Česko čte dětem

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
28414
20.2.08 21:23

Adámka dávám spát denně já, tak mu i každý večer čtu, asi tak 15 minut, ale fakt to nestopuju. Hrozně ho to baví. Čtu mu klasické české pohádky, i delší a v pohodě. Ale je fakt, že ho čtení pohádek baví od 2,5 let, dřív ani ťuk :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JaSe
20.2.08 23:54

Ahoj,
s dětmi si čteme každý den a rozhodně to vydá za víc jak hodinu, i když to není v kuse. Ale zas nečteme večer před spaním.
Naše dvojčata baví knížky od roku, je to taky jediná činnost, která je baví pořád. Nosí mi knížky s příkaze číst, jen mě občas nebaví číst to samé 3× za den.
Když potřebuju upoutat jejich pozornost, tak je nechávám doplňovat slova nejen v říkankách, ale i v pohádkách. A běda, když já něco popletu. To mě hned holčička opravuje. Třeba když si spletu krtka s ježkem :lol: .
Jana s dvojčaty

• Citovat
  • Upravit
25182
21.2.08 10:55

Krkonošské pohádky jsou, ale jsou tam příběhy spíš pro starší děti.

My si je půjčovali z knihovny jen kvůli fotce Krakonoša :lol:

Teď čteme Povídání o pejskovi a kočičce, Budulínka. A hledám knížku Zlatý věnec. Pamatuji si ji z dětství, ale nemůžu ji najít :nevim:
Asi jí má sestra. Tam jsou klasické pohádky.
A taky máme nachystané pohádky Rumcajse.

mava

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17878
21.2.08 13:26

holky,

dneska jsem byla s detma v knihovne a zjistila jsem, ze existuje Ctenarsky denicek pro rodice a deti- pise se tam co se cetlo, jak dlouho a dite dava rodici znamku :lol: moc hezky napad- u nas v knihovne jsou na to nabaleny dalsi akce- zkuste se podivat u vas, treba tam je taky neco takoveho :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
21.2.08 16:20

Mavo
my bychom ty Krkonošské pohádky snad už zvládly, jsou nám tři roky pryč a malá když zná ten základní příběh a postavy, tak vydrží poslouchat - hlavně před spaním. No mrknu na to a uvidim.
Jinak čteme i knižní podobu Makové panenky a Křemílka a Vochomůrky, to už má oblíbené příběhy a vyžaduje jenom některé z nich.

Každopádně mám nanošené od našich staré knížky po sobě, mimochodem i toho Rumcajse… Pak všechno možný, Dášeňku, Opičáky, Ferdu Mravence a spoustu jiných knížek. Ještě že jsme je nějak nestihli porozdávat!
Zuziky čtenářskej deníček je dobrej nápad :lol: tak to pro nás později, až budem umět „oznámkovat“, ale teda doufam že dostanu nějakou dobrou známku!
No, snažim se mít u čtení takovej jako dramatickej projev :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
21.2.08 21:35

Holky, já Vás tedy obdivuji. Já čtu tak 2× za měsíc. Děsně mě to nebaví, ne že bych neuměla číst, nebo tak, ale denně toho v práci tolik namluvím, že večer už nemám sílu. Taky mě z toho bolí děsně krk. Máme jednu oblíbenou knížku, kterou čteme pořád do kola. Řeším to CD a občas i DVD, to ale jen v sobotu. Chtěla bych se k tomu taky přinutit.Když chce malá delší pohádku, úplně se toho hrozím a zkracuju ji jak jen to jde. :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
21.2.08 22:53

Tak to já bych četla, ale dřív než stihnu dočíst první odstavec, tak mi Markétka bere knížku z ruky, že teď bude číst ona :D Tak jí chvíli nechám a pak knížku odebírám a zhasínám. Potom ale požaduje vyprávění pohádky.
Takže nečtu, ale vyprávím a podle potřeby zkracuju :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová