Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Leniczka23 Nojo, bylo tam déčko, já ho přehlídla
Tak to potom jo.
@Takyjedna no jo jsem zvyklá dělat smajlíka ručně a zapomenu že bez mezery se neudělá obličej.. ![]()
Ahoj. holky cestinarky, potrebuji poradit. chci napsat adresu na obalku a mam problém se sklonovanim prijmeni. je to jmeno Stransky/a a chci je nazvat manzele Strans… (1.pad)a jak to ma byt spravne? Stransky, Stransti…? ano, mohla bych to obejit a napsat uplne jinak, ale me to tak nastvalo, ze to chci vedet uz z principu
tak kdo poradi, at muzu jit v klidu spat? ![]()
dik.
@peta81 Řekla bych, že manželé Stránští ( ale čeština není můj obor, tak počkám na vyjádření přímo češtinářky
).
Ja bych napsala citem Stránští - asi to i odpovida mlady/mlada - mladi…ale nejsem cestinar ani jazykovedec, tak me kdyztak nebij ![]()
@czaky ja si to prave také takhle myslim - Stransti, ale nechci to napsat spatne, to by byl trapas zkomolit nekomu jmeno
dik ![]()
@ZItu píše:
@peta81 Řekla bych, že manželé Stránští ( ale čeština není můj obor, tak počkám na vyjádření přímo češtinářky).
@ZItu píše:
@peta81 Řekla bych, že manželé Stránští ( ale čeština není můj obor, tak počkám na vyjádření přímo češtinářky).
Jasně, že ano: Stránští je správně ![]()
@Angua píše:
Rozhodně Stránští, jiná možnost mě snad ani nenapadá
Jsou tací fajnšmekři, kteří by napsali: „manželé Stránských“ ![]()
@ZItu píše:
@Sluka Díky.Těší mě, že mi ještě mozek funguje.
To máš dobré, mně po sklenici španělského červeného vína již vůbec ![]()