Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Adámka dávám spát denně já, tak mu i každý večer čtu, asi tak 15 minut, ale fakt to nestopuju. Hrozně ho to baví. Čtu mu klasické české pohádky, i delší a v pohodě. Ale je fakt, že ho čtení pohádek baví od 2,5 let, dřív ani ťuk ![]()
Ahoj,
s dětmi si čteme každý den a rozhodně to vydá za víc jak hodinu, i když to není v kuse. Ale zas nečteme večer před spaním.
Naše dvojčata baví knížky od roku, je to taky jediná činnost, která je baví pořád. Nosí mi knížky s příkaze číst, jen mě občas nebaví číst to samé 3× za den.
Když potřebuju upoutat jejich pozornost, tak je nechávám doplňovat slova nejen v říkankách, ale i v pohádkách. A běda, když já něco popletu. To mě hned holčička opravuje. Třeba když si spletu krtka s ježkem
.
Jana s dvojčaty
Krkonošské pohádky jsou, ale jsou tam příběhy spíš pro starší děti.
My si je půjčovali z knihovny jen kvůli fotce Krakonoša ![]()
Teď čteme Povídání o pejskovi a kočičce, Budulínka. A hledám knížku Zlatý věnec. Pamatuji si ji z dětství, ale nemůžu ji najít ![]()
Asi jí má sestra. Tam jsou klasické pohádky.
A taky máme nachystané pohádky Rumcajse.
mava
holky,
dneska jsem byla s detma v knihovne a zjistila jsem, ze existuje Ctenarsky denicek pro rodice a deti- pise se tam co se cetlo, jak dlouho a dite dava rodici znamku
moc hezky napad- u nas v knihovne jsou na to nabaleny dalsi akce- zkuste se podivat u vas, treba tam je taky neco takoveho ![]()
Mavo
my bychom ty Krkonošské pohádky snad už zvládly, jsou nám tři roky pryč a malá když zná ten základní příběh a postavy, tak vydrží poslouchat - hlavně před spaním. No mrknu na to a uvidim.
Jinak čteme i knižní podobu Makové panenky a Křemílka a Vochomůrky, to už má oblíbené příběhy a vyžaduje jenom některé z nich.
Každopádně mám nanošené od našich staré knížky po sobě, mimochodem i toho Rumcajse… Pak všechno možný, Dášeňku, Opičáky, Ferdu Mravence a spoustu jiných knížek. Ještě že jsme je nějak nestihli porozdávat!
Zuziky čtenářskej deníček je dobrej nápad
tak to pro nás později, až budem umět „oznámkovat“, ale teda doufam že dostanu nějakou dobrou známku!
No, snažim se mít u čtení takovej jako dramatickej projev ![]()
Holky, já Vás tedy obdivuji. Já čtu tak 2× za měsíc. Děsně mě to nebaví, ne že bych neuměla číst, nebo tak, ale denně toho v práci tolik namluvím, že večer už nemám sílu. Taky mě z toho bolí děsně krk. Máme jednu oblíbenou knížku, kterou čteme pořád do kola. Řeším to CD a občas i DVD, to ale jen v sobotu. Chtěla bych se k tomu taky přinutit.Když chce malá delší pohádku, úplně se toho hrozím a zkracuju ji jak jen to jde.
![]()
Tak to já bych četla, ale dřív než stihnu dočíst první odstavec, tak mi Markétka bere knížku z ruky, že teď bude číst ona
Tak jí chvíli nechám a pak knížku odebírám a zhasínám. Potom ale požaduje vyprávění pohádky.
Takže nečtu, ale vyprávím a podle potřeby zkracuju ![]()