Jak poslat balíček na dobírku?

5532
14.2.08 14:47

Jak poslat balíček na dobírku?

Ahojky holky,
prosím Vás jak mám poslat balíček na dobírku? :oops: Ještě nikdy jsem takhle nic neposílala a tak nevím, co k tomu potřebuji, můžete mi prosím někdo poradit? Jakou složenku, aby mi přišly peníze na účet, jak ji vyplnit, jak to udělat aby poštovné platil příjemce balíčku a né já a tak to všechno ostatní, co je k tomu potřeba…
Strašně moc vám děkuji :roll: :oops: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13503
14.2.08 14:58

ahpj

zrovna vcera jsem poprve posilala balik na dobirku..Takze vyplnis si podaci listek a k tomu ti daji slozenku kde napises svou adresu(jako prijemce penez) a pote adresu cloveka ktery bude castku hradit.
Na poste se te zeptaji zda chces aby dotycny/a hradila i postovne-to ale ty musis na te poste zaplatit tak ci tak.
Pani se te jeste zepta zda chces penize poslat na ucet nebo dorucit domu.Ja si to nechala dorucit domu a to je tak ze se to poslalo normalne jako „dopis“-zalezi na tom jakou castkou balik hodnotis,to bude do dvou dnu na miste,pak zalezi na tom kdy si to dotycny/a vyzvedne a do peti pracovnich dnu ti penize prijdou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
14.2.08 16:23

Já připravila balíček, vyplnila lístek na dopor. dopis a šla na poštu. Udala jsem hodnotu balíčku a řekla, že doběrečné bude hodnota balíčku pluspoštovné a doběrečné, které mi paní odvážila a řekla, připočetla jsem k ceně.

Pak jsou poukázky, kdy dobírku necháš poslat buď na adresu domů, nebo na účet. Všechno mi daly na poště, ochotně poradily

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
687
14.2.08 19:44

Ahojky… Mám hloupou otázečku… Musí být krabice jednobarevná…??? Nebo stačí zabalit do papíru…???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8569
14.2.08 20:16

Klidně do papíru :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
687
15.2.08 07:21

A je na to speciální papír, nebo může být klasický balící.....???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
15.2.08 08:15

AHOJ, JÁ POSÍLÁM BALÍČKY SKORO DENNĚ A NA POŠTĚ JE JIM JEDNO JESTLI JE TO V KRABICI, PAPÍRU, BAREVNÝM PAPÍRU, NEBO TŘEBA V IGELITCE PŘELEPENÉ IZOLEPOU :-)

• Citovat
  • Upravit
13503
15.2.08 08:31

presne jak pise anonymni-je uplne jedno v cem je zasilka zabalena..Jestli papir,igelitka,krabice..cokoliv..Hlavne at je adresa videt a je spravna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Endrew
6.9.10 20:45

Taky se chystám poslat poprvé zásilku na dobírku… Chtěl bych se zeptat, vezmou mi obálku na dobírku? nemusí to být krabička?

• Citovat
  • Upravit
22939
6.9.10 20:50
Endrew píše:
Taky se chystám poslat poprvé zásilku na dobírku… Chtěl bych se zeptat, vezmou mi obálku na dobírku? nemusí to být krabička?

Samozřejmě, berou na poště všechno i malou obálku, všechny velikosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Endrew
6.9.10 21:08

A kam a jak se píše adresa? Prosím poraďte :oops:

• Citovat
  • Upravit
22939
6.9.10 21:16

Adresa příjemce do pravého dolního rohu a Tvoje- jako odesílatele do levého horního, a přeškrtne se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Endrew
6.9.10 21:21

a jak ji mám přeškrtnout?

• Citovat
  • Upravit
24798
6.9.10 21:22

Já jsem nikdy neškrtala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
6.9.10 21:27

Prosba

Zdravím,
nemám s poštou zkušenosti, ale potřebuji nutně vědět jednu věc.
Když posílám balík na dobírku je možné si nechat peníze poslat na svůj sporožirový účet? (Česká spořitelna) a nebo jen na účet poštovní nebo klasicky složenku do schránky?

Díky moc za radu a odpověd :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová