Chci darovat vajíčka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
668
7.6.12 08:40
@martina.se píše:
Njn, ale určitě to nemůže dělat každý a řekla bych, že ta odměna je spíš symbolická za ty nepříjemnosti s tím spojené. Já přemýšlím, že daruju, protože mám známou, co chodí do Car a pokud sežene ženu, co daruje vajíčka, tak se Tím uspíší její proces.. tak nwm.. nedovedu si představit, co vše se u toho děje..

Základní kritéria výběru dárkyň vajíček:

1. věk 19 až 33 let
2. normální genetické vyšetření (rodokmen bez výskytu dědičných onemocnění, normální počet chromozomů – karyotyp a nepřítomnost mutace genu pro cystickou fibrózu)
3. negativní testy na pohlavně přenosné nemoci: serologické vyšetření na HIV, hepatitidy B a C, syfilitídu
4. fyziologický gynekologický nález
5. předoperační vyšetření praktickým lékařem
6. mentální a psychické zdraví
7. negativní cytologický nález z děložího čípku

Postup při darování vajíček:

1. lékařský pohovor a základní gynekologické vyšetření v PFC
2. naplánování stimulačního cyklu
3. desetidenní injekční stimulace vaječníků: aplikují se hormonální preparáty, které podporují růst a dozrávání vyššího počtu vajíček
4. odběr vajíček: punkce vaječníků v celkové anestesii (propuštění domů za 2 hodiny po výkonu)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
668
7.6.12 08:43

Já už jsem mimo tuto věk. kategorii ani bych do toho nikdy nešla, bála bych se různých okolností, ale možná to někdo za peníze podstoupí, myslela jsem, že se za to dá tak max. 5 tis., ale 20 tis. je dost než nějaké nesmyslné přivýdělky na RD. Ale je to fakt jen můj pohled, tak ho nekritizujte…:))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
7.6.12 08:45

@Ivana_xxx Super, děkuju moc. Já jsem těsně před 30tkou, anamnéza dobrá, gyn nález též v pohodě, tak uvidíme. Chci pomoct známé, protože prý to uspíší její čekání na vajíčko, tak proč ne.. Peníze beru jako vedlejší, důležitější pomoct, snad to dopadne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
7.6.12 08:47

Klidne do toho jdi:) nic hrozneho to neni a pomuzes tim lidem:) neboj, maji to ohlidane:) devadesat procent pacientu jsou stejne cizinci protoze je to u nas nejlevnejsi v evrope:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1793
7.6.12 08:47

ahojky, má sestra darovala vajíčka už po druhé, ale né kvůli financím. Ta kdyby mohla, rozdala by vše :-)
A taky chtějí aby žena měla alespoň jedno dítě.
Jinak ta částka se liší,podle počtu vajíček. A oni to nesmí vyplácet za dárcovství, ale za např.(výdaje spojené s léčbou, (některé léky, injekce atd si sestra musela kupovat ze svého.)
Po lécích kdy si sestra musela píchat ji moc dobře nebylo.
Jinak si myslím, že je to hodně dobrá věc. Znám hodně ženských, kterým se prcek nedaří :-(
A otázka toho, jestli se někdy najdou tzn. sourozenci.. může se to stát, ale myslím, že je to nepravděpodobné :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
668
7.6.12 09:01

maminky, které to podstoupí pro dobrou věc jsou opravdu hrdinky, já jsem měkká, bála bych se. Obdivuji je za to. Přidávám odkaz, kde jsem se vše dočetla, třeba někdo bude chtít také pomoci: http://www.pragueivf.com/…pro-darkyne/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
7.6.12 09:07

Zas tak zle mi nebylo :nevim: na pichani jsem si zvykla. U nas ve zline se za to dostava 15 tis.
Kdyz jsem darovala tak jsem deti jeste nemela :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10657
7.6.12 10:21

Zajímalo by mě, jestli darování vajíček může mít potom vliv na případné další těhotenství. ??? Nevíte některá? Je na to nějaká statistika, kde se to sleduje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
7.6.12 10:39

Nema to zadny vliv:) je to stejne jako kdyz je zena zdrava a musi na IVF ( umele oplodneni) protoze manzel je neplodny, nebo ma jiny problem. Je to uplne stejna stimulace, jen ty vajicka nedji pak oplodnene zpet do tebe ale zamrazi je pro pouziti pro jinou maminku:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dendiskaa
27.6.12 11:07

Musím mít dítě, abych mohla darovat???

• Citovat
  • Upravit
6956
27.6.12 17:03

Nemusis!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klaruna
5.9.12 12:47

Gennet

Ahoj taky chci jít darovat vajíčka právě do Gennetu, protože je to tam prý dobré. Ale nikde na stránkách jsem nenašla kolik za to dávají, tak jsem se chtěla zeptat kolik jsi Ty dostala. Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.9.12 12:54

Ahoj, nevím, kolik dávají v Gennetu, ale v Prague Fertility Center dávají 20tis.

• Citovat
  • Upravit
Klaruna
5.9.12 16:31

Do Prague Fertility Center právě nemůžeme, protože je to tam až od 19 let a my chceme jít se ségrou spolu a jí teprve teď bylo 18;)

• Citovat
  • Upravit
milid1
12.9.12 12:57

darovani vajicek

Ahoj holky mam dotaz, dnes jedu pro injekce ohledne darovani vajicek :-)co me tam prosim dnes jeste ceka? co se mnou dnes jeste budou delat?:-) dekuji

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!