Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky,
včera jsem viděla super cestovní postýlku, dvojúrovňovou se závěsným pevným lůžkem, kapsami na spostu věcí a praktickou přebalovací podložkou..Nadchla mě představa, že by se postýlka dala využít místo klasické dřevěné postýlky, tak se chci zeptat, jestli některá nemáte zkušenost s tímto způsobem spaní miminka nebo jestli je neoddiskutovatelně výhodnější mít postýlky obě..
Děkuju..
Klidně bych používala jen tu cestovní, ale podmínka by pro mě byla koupit do ní pořádnou kvalitní matraci ![]()
Ahoj jo já mám zkušenost a jsem s cestovní postýlko mnohem více spokojená než s tou dřevěnou
1. Ušetří místo, nmusím mít k normální postýlce ještě tu cestovní.
2. syn je v noci velký cestovatel a v dřevěné se mlátil o žbrdliny, takže v cestovní nemá žádné boule a otlačeniny ![]()
3.Dá se lehce přesunout a tudíž využít např jako ohrádka…
jdi do toho, pokud si sehnala nějakou fakt hezkou
jen bacha na matrace, ty nebývají moc kvalitní, já mám jednu postýlku zn. GRACO a ta je veliká matrace je velmi dobrá a je bytelná, pak mám od babypoint a to musím mít místo jejich matrace v postýlce vlastní matraci…
Ahoj,
já jsem spíš pro dřevěnou, protože pod matrací je rošt a matrace tím pádem dýchá. I když do cestovní dáte kvalitní matraci, tak nebude dýchat.
Navíc ta cestovní podle mě nebude tak bytelná na to, až bude mimi stát a lomcovat s ní každý den. Ale to je asi vedlejší. Spíš bych se bála toho odvětrávání.
A navíc, pokud budete cestovat, budete muset tu postýlku pokaždé skládat a rozkládat, zatímco kdyby byla jen na cestování, doma může zůstat složená v rohu. Záleží na tom, jak často budete cestovat, jestli vás to věčné skládání a rozkládání nebude štvát.
M.
Meduza píše:
Ahoj,
já jsem spíš pro dřevěnou, protože pod matrací je rošt a matrace tím pádem dýchá. I když do cestovní dáte kvalitní matraci, tak nebude dýchat.
Navíc ta cestovní podle mě nebude tak bytelná na to, až bude mimi stát a lomcovat s ní každý den. Ale to je asi vedlejší. Spíš bych se bála toho odvětrávání.A navíc, pokud budete cestovat, budete muset tu postýlku pokaždé skládat a rozkládat, zatímco kdyby byla jen na cestování, doma může zůstat složená v rohu. Záleží na tom, jak často budete cestovat, jestli vás to věčné skládání a rozkládání nebude štvát.
M.
To by ses divila, jak jsou cestovní postýlky bytelné… Musí být ale dobrá
mě třeba nevadí rozkládat a skládat postýlku když někam jedu…
Postýlka je od firmy Coneco, typ Apollo, líbilo se mi, že má poměrně robustní trám, snadné polohování a pohyblivý rošt..A navíc moc hezký design
..A s kvalitní matrací počítám, myslím, že v základní nabídce postýlky ani žádná nebyla..
Děkuju oběma za odpovědi
..
Ahoj,
máme oboje. Klasickou mají v pokojíku a cestovní máme v obýváku. Máme postýlku od baby design, ale matraci jsem tam dala vlastní. Malá v té cestovní postýlce spává půl noci, aby se navzájem nebudili a problém to není. Přes den si v postýlce hrají oba, je tam boční průlez, a lomcují jak vzteklí, padají a je to bez problémů. ![]()
Některé možná bytelné jsou, ale ty dřevěné jsou bytelné i za menší cenu. To skládání by mi tak nevadilo, kdybych moc nejezdila. Navíc naši kluci měli v postýlce spoustu plyšáků a serepatiček, že by mě fakt nebavilo to pokaždý všechno sklízet. Ale jak jsem psala, asi bych jako největší problém viděla to neodvětrávání matrace.
M.
Ahoj,
Navíc ta cestovní podle mě nebude tak bytelná na to, až bude mimi stát a lomcovat s ní každý den. Ale to je asi vedlejší. Spíš bych se bála toho odvětrávání.
A navíc, pokud budete cestovat, budete muset tu postýlku pokaždé skládat a rozkládat, zatímco kdyby byla jen na cestování, doma může zůstat složená v rohu. Záleží na tom, jak často budete cestovat, jestli vás to věčné skládání a rozkládání nebude štvát.
M.
Dívala jsem se na rošt a byl klasický s odnímatelným svrchním obalem, takže myslím, že v závěru by ani odvětrávání nemělo být problém..Ale ještě si to ověřím
..
Já bych asi taky použila raději klasickou postýlku - je přecejen určená na stálé spaní, ta cestovní jen na příležitostné. I když bys do ní dokoupila matraci, přijde mi, že to spaní v cestovní postýlce je moc nízko nad zemí ![]()
My máme jak klasickou dřevěnou, tak cestovní, ta cestovní stávala určitou dobu v kuchyni a používala jsem ji namísto ohrádky a na hraní. Postel má být na spaní, takže pro mě bylo důležité, aby si obě naše děti zafixovaly, že v dřevěné postýlce se pouze spí ![]()
Cestovní postýlku máme uloženou ve složeném stavu za dřevěnou postýlkou, takže místo nám nijak významně nezabírá. Ale jak už tady někdo psal - ve spací postýlce má Šárka spoustu plyšových hraček, dek, polštářků a všeho, co si tam natahá a s čím chce zrovna spinkat, a nebavilo by mě pořád to stěhovat. Takhle jen popadnem balík s cestovní postýlkou, a jedem ![]()
Jsem pro klasickou dřevěnou. Cestovní má matraci v klasické poloze hrozně nízko - u země je největší prašnost, u nás v zimě hodně chladno. K dítěti se mi tam špatně ohybá. Navíc strašně šustí, jak dítě do boků mlátí, u dřevěné se dají špršle zajistit mantinelem. Pak ten rošt - je to jen kovový kříž, na tom ten látkový špatně prodyšný ptah. V aždém případě když už cestovní postýlku, tak jedině s normální matrací. a tu nějakou silnější, protože ta tenká by se mohla jen na tom roštu (kříži) propadat.
Majda cestovní postýlku nenávidí, nechce v ní vůbec spát.
Možná ještě vzít v úvahu „hygienu“, když dítko zeblije (pročůrá, prokadí se, rozlije celou flašu mlíka…) dřevěnou postýlku, tak ji utřeš, nevím, co bych dělala s cestovní…
(U malého miminka asi taková situace nenastane, ale u batolátek to není až tak nemožné…)
Tak já ji taky chtěla,ale pak jsem si to rozmyslela.Koupila jsme dřevěnou s kvalitní matrací a jsem spokojená
U cestovní je výhoda že to jde pak i jako ohrádka ![]()
První syn byl pouze v cestovní,jak psala Michaela mělo to výhody ohledně toho mlácení-nebyl omlácení o šprucle nemohla semu šprajcnout nožka nebo tak,druhý syn je také v cestovní-v té samé tu co máme značka CAM drží skvěle a to první syn řádil neskutečně.Já moc na dřevěné nejsem a nikdy nebudu.Takže za mě proč ne ale chce to pořádnou matraci jak bylo řečeno
mala taky spi pouze v cestovni.ma tam danou poradni matraci.a bezva.neni omlacena nebudi se mi tim jak se mlatila ze zacatku v normalni o sprusle.
A to dno je uplne stejne vysoko jak u drevene.Apon v te nasi.