Chalupa a tchyně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25897
25.10.20 10:11

@Meleys Mně by to taky mrzelo. Ale je to o respektu. Moje tchyně se mnou byla klidně i týden doma, aby si užila vnoučata, ale nikdy mi do ničeho nekibicovala a neřešila, co dávám dětem k jídlu, jak je oblékám, kdy chodí spát a tak podobně. Kdybych jí řekla, ať dítěti nedává párek a ona mu ho podstrčila, tak by mě to taky štvalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16961
25.10.20 10:11
@Anonymní píše:
Ahoj holky/ dobrý den :kytka:,
Přišla jsem si k Vám s dovolením pro radu :pankac:.
Na úvod: Jsem vcelku splachovací člověk ale i tak jsou věci, které jsou pro mě nepříjemné a vyhýbám se jim.
Můj manžel má napůl chalupu se svou matkou.
Chaloupka je hezká, útulná a manžel tam jezdí rád.. Jenže já ne :oops: A důvod je prostý: tchýně :mrgreen:
Neustále nás tam nutí jezdit( je tam tak 4dny v týdnu).. Bohužel mým chováním mé nadšení zníčila. :roll:
Neustále je mým dvoum dětem a mně za zadkem a jen nás poučuje, říká, co a jak máme dělat a co jsme udělali špatně. :lol:
Něco ji zakážu a jen se otočí, už to děla.
Pak pláče, že jsme tam mesic nebyli. :roll:
Když ji řeknu důvod, tak se jen urazí a popírá ale stejně si to příště neodpustí. Co s tím?
Jen dodám: manžel tam beze mě jezdit nechci a má to tam tak straaaaašně rád. :jazyk:
Holky, mějte pěkný den! 👍

Ahoj,

moje mamka tohle měla celou dobu, celé manželství. Tchýně hledala chyby, hubovala pak za ně, ale před tatkou světice a nikdy nic neudělala ona je skvělá tchýně :lol: vtipné to přestalo být, když rodiče několikrát rozeštvala a jednou opravdu to vypadalo na rozvod.
Mamka s babičkou zcela omezila styky, neschází se, nevyhledávají se, nevolají si, prostě nekomunikují spolu a vše je v pohodě. Mamka v klidu, tatka v klidu (že se nemusí rozhodovat mezi tchýní a manželkou)… doporučila bych tedy, at se muž chová dsopěle a nemá za podmínku, že tam s ním musíš, nemusíš. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21401
25.10.20 11:59
@Meleys píše:
@PaníBovaryová @g.sandova tak tam nejezděte :lol: a je to, ale rozhodně bych tam děti čas od času zavezla nebo řekla muži ať je tam vezme ptž čas strávený na chalupě a někde venku je podle mě lepší než mít doma děti u pc a mobilů…o to by jste je zbytečně ochudili, až budou starší určitě to ocení a až budou dospělí rádi na to budou třeba jednou vzpomínat…babička nám na chalupě vždycky vařila oběd a jinak jsme pomáhali kde bylo potřeba alespoň jsme se něčemu přiučili.

Babicky by si deti sami nevzaly, musely by se o ne starat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21401
25.10.20 12:01
@Meleys píše:
Když bych byla v pozici tchýně tak by mě tohle strašně mrzelo…míjet se na vlastní chalupě s vnoučatama no, aneb jak mít krásný vztahy v rodině.

A kdo za to muze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21401
25.10.20 12:02
@lleennttiillkkaa píše:
@PaníBovaryová Jaké si to uděláš, takové to máš.

Na povahu matky a tchyne jsem, prekvapive, nemela zadny vliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
25.10.20 12:10
@PaníBovaryová píše:
Na povahu matky a tchyne jsem, prekvapive, nemela zadny vliv.

reagovala jsem na to, že ty by si kmitala, zatímco tchýně/matka by se válely na lehátku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21401
25.10.20 12:27
@lleennttiillkkaa píše:
reagovala jsem na to, že ty by si kmitala, zatímco tchýně/matka by se válely na lehátku.

já vím a jak říkám - neměla jsem vliv na to, že ony to považují za samozřejmost, že se kolem nich kmitá.
Ale to byla hypotetická situace, já bych s nimi nikdy na žádnou chalupu nejela a už vůbec ne s oběma naráz, nejsem masochistka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
25.10.20 12:30

@PaníBovaryová to je smutné že to takhle někdo má ale co naděláš no, rodinu si nevybíráme já jsem teda vděčná za to že u nás je to jinak a babičky o dětičky žadoní a chtějí s nima trávit čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
25.10.20 12:54
@Meleys píše:
Když bych byla v pozici tchýně tak by mě tohle strašně mrzelo…míjet se na vlastní chalupě s vnoučatama no, aneb jak mít krásný vztahy v rodině.

Jenže ono to jinak nejde. Tohle dokud nezažiješ, nemáš šanci si to představit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11213
31.10.20 16:32
@Meleys píše:

A byla bys ochotná se trochu krotit, aby se to změnilo, nebo bys jen nadávala, jak jsou mladí strašní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová