Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nic. Tohle dělá moje máti a nepomáhá NIC. Po dobrém, po zlém, nijak.
Občas si ale říkám - můžu být ráda, že tady je, za pár let být nemusí. ![]()
Tak tam jeďte za nepřítomnosti tchyně. Nebo tam bydlí trvale?
No a co že tam tůj muž nechce jezdit bez tebe - prostě vezme děti za babičkou a ty si uděláš volno. Alespoń jednou měsíčně.
jinak teda tchyni nezměníš, jedinné co můžeš změnit je tvůj přístup. Když člověka někdo takhle moc vytáčí, tak to často bývá proto, že ten druhý dělá něco, k čemu člověk taky má sklony, ale odmítá si to příznat. ostatně oni si pánové vybírají ženy podobné svým matkám.
A když změníš postoj a začneš komunikovat jinak, najednou se změní i reakce tvé tchýně.
Nerozumím poznámce že zakazuješ své tchyni - tedy člověku minimálně o generaci staršímu dělat něco na její vlastní chalupě. Kdyby si tohle ke mě někdo dovoloval, tak bych naopak vážně nechtěla aby mi tam lezl.
Tím spíš to poukazuje na to, že vlastně tě možná štve jen to, co sama děláš a nechceš si to přiznat, natož s tím nějak pracovat.
@Anonymní píše:
Ahoj holky/ dobrý den,
Přišla jsem si k Vám s dovolením pro radu.
Na úvod: Jsem vcelku splachovací člověk ale i tak jsou věci, které jsou pro mě nepříjemné a vyhýbám se jim.
Můj manžel má napůl chalupu se svou matkou.
Chaloupka je hezká, útulná a manžel tam jezdí rád.. Jenže já neA důvod je prostý: tchýně
Neustále nás tam nutí jezdit( je tam tak 4dny v týdnu).. Bohužel mým chováním mé nadšení zníčila.
Neustále je mým dvoum dětem a mně za zadkem a jen nás poučuje, říká, co a jak máme dělat a co jsme udělali špatně.
Něco ji zakážu a jen se otočí, už to děla.
Pak pláče, že jsme tam mesic nebyli.
Když ji řeknu důvod, tak se jen urazí a popírá ale stejně si to příště neodpustí. Co s tím?
Jen dodám: manžel tam beze mě jezdit nechci a má to tam tak straaaaašně rád.
Holky, mějte pěkný den! 👍
Ať poučuje svého syna, ne tebe! Má tchýně má potřebu taky pořád radit
Jsem rázná… naštěstí muž stojí při mě
Řekne ji mamko tys to tak měla, tady to máme jinak, své rady si nech. ![]()
@Ou Nějde o generace…navíc je chalupa na půl zakladatelky může. Bez ní tam muž jezdit nechce, což je v pořádku. Tchyne by se měla srovnat.
Mně nepřijde, že by tchýně dělala něco tak strašného, abys tam nezvládla jednou měsíčně na pár dnů jet ![]()
@Annabela11 No pravděpodobně tu svoji,,půlku" dostal právě od tchýně ![]()
Nejezdila bych tam. Citový vyděračství nesnáším. Aby mi někdo lezl za pr. delí a poučoval, dělal s dětma co si nepřeju - to je snad naschvál ne? Manželovi bych řekla důvod proč tam nejedu a proč bulí tchýně, že jsme tam měsíc nebyli. On to nevidí? Nebo ji omlouvá s tím, že ona to myslí dobře? Tak ať to myslí dobře, ale beze mě. Co s třeba těma dětma dělá co nechceš?
@lucenka Ano, to zvládnu ale opravdu se mi nechce.
@Zástavanda Ne,nedostal.
@Bafonek Například když řeknu, že malinká( není ji ani zdaleka ještě rok) má k svačině ovoce, tak jakmile odejdu třeba na wc, tchyne vynda jogurt a už ji ho dává.
Nebo řeknu, že tohle je pro dítě nebezpečný a dělá to s nima dál.
Je to spíš taková přísnější babička a tak jim i například zakazuje věci, u kterých ví, že je mají dovolené.
![]()
Jéé já mít možnost jezdit na chalupu kde bych si odpocla treba na zahradce a deti by se vyblbli taky by se neco priucili treba sekani travy nebo neco malo zemedelstvi tak nevaham a asi ty kecy tchyne preziju…treba by jste nakonec na zahradce nasli spolecnou rec…ale jestli je tak nesnesitelna tak bych tam vyslala samozřejme muže s detma samotneho a radsi se neucastnila ale je to skoda
Jasně, babička vychovatelka. Vypadá to na naschvály. Dovolí co zakážeš, zakáže co ty dovolíš
. Ten jogurt by mě asi zas tak nevytáčel pokud nemá malá alergii na mléko nebo tak. Manžel se k tomu staví jak? Nebo to zaslepeně nevidí?
@Anonymní píše:
@Bafonek Například když řeknu, že malinká( není ji ani zdaleka ještě rok) má k svačině ovoce, tak jakmile odejdu třeba na wc, tchyne vynda jogurt a už ji ho dává.Nebo řeknu, že tohle je pro dítě nebezpečný a dělá to s nima dál.
Je to spíš taková přísnější babička a tak jim i například zakazuje věci, u kterých ví, že je mají dovolené.
![]()
Takže ty co zakážeš, tak ona povolí a co ty povolíš ona zakáže? Neděláte si tak trochu naschvály?
@Cenarius píše:
Takže ty co zakážeš, tak ona povolí a co ty povolíš ona zakáže? Neděláte si tak trochu naschvály?
Baba dělá naschvály!
Ahoj holky/ dobrý den
,
.
A důvod je prostý: tchýně 

Přišla jsem si k Vám s dovolením pro radu
Na úvod: Jsem vcelku splachovací člověk ale i tak jsou věci, které jsou pro mě nepříjemné a vyhýbám se jim.
Můj manžel má napůl chalupu se svou matkou.
Chaloupka je hezká, útulná a manžel tam jezdí rád.. Jenže já ne
Neustále nás tam nutí jezdit( je tam tak 4dny v týdnu).. Bohužel mým chováním mé nadšení zníčila.
Neustále je mým dvoum dětem a mně za zadkem a jen nás poučuje, říká, co a jak máme dělat a co jsme udělali špatně.
Něco ji zakážu a jen se otočí, už to děla.
Pak pláče, že jsme tam mesic nebyli.
Když ji řeknu důvod, tak se jen urazí a popírá ale stejně si to příště neodpustí. Co s tím?
Jen dodám: manžel tam beze mě jezdit nechci a má to tam tak straaaaašně rád.
Holky, mějte pěkný den! 👍