Cestovní postýlka / normální postýlka

8
20.2.11 10:09

Cestovní postýlka/normální postýlka

Ahoj holky,

včera jsem viděla super cestovní postýlku, dvojúrovňovou se závěsným pevným lůžkem, kapsami na spostu věcí a praktickou přebalovací podložkou..Nadchla mě představa, že by se postýlka dala využít místo klasické dřevěné postýlky, tak se chci zeptat, jestli některá nemáte zkušenost s tímto způsobem spaní miminka nebo jestli je neoddiskutovatelně výhodnější mít postýlky obě..

Děkuju..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1350
20.2.11 10:12

Klidně bych používala jen tu cestovní, ale podmínka by pro mě byla koupit do ní pořádnou kvalitní matraci :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
20.2.11 10:14

Ahoj jo já mám zkušenost a jsem s cestovní postýlko mnohem více spokojená než s tou dřevěnou
1. Ušetří místo, nmusím mít k normální postýlce ještě tu cestovní.
2. syn je v noci velký cestovatel a v dřevěné se mlátil o žbrdliny, takže v cestovní nemá žádné boule a otlačeniny :-)
3.Dá se lehce přesunout a tudíž využít např jako ohrádka…
jdi do toho, pokud si sehnala nějakou fakt hezkou :-) jen bacha na matrace, ty nebývají moc kvalitní, já mám jednu postýlku zn. GRACO a ta je veliká matrace je velmi dobrá a je bytelná, pak mám od babypoint a to musím mít místo jejich matrace v postýlce vlastní matraci…

• Citovat
  • Upravit
1234
20.2.11 10:18

Ahoj,
já jsem spíš pro dřevěnou, protože pod matrací je rošt a matrace tím pádem dýchá. I když do cestovní dáte kvalitní matraci, tak nebude dýchat.
Navíc ta cestovní podle mě nebude tak bytelná na to, až bude mimi stát a lomcovat s ní každý den. Ale to je asi vedlejší. Spíš bych se bála toho odvětrávání.

A navíc, pokud budete cestovat, budete muset tu postýlku pokaždé skládat a rozkládat, zatímco kdyby byla jen na cestování, doma může zůstat složená v rohu. Záleží na tom, jak často budete cestovat, jestli vás to věčné skládání a rozkládání nebude štvát.

M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
20.2.11 10:27
Meduza píše:
Ahoj,
já jsem spíš pro dřevěnou, protože pod matrací je rošt a matrace tím pádem dýchá. I když do cestovní dáte kvalitní matraci, tak nebude dýchat.
Navíc ta cestovní podle mě nebude tak bytelná na to, až bude mimi stát a lomcovat s ní každý den. Ale to je asi vedlejší. Spíš bych se bála toho odvětrávání.

A navíc, pokud budete cestovat, budete muset tu postýlku pokaždé skládat a rozkládat, zatímco kdyby byla jen na cestování, doma může zůstat složená v rohu. Záleží na tom, jak často budete cestovat, jestli vás to věčné skládání a rozkládání nebude štvát.

M.

To by ses divila, jak jsou cestovní postýlky bytelné… Musí být ale dobrá :-) mě třeba nevadí rozkládat a skládat postýlku když někam jedu…

• Citovat
  • Upravit
8
20.2.11 10:33

Postýlka je od firmy Coneco, typ Apollo, líbilo se mi, že má poměrně robustní trám, snadné polohování a pohyblivý rošt..A navíc moc hezký design :wink: ..A s kvalitní matrací počítám, myslím, že v základní nabídce postýlky ani žádná nebyla..
Děkuju oběma za odpovědi :-D ..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
20.2.11 10:33

Ahoj,
máme oboje. Klasickou mají v pokojíku a cestovní máme v obýváku. Máme postýlku od baby design, ale matraci jsem tam dala vlastní. Malá v té cestovní postýlce spává půl noci, aby se navzájem nebudili a problém to není. Přes den si v postýlce hrají oba, je tam boční průlez, a lomcují jak vzteklí, padají a je to bez problémů. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
20.2.11 10:34

Některé možná bytelné jsou, ale ty dřevěné jsou bytelné i za menší cenu. To skládání by mi tak nevadilo, kdybych moc nejezdila. Navíc naši kluci měli v postýlce spoustu plyšáků a serepatiček, že by mě fakt nebavilo to pokaždý všechno sklízet. Ale jak jsem psala, asi bych jako největší problém viděla to neodvětrávání matrace.
 M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
20.2.11 10:37

Ahoj,

M.

Dívala jsem se na rošt a byl klasický s odnímatelným svrchním obalem, takže myslím, že v závěru by ani odvětrávání nemělo být problém..Ale ještě si to ověřím :wink: ..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
20.2.11 10:42

Já bych asi taky použila raději klasickou postýlku - je přecejen určená na stálé spaní, ta cestovní jen na příležitostné. I když bys do ní dokoupila matraci, přijde mi, že to spaní v cestovní postýlce je moc nízko nad zemí :-?
My máme jak klasickou dřevěnou, tak cestovní, ta cestovní stávala určitou dobu v kuchyni a používala jsem ji namísto ohrádky a na hraní. Postel má být na spaní, takže pro mě bylo důležité, aby si obě naše děti zafixovaly, že v dřevěné postýlce se pouze spí :wink:

Cestovní postýlku máme uloženou ve složeném stavu za dřevěnou postýlkou, takže místo nám nijak významně nezabírá. Ale jak už tady někdo psal - ve spací postýlce má Šárka spoustu plyšových hraček, dek, polštářků a všeho, co si tam natahá a s čím chce zrovna spinkat, a nebavilo by mě pořád to stěhovat. Takhle jen popadnem balík s cestovní postýlkou, a jedem 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
20.2.11 10:47

Jsem pro klasickou dřevěnou. Cestovní má matraci v klasické poloze hrozně nízko - u země je největší prašnost, u nás v zimě hodně chladno. K dítěti se mi tam špatně ohybá. Navíc strašně šustí, jak dítě do boků mlátí, u dřevěné se dají špršle zajistit mantinelem. Pak ten rošt - je to jen kovový kříž, na tom ten látkový špatně prodyšný ptah. V aždém případě když už cestovní postýlku, tak jedině s normální matrací. a tu nějakou silnější, protože ta tenká by se mohla jen na tom roštu (kříži) propadat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
20.2.11 10:48

Majda cestovní postýlku nenávidí, nechce v ní vůbec spát.

Možná ještě vzít v úvahu „hygienu“, když dítko zeblije (pročůrá, prokadí se, rozlije celou flašu mlíka…) dřevěnou postýlku, tak ji utřeš, nevím, co bych dělala s cestovní…
(U malého miminka asi taková situace nenastane, ale u batolátek to není až tak nemožné…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
20.2.11 11:02

Tak já ji taky chtěla,ale pak jsem si to rozmyslela.Koupila jsme dřevěnou s kvalitní matrací a jsem spokojená :-D U cestovní je výhoda že to jde pak i jako ohrádka :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27007
20.2.11 11:12

První syn byl pouze v cestovní,jak psala Michaela mělo to výhody ohledně toho mlácení-nebyl omlácení o šprucle nemohla semu šprajcnout nožka nebo tak,druhý syn je také v cestovní-v té samé tu co máme značka CAM drží skvěle a to první syn řádil neskutečně.Já moc na dřevěné nejsem a nikdy nebudu.Takže za mě proč ne ale chce to pořádnou matraci jak bylo řečeno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
20.2.11 11:21

mala taky spi pouze v cestovni.ma tam danou poradni matraci.a bezva.neni omlacena nebudi se mi tim jak se mlatila ze zacatku v normalni o sprusle.
A to dno je uplne stejne vysoko jak u drevene.Apon v te nasi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí