České energetické centrum

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
majosi
4.1.12 11:42

ČEC odstoupení od smlovy

Zdravím,bohužel jsem udělala podobnou chybu, podepsala jsem v domění, že podepisuji slevu dodávek plynu a elektřiny mého stvajícího dodavatele, pán mi vědomě lhal a uvedl lživé informace.Bohužel po až po pár měsících jsem zjistila, že jsem podepsala přechod k ČEC.Stále s nimi řeším zrušení jedné smlouvy,smlouvu na eletřinu mi dokonce dal podepsat i za mého manžela,takže na základě notářského ověření podpisu tuto smluvu zrušili…tedy nakonec jsem se dozvěděla, že nikdy nebyla platná,jelikož jsme u Eonu zavázání smlouvou určitou na dva roky, takže si ČEC strhávalo dvě platby za neexistující smlouvu a nebyli ochotni mě informovat.Doufám jenom, že se peníze vrátí.
Zrušit smlovu je možné do 30.dnů,má sousedka také naletěla,ale stihli ji do této doby vypovědět.Měli by mít na odpověď 30dnů,mě se odpovědi dostalo téměř po dvou měsících.Jinak při předčasném vypovězení mají uvedenou sankci 5000Kč.
Stačí si do vyhledavače zadat ČEC a budete se divit,samé negtivní zkušenosti.Hrozně mě takovéto chování vadí a budu tuto věc řešit i právní cestou.Důrazně varuji před Českým energetickým centrem, je to banda zlodějů a lhářů.A také nikdy nic nikomu nepodepisovat mezi dveřmi nebo narychlo. Přeji úspěšné vyřízení.

• Citovat
  • Upravit
majosi
4.1.12 11:46

Určitě poslat elektronicky a doporučenou poštou s vysvětlením, že nemáte kopii slmouvy, tedy č.smluv.Je dobré mít něco v ruce.Co nejdřív, abyste to stihla do té výpovědní lhůty.

• Citovat
  • Upravit
hop na špek
15.1.12 16:11

České energetické centrum jsou paraziti. Každé telefonické dovolání na jejich info linku Vás bude stát minimálně 20 minut. Pokud budete dlužit jim tak očekávejte výhružné upomínky. Pokud budou dlužit Vám tak se nedočkáte svých peněz ani za půl roku. V červnu jsem ukončil odběrné místo. Ještě v srpnu jsem musel zaplatit 3500.- měsíční poplatek že mi to hned vrátí s vyúčtováním. V září mi tvrdili že mi ho poslali i s penězi ale že na poště to trvá tři týdny. Říjen že to budou urgovat. Listopad že se omlouvají že to budou urgovat. A tak dále. Ty dementi co Vám ten telefon zvednou nic jiného neumějí říci a nic nezařídí. Zřejmě na info linku nabrali lidi ze zvláštní školy co neukončili ani první třídu.

• Citovat
  • Upravit
Neon2012
24.1.12 17:45

Doporučuji Vaší pozornosti toto forum:
http://forum.odstoupeni.cz/viewforum.php?f=1

• Citovat
  • Upravit
danae1
25.1.12 22:35

Zakladatelka (nebo zakladatel) vlákna: Jak to nakonec dopadlo, podařilo se? Jinak souhlasím, že podepisovat něco narychlo mezi dveřmi nebývá nejlepší nápad. Oni podobně chodí třeba i dealeři, co nabízejí různé tarify, atd., i tam se vám může stát, že podepíšete něco, co vlastně nechcete. Stejně tak vás můžou odchytit i na ulici. Je to holt už takový typ prodeje a sjednávání smluv, který je výhodný pro více firem, protože ty pak nemusí řešit náklady na zaměstnance atd. Velká nevýhoda je, že prodejci nejsou přímo pod taktovkou té společnosti, jejíž produkty nabízejí, takže mohou i pěkně zlobit a chvíli trvá, než se na to přijde. Na druhou stranu - je to i hodně nevděčná práce, asi málokdo z nás by tohle chtěl a dlouhodobě zvládl dělat, takže agresivita vůči nim není taky na místě. Stačí je slušně poslat pryč, pokud nemáte zájem. S ČEC jako dodavatelem energie, případně plynu, se nějaké ty koruny ušetřit dají, takže tahle stránka je podle mě v pořádku.

• Citovat
  • Upravit
1
3.2.12 21:21

Jsem tu nová a teprve se rozkoukávám, chci vám jenom říct, že u ČEC jsme už rok a nemáme žádné problémy. Možná to bude tím, že bych nikdy nepodepsala s nikým smlouvu mezi dveřma na chodbě, prostě jsme si spočítali naší roční spotřebu, našli na internetu srovnání cen dodavatelů (myslím že to bylo srovnejenergie.cz už nevím) a pak jsem šla osobně vše domluvit na centrálu. Z podomních obchodníků mám docela strach, většinou to prý ani nejsou přímo zaměstnanci firem, jejichž služby nabízejí, ale jsou placeni někým třetím, prostě to podle mého názoru není důvěryhodné. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
13.2.12 08:27

Mně říkala sousedka, co s nimi podepsala, že je spokojená. My to momentálně také zvažujeme, spočítali jsme na srovnejenergie.cz a vyšlo nám pár stovek úspory, leč to nejsou nějaké „pálky“, tak si zas říkám každá kačka dobrá a kdo vám to dneska dá Akorát si dáme bacha, co podepisujem a vezmem si k tomu povolaného člověka, abychom neudělali nějakou hloupost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
20.2.12 11:56

Kristlo, mohu potvrdit. Sice co čtu na internetu tak je to jedna stížnost za druhou, ale u nás jsme spokojení. Tak nevím, čím to je. Napadají mě jen dva rozumné důvody - nepodepsali jsme přes podomní prodej (na což si většina stěžuje nejvíce), anebo je to prostě jen tím, že spokojení zákazníci nemají potřebu o nich na internetu psát :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mudrc
22.2.12 17:50

Odstoupení od smlouvy s ČEC - ihned

Teď může do 31. března 2012 odstoupit od smlouvy KAŽDÝ, protože ceny ČEC od 1.1.2012 změnil. Jelikož ČEC zákazníkům změny ceny předem neoznámil a neupozornil je na možnost odstoupit od smlouvy před změnou ceny (uveřejnění na webových stránkách se nepokládá za oznámení), má každý zákazník právo odstoupit od smlouvy bez udání důvodů do 3 měsíců od změny cen, tedy do 31. března. To je dáno § 11a odst 3 a 4 energetického zákona 458 z roku 2000 dle novely 211/2011 Sb.. Zákon je nadřazen smluvnímu ujednání mezi zákazníkem a ČEC a toto právo tedy není dotčeno jakýmkoli ustanovením VOP.

Ještě jednu možnost jak odstoupit od smlouvy s ČEC okamžitě vidím pro ty, kterým ČEC ve vyúčtování vyčíslil přeplatek, ale zakázníkovi ho nezaslal (v mém případ asi 13 tisíc, 2 měsíce po době splatnosti přes dvojí doporučenou urgenci žádná reakce). Podle Všeobecných obchodních podmínek ČEC pro dodávky elektřiny část 8. odst 3 je zákazník oprávněn odstoupit od smlouvy v případě podstatného porušení povinností ze strany Dodavatele, za které se považuje zejména (bod c) "prodlení se zaplacením splatného závazku Dodavatele vůči zákazníkovi delším než 14 dnů po výzvě (upomínce) k zaplacení. Proto komu ČEC dluží přeplatek, pošlete jim doporučeně s dodejkou hned písemnou upomínku a pokud nezaplatí do dvou týdnů, od smlouvy můžete hned odstoupit.

Zároveň můžete kromě dlužné částky vyžadovat od ČEC zaplacení smluvní pokuty dle 6.1) VOS a dále úroky z prodlení dle podle REPO sazby ČNB (zvýšené o 7%) dle novely č. 33/2010 Sb. nařízení vlády č. 142/1994 Sb.

• Citovat
  • Upravit
suzikkk
21.4.12 21:52

No my teda u CEC uz nejaky ten patek jsme a odstupovat nemame duvod, nejaka uspora se odehrala a s problemy jsme se nesetkali. Ale chapu, ze kdyz nekdo podepise pres nejakeho neferoveho podomniho prodejce, tak se casto nestaci divit. Skoda, ze spousta lidi se informuje az pote, co uz udelali neco, co nechteli. :?

• Citovat
  • Upravit
19787
21.6.12 21:34

Nikdy nic nepodepisujte podomním dealerům energií!

Vyberte si sami, tady máte srovnávací kalkulačky:

http://www.enfocus.cz/
http://energiejenda.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vanda79
25.6.12 10:19

zkusenosti

My jsme na podobného podomného prodejce také narazili. Jen byl trochu slušnější a nevymýšlel si. Ceny mluvily jasně, úspora vypadala lákavě.
Nicméně raději jsme s díky odmítli a informace si později dohledali na internetu. Nyní už jsme zákazniky čecu, ale smlouvu jsme si vyjednali sami.
Úspora je pro nás vcelku výrazná, ale je pravda, že ti „podomci“ nebývají vždy slušní a nepracují dle libosti čecu. Kamarádka říkala, že to na ni zkoušeli velmi „nehezky“. Je to bohužel nejspíš externí najatá firma, která jde tvrdě za ziskem a někteří její zaměstnanci pak házejí na čec špatné světlo.

• Citovat
  • Upravit
EnergieJenda
26.7.12 14:04

Varování

Důrazné varování před iniciativou Energetického centra

Příspěvekod Jenda » čtvrtek 26. červenec 2012 12:59:30
Dobrý den,
v Aktualitách ČECu se lze dočíst, že Xenergie klame zákazníky ČECu tím, že uvádí že ČEC mění ceny a že můžou odstoupit od smlouvy. ČEC v článku tvrdí, že zákazníci, kteří podepsali smlouvu s Xenergií mají zrušitu u ČECu plnou moc danou Xenergii na převod odběrného místa. Varuji, pokutě od ČECu se sice vyhnou, ale nevyhnou se pokutě od Xenergie.

Jediná cesta jak celou situaci je vyřešit je odstoupit od smlouvy s Xenergii, tuto možnost máte do 5 dnů před začátkem dodávek Xenergie a ČECu napsat prohlášení, že rušíte plnou moc pro Xenergii.

Návod je na www.energiejenda.cz

Jenda

• Citovat
  • Upravit
kamtab
30.7.12 16:06

jojo

Přesně, my jsme šli přímo na pobočku, všechno jsme sepsali tam, všechno jsme si přečetli. asi není prostě úplně nejchytřejší si vzít něco od nějakýho pána, co zazvoní u dveří, má americký úsměv a naprosto vám rozumí. asi lepší si to udělat po svém, opravdu se s nimi poradit, protože věřím, že můžete být s čecem skutečně spokojení. ale na to, kdo bude na ty lidi zvonit oni už fakt takové páky nemají, takže je lepší si tam vklidu dojít a nechat si to všechno od nich vysvětlit. za nás totiž pak naprostá spokojenost

• Citovat
  • Upravit
PETR MICH..
6.4.13 06:23

Pozor na české energetické centrum! mají plno podomních prodejců a dealerů a uvrtají vás do velice nevýhodných smluv na které vám po té odmítnou vystavit i splátkový kalendář nic s těmito hovady neuzavírat POZOR NA NĚ!!!

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová