Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Ali-Ali píše:
Me by spis svihlo z predstavy 4 dnu v aute s dvouletym batoletemjinak podle toho, jak se citis. mi to v prvnim bylo uplne jedno, chtela jsem jet (domu) v 32tt 2.5tis km autem, ale manzel to zatrhnul
ale ve druhem jsem mela problem v aute usedet i 3hod v kuse a to uz nekdy od pulky tehotenstvi. to clovek vi sam nejlip, jak mu je.
kazdopadne pojisteni urcite. kdyby se nahodou neco delo, tak ve spouste statu muzes dat par stovek eur uz za pohotovost,
Pohotovost by me netrapila, ale pripadna hospitalizace ano, to se pak nascita.
Proto si zařiď pojištění léčebných výloh!
a jinak klidně jeď pokud ti bude dobře ![]()
@martina.se @iizabela @Ali-Ali jo na pojisteni jsem koukala, jeste zjistuju jestli si muzu priplatit na vetsi plneni radsi:-)ale nad 26tt uz to ma jen par pojistoven
..nemocnice po ceste uz mam zkouknuty:-)a na miste mame takovou tu lepsi dojezdove do 45min na mensi pobliz jsem popravde nekoukala…jedem do Řecka:-)tam se nebojim ale je fakt ze to Srbsko, kde budem i prespavat…
Cesty s malou se nebojim..mame nachystany oblibeny pisnicky, ackoli nejsem zastance tabletu a telky, tak uz mam seznam oblibenejch pohadek, ze se bude koukat..Knizky, malovani, atd vse, co ji bavi+ doufam, že by mohla treba i spat i kdyz doma po O uz nespi..a v druhym aute pojedou jeji oblibení strejda s tetou, tak kdyz tak si sednou na par hodin k nam…:-)
Jinak diky vsem spis sem se chtela jen ujistit, že nejsem blázen, kterej zbytečně riskuje..:-)uz mam koupeny i tehotensky pas do auta:-)..
@Samuše jo, pojištění rozhodně měj, to se hodí.. a mmchdm, srbsko není banánitán, holt max porodíš na cestě
kecam - kdybys měla problémy, tak předpokládám, že bys neriskovala.
Taky jsem uvazovala ze poletim treba jen ja ale mala a tatka by tu cestu sami asi nedali
![]()
Chapu, ze asi mate sve duvody, ale proc nejedete treba na sever Italie, kam to je pulka kilometru? pro tebe i pro to dvoulete… a v pripade problemu jste ten den vecer doma…
@Ali-Ali tak jde hlavne o to misto kam se radi vracime:-)..Italie (tam jen v zimne na lyze) ani Chorvatsko nas nelaka byli jsme tam a v Řecku se nám libí víc:-)hlavne i pristup tech lidi tam:-)a majitele domku nas pozvali, takze to mame bez nakladu na ubytování…
…
No ja bych osobne takhle daleko a do Recka nejela.. podnikla jsem to za mlada (20) a cesta to byla umorna.. dlouha.. a kvuli kolonam tridenni.. trasa pres makedonii strasna, ale to nevim ci se jeste jezdi.. Ac recko miluju a nedam na nej dopustit.. tak jejich zdravotnictvi strasny.. osobni zkusenost desiva.. Z toho duvody bych nejela. Sama ted resim jestli ve 20tt letet 2h na Mallorku.. Jo jak nekdo psal tak zmenu tlaku mimco vubec nepociti.. problem tam je, ze kdyby neco tak nas vodou ledatadlo nepristane a nikdo ti nepomuze.. dlouhy lety jsou fakt blby..
@Samuše pojištění existuje, hlavně musí být speciální pro těhotné. Normální kryjou jen úrazy atd, věci nesouvisející s těhotenstvím.
Tady pojišťují až dva měsíce před porodem (pokud nemáš rizikáč)
http://www.ervpojistovna.cz/…-tehotenstvi
A jinak, je to vaše rozhodnutí, ale mě osobně přijde dost zbytečné táhnout se s břichem a dvouleťákem dva dny tam a zase dva dny zpátky
Dítě ti bude vyšilovat (ani sebeklidnější nevydrží dva dny za sebou v autosedačce) a pro tebe to bude šíleně nepohodlné
Nehledě na zdravotní péči, na tuhle stranu fakt nic moc.
Uvidíš no, já osobně bych zvolila buď letadlo (kombinaci, tatínek může autem a přijet pro vás na letiště) nebo jinou bližší destinaci