České knihy pro děti

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
831
31.1.13 22:10

české knihy pro děti

Maminky co čtete s dětmi, preferujete české knihy? Mám 4-letou dceru a myslím si, že česká kniha je pro děti lepší. Ale tím neříkám, že zahraniční nemáme. Naposled jsem na Vánoce kupovala Žofku - Macourek a Born. Dneska mě v knihkupectví hypnotizovali „Bubáci a hastrmani“ a „O chytré kmotře lišce“. No ale pro tohle jsem nešla, tak snad příště. Dceru jinak třeba baví „Strom pohádek z celého světa“ - čech sepsal hromadu různých i mě neznámých pohádek, ale některé byly dost horor-liška přemluvila tuším medvěda aby se sám vykuchal nebo co a pak snědla ty vnitřnosti. Tahle mi jednou stačila, dcera naštěstí moc nepochopila. Dále máme doma celou knihu příběhů o kohoutkovi a slepičce, taky moc krásné. Líbí se vám i dětem české knihy nebo dáte přednost „krásně malovaným disneyovkám“?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
zichisek
31.1.13 22:21

Dcera má zatím 2,5 roku. Nejvíc v oblibě byl krteček. Teď více vedou Disneyovky, ale i české knihy má ráda. Z oblíbených Pejska a Kočičku, Dášenku, cokoli s ilustracemi od Zmatlíkové…Teď vylovila Honzíkovu cestu 8o

• Citovat
  • Upravit
2398
31.1.13 22:30

Já hodně kupuju knížky o zvířátkách /jsou spíše cizí, ze školky/, je tam hodně obrázků a méně textů.
Kmotku lišku jsme koupili v létě, ale kluka (v té době 2,5) to nebavilo, když se nemohl dívat na obrázky.

Já nejvíce čtu dětem knížky ještě po mě.. Z deníku kocourka Modroočka, Děti z Bullerbunu, Zimní knížka pro Lucinku, Já Baryk. atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
31.1.13 22:31

Já jsem uuplně ujetá na české knížky a to i na ty novější. Moc se mi líbí Domeček pro šneka Palmáce, nebo Pohádky před spaním a už se těším až si budeme číst třeba Alenčinu čítanku :-) Řekla bych že disneyovky jsou tak na prohlížení, ale ne na čtení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
31.1.13 22:45

Máme oboje. Z Českých vede Krtek a ostatní Milerové, klasické české pohádky v různýh provedeních. Zahraniční třeba Mašinka Tomáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
31.1.13 22:53

Nasi nam koupili Josef Lada Detem, nebot to shaneli uz pro nas, kdyz jsme byli mali. Ja si vzpominam na Halekacky nasi Kacky od Lady, je to podobne a pro zmenu to nemaji dnes :) Ja jsem Ladova fanynka :) Jo, jeste Mikes…

• Citovat
  • Upravit
829
31.1.13 22:57

Malá má ráda jak české tak cizí, máme Krtečka, hrozně ráda má osmého trpaslíka pana Háby od Miloslava Jágra, teď čteme třeba Zoubek se vrací nebo Obr a jeho přátele a zatím si pořád vystačíme s knížkama, o Karkulkách, Sněhurkách a pod. Hlavně to chce zatím obrázky. Má 2 a půl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
31.1.13 23:02

Od Borna jsme měli knížku Cour a Courek, je to jako komiks. Pro bráchu to byla jedna ze tří knížek, který kdy přečetl (prý spolu se Sísou Kyselou a Slabikářem) :-)

• Citovat
  • Upravit
1002
31.1.13 23:27
@zasemamina píše:
Maminky co čtete s dětmi, preferujete české knihy? Mám 4-letou dceru a myslím si, že česká kniha je pro děti lepší. Ale tím neříkám, že zahraniční nemáme. Naposled jsem na Vánoce kupovala Žofku - Macourek a Born. Dneska mě v knihkupectví hypnotizovali „Bubáci a hastrmani“ a „O chytré kmotře lišce“. No ale pro tohle jsem nešla, tak snad příště. Dceru jinak třeba baví „Strom pohádek z celého světa“ - čech sepsal hromadu různých i mě neznámých pohádek, ale některé byly dost horor-liška přemluvila tuším medvěda aby se sám vykuchal nebo co a pak snědla ty vnitřnosti. Tahle mi jednou stačila, dcera naštěstí moc nepochopila. Dále máme doma celou knihu příběhů o kohoutkovi a slepičce, taky moc krásné. Líbí se vám i dětem české knihy nebo dáte přednost „krásně malovaným disneyovkám“?

Rozhodně české :) Už když byla Barča malinká, asi v 6 měsících, jsme začali číst takováta leporela s ladovkami. Teď (ve 4,5 roku) má nejradši vše na téma včely, čmeláci a podobný hmyz, takže vedou Včelí medvídci a taky knížka sice neznámá, ale krásná - Malá včelí královna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silky123
31.1.13 23:51

Malé je 19 měsíců, takže zatím prohlížíme obrázky a já dle nich říkám pohádky, ale nejvíc vedou pohádky od Charlese Perraulta (jsou to klasické pohádky - Červená Karkulka, O Popelce atd.)

• Citovat
  • Upravit
121
1.2.13 06:44

Naše princezna ještě nemá rok, ale v prohlížení knížek si libuje.
Zatím se podřizuje našemu vkusu, takže vedou česká leporela: Krtek, Ladovy říkadla…
Až si bude vybírat sama, tak uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
1.2.13 07:43

Děti nemám, ale knihy miluju a když vezmu v úvahu ty dětské, tak české jsou krásné, o tom žádná, ale co třeba pohádky Andersena? Ty jsou přece taky krásné :) klasika…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1002
1.2.13 08:06

@Pomka - Andersen je samozřejmě dobrej :) I když někdy jsou ty příběhy trošku drsné. Ale já myslím, že zakladatelka těmi „cizími“ knížkami myslela spíš takové ty malované v disneyovském stylu. Přiznám se, že nějaké taky doma máme (takové ty puzzle - knihy), ale vedou české knížky s krásnými obrázky :) A abych nezapomněla, u nás je oblíbený i Medvídek Pú ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
1.2.13 08:31

@petull.a1 Já mám ráda i Disney, pár jich také mám, ale spíš jsem milovala animované pohádky v tv :) než knihy. Disney je také klasika, ne česká, ale je :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
1.2.13 08:34

Je fakt, ze Disney proslavi snad vsechny mozne pohadky, jenze deti si pak mysli, ze je i jejich autorem. Treba takova Locika je stara pomalu jak lidstvo samo, ale jak frcela, kdyz vysla ta pohadka… A moje svagrova kupuje zasadne pohadky OD DISNEYHO, mysli si, ze jsou jeho.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí

Hra JAUVAJS!