplatili. Pokud si to posles na ucet bude to levnejsi.
Ale zadarmo Ti to nikdo neposle, jak bylo napsano je riziko, ze dotycny to neprebere a tudiz by tuto sluzbu posta delala zadarmo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
21.10.11 13:36

Příjemce by ti měl předem na účet zaplatit částku za poštovné ,nebo pošli na dobírku v hodnotě poštovného .Ty zaplatíš za poštovné a po vyzvednutí obdržíš složenku s částkou toho poštovného.Cenu zjistíš zde http://kzas.ceskaposta.cz/…nForm.action

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
21.10.11 13:44

nejde to. Pošta ti nic nedoručí, pokud za to předem nezaplatíš. Jediná možnost je poslat to na dobírku, doběrečnou částku udat ve výši poštovného. Poštovné zaplatit. A poté, co balík adresát převezme ti pošta doběrečnou částku vew výši poštovného vyplatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jrk
494
21.10.11 13:50
Marketa_Fialova píše:
ahoj holčiny, potřebuji poradit :) Chtěla bych odeslat balík s tím, abych poštovné neplatila já, ale adresát. jak se tento druh přepravy nazývá? s dobírkou, nebo dodejka?? chci se vyhnout nedorozumění, tak abych dopředu věděla, co mám vlastně na poště žádat :-)
Ještě dodám, že balík by měl být pojištěn na cca 2 tis a je zaslán zdarma (já za zboží v balíku neobdržím žádné peníze) a kupující pouze zaplatí za poštovné.děkuji za případné odpovědi :-)

Dobirka to neni. Odnes ho na postu a pani ti poradi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
21.10.11 15:02
Alpaka píše:
nejde to. Pošta ti nic nedoručí, pokud za to předem nezaplatíš. Jediná možnost je poslat to na dobírku, doběrečnou částku udat ve výši poštovného. Poštovné zaplatit. A poté, co balík adresát převezme ti pošta doběrečnou částku vew výši poštovného vyplatí.

Taky myslím, že to nejde.
Přece nemůžu přijít na poštu a říct: Chci poslat tento balík, platit vám nebudu, zaplatí to adresát :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
21.10.11 16:10
Alpaka píše:

přesně tak,já myslela,že ti jde o to,aby se ti poštovné vrátilo,to se ti dobírkou vrátí pokud si ho paní převezme,ale nejdříve ho u přepážky zaplatíš ty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
784
20.2.12 13:59

Mamky, máš asi blbý dotaz :mrgreen: Ale nikdy jsem neposílala poštou nic, co by nebylo v krabici, tak nevím :nevim: Potřebovala bych odeslat dětskou bundičku, ale nevím, jak ji zabalit – jak takové měkké dárky balíte vy? Pročítám stránky ČP, ale stoprocentně jistá si tím nejsem. Můžu to zabalit jen klasicky do balícího papíru a spoje omotat lepící páskou?
Děkuji moc za rady :mavam:
 Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5618
20.2.12 14:02

Určitě, nebo do strečové folie nebo do igelitové tašky a přelepit izolepou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
20.2.12 14:12

Igelitka nebo plastová obálka je nejlepší, nehrozí, že se to po cestě roztrhne tak jako papír.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
784
20.2.12 14:23

Děkuji moc ;-) Šoupla jsem to do strečky a aby to nebylo průhledné, obalila jsem to ještě tím balícím papírem.
Netušila jsem, jestli takové „měkké“ balíky vůbec pošta přijímá, tak jste mi pomohly :dance:
Děkuji :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová