Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky vsem !! Chtela bych se zeptat , jestli nemate nektera zkusenosti s cestovanim autem na dlouhe vzdalenosti. Slysela jsem , ze to muze zpusobit predcasne otevreni . Ja pojedu v 22t tehu. k rodicum vzdalenym 1700km a v 26 tt pojedu zpet , tudiz znovu 1700km . Ted mam obavu , , mate nektera zkusenost , ja jdu k lekari az pred odjezdem , tudiz skoro az za mesic , tak se chci poradit s vama ![]()
Ahoj,
no, az takuto dlhu cestu som nesla, ale inak mam s cestovanim v tehu bohate skusenosti
- autom a aj lietadlom.
Myslim si, ze ak nemas ziadne problemy a tehu prebieha normalne, je to uplne ok, navyse v 2. trimestri najidealnejsie.
Snad by si tu cestu mohla rozdelit na dve (niekde prenocovat). Samozrejme treba dodrziavat iste za:,–(y - pitny rezim, prestavky-male prechadzky a pod. Dalsie rady urcite najdes cez vyhladavanie na nete pod „cestování v těhotenství“ alebo tak nieco.
Stastnu cestu ![]()
Nejlepe ti urcite odpovi tvuj gynekolog. Ale v tom 26tt uz to bude znacne nepohodlne kvuli bolavym zadum, atd.
Terik
Ahojky,
já jsem jezdila autem až do „konce“ ![]()
Sice ne takové dálky, ale zato pořád… Pokud nemáš nějaký zdravotní problém, tak v této fázi těhotenství to je určitě v pohodě… Jen si dávej pozor, aby jsi byla vhodně upoutaná a netlačil Ti pás na bříško ![]()
Peťula + Pavlík 8měs
Ahojky,
ja jsem v minulem tehotentsvi asi v pulce to jest kolem 20 tydne absolvovala dovolenou od nas vzdalenou 800 mil coz je asi kolem 1400 km............teda jedna ceste byla 800 mil a druha taky 800 mil. Nemela jsem jedinny problem ani se zady ani s nicim jinym. Jen jsem si na cestu vzala potvrzeni ze jsem tehotna a jak dlouho .totiz tady v USA se nevydavaji tehotenske prukazky.
Ale jinak me to vazne zadny problem neprivodilo. Rodila jsem normalne v terminu.
Kdo ti to rikal ze se muzes predcasne otevrit kvuli cestovani v aute???? Me se to nezda logicke..........letadlo je neco jineho.
Myslim, ze pokud je tehu bez komplikaci, tak predcasne otevreni nehrozi. O bolavych zadech jsem schvalne psala k tomu 26tt…v te dobe to uz zacina trapit vetsinu tehulek.
Terik
Ahoj!
ja jsem cestovala hodne autem, najela jsem cca 1500 behem tydne, navic to byla sluzebni cesta, tak jsem se varila v kostymu, lodickach a vedle me sedeli protivny Nemci.
Nic mi to neudelalo, ani se mi nedelalo spatne od zaludku, coz se mi obvykle dela.
Taky jsem litala letadlem. To mi taky nedelalo vubec nic.
Kazdopadne jestli muzes, tak radsi let letadlem! 1700 je fakt streka.
Myslim, ze nejvetsi vliv to bude mit na tvoji psychiku. Ja jsem tedy byla celou cestu nervozni, aby se mi neco nestalo a navic, kdyby se nahodou neco stalo, abych se zrovna pohybovala nekde v civilizovanem svete. Takze uz jenom kvuli temhle nervum doporucuju letet.
lejla
Ahojki,
v 25tt jsem jela autem ve dvojko 2000 km tam a 2000 km zpět, cca 1/2 cesty jsem i odřídila a žádný problém, netlačil nás ano moc čas. Byla jsem víc unavená a bylo i víc přestávek, jako běžně (čůrání - no asi jako každá těhule
).
Pozor, důležité je taky, jakým autem se jede, myslím, co do pohodlnosti a výbavy - my jeli v létě a bez klimy bych to asi nezvládla.
Pa, Ha
AHOJ,ja som sice necestovala az tolko km ale zato som cestovala v aute z Prahy na Slovensko v 39tt.Je to asi 450km a cestu spät sme absolvovali uz o jedneho clena naviac a 5dni po porode.Vsetko bolo ok aj cesta do porodnice aj cesta s mimcom domov
Ak sa citis dobre a dodrziz nejake prestavky na napapanie,natiahnutie a WC nevidim v tom ziaden problem
Stastnu cestu prajem
Monicek
dekuji vsem za odpovedi !!! Nejhorsi je kdyz vas kazdej strasi , jako me ta sousedka s tim otevrenim . Ja jsem zdravotne v pohode , tak uz se tesim na vylet
. A je pravda , ze v lete bez klimatizace bych taky nejela . ![]()
Simonitas, zas až tak klidná bych být tebou neděla - jela jsem 1700 km z Francie do Čech a to jsem nebyla těhotná a z těch vibrací jsem po příjezdu měla zánět močáku - z ničeho jiného to být nemohlo. Mám těhotenské knížky z Francie a tam na to speciálně upozorňují, že dlouhé cesty v autě jsou nevhodné a můžou způsobit otvírání. že prý je vhodnější vlak nebo letadlo, kde nejsou vibrace stejného druhu. Myslím, že těhotná zase tolikrát nebudeš, tak to není třeba nějak ohrožovat a pak třeba až do konce muset ležet. Třeba by naopak rodiče mohly přijet za tebou nebo raši leťte. Známe manžílky šteřílky, ale tohle je zbytečný risk.
SIMONITAS
Taky jsem jela z Francie do CR 1300km a potom zpatky opet 1300km je to mesic a pul zpatky
tehotna jsem
problemy jsem zadne nemela,ale moje tehotenstvi je uplne v pohode,zadne nevolnosti,proste nic
zeptej se doktorky a kdyz ti to povoli a ty se na to citis,tak klidne bych do toho sla ![]()
Ted poletim prozmenu letadlem a toho se bojim vice
prece jenom zmena tlaku atd.....
Hodne stesti ![]()
Vl a Cinq - pisete ze jste jely z francije . Ja jedu taky z francie do cech
,bydlite ve fr. ???