Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky holky,
prosím Vás jak mám poslat balíček na dobírku?
Ještě nikdy jsem takhle nic neposílala a tak nevím, co k tomu potřebuji, můžete mi prosím někdo poradit? Jakou složenku, aby mi přišly peníze na účet, jak ji vyplnit, jak to udělat aby poštovné platil příjemce balíčku a né já a tak to všechno ostatní, co je k tomu potřeba…
Strašně moc vám děkuji
![]()
ahpj
zrovna vcera jsem poprve posilala balik na dobirku..Takze vyplnis si podaci listek a k tomu ti daji slozenku kde napises svou adresu(jako prijemce penez) a pote adresu cloveka ktery bude castku hradit.
Na poste se te zeptaji zda chces aby dotycny/a hradila i postovne-to ale ty musis na te poste zaplatit tak ci tak.
Pani se te jeste zepta zda chces penize poslat na ucet nebo dorucit domu.Ja si to nechala dorucit domu a to je tak ze se to poslalo normalne jako „dopis“-zalezi na tom jakou castkou balik hodnotis,to bude do dvou dnu na miste,pak zalezi na tom kdy si to dotycny/a vyzvedne a do peti pracovnich dnu ti penize prijdou.
Já připravila balíček, vyplnila lístek na dopor. dopis a šla na poštu. Udala jsem hodnotu balíčku a řekla, že doběrečné bude hodnota balíčku pluspoštovné a doběrečné, které mi paní odvážila a řekla, připočetla jsem k ceně.
Pak jsou poukázky, kdy dobírku necháš poslat buď na adresu domů, nebo na účet. Všechno mi daly na poště, ochotně poradily
Ahojky… Mám hloupou otázečku… Musí být krabice jednobarevná…??? Nebo stačí zabalit do papíru…???
A je na to speciální papír, nebo může být klasický balící.....???
AHOJ, JÁ POSÍLÁM BALÍČKY SKORO DENNĚ A NA POŠTĚ JE JIM JEDNO JESTLI JE TO V KRABICI, PAPÍRU, BAREVNÝM PAPÍRU, NEBO TŘEBA V IGELITCE PŘELEPENÉ IZOLEPOU ![]()
presne jak pise anonymni-je uplne jedno v cem je zasilka zabalena..Jestli papir,igelitka,krabice..cokoliv..Hlavne at je adresa videt a je spravna.
Taky se chystám poslat poprvé zásilku na dobírku… Chtěl bych se zeptat, vezmou mi obálku na dobírku? nemusí to být krabička?
Endrew píše:
Taky se chystám poslat poprvé zásilku na dobírku… Chtěl bych se zeptat, vezmou mi obálku na dobírku? nemusí to být krabička?
Samozřejmě, berou na poště všechno i malou obálku, všechny velikosti.
Adresa příjemce do pravého dolního rohu a Tvoje- jako odesílatele do levého horního, a přeškrtne se.
Zdravím,
nemám s poštou zkušenosti, ale potřebuji nutně vědět jednu věc.
Když posílám balík na dobírku je možné si nechat peníze poslat na svůj sporožirový účet? (Česká spořitelna) a nebo jen na účet poštovní nebo klasicky složenku do schránky?
Díky moc za radu a odpověd ![]()