Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jo a omlouvám se za anonzmitu, nechci aby zaměstnavatelé případně na toto přišly
Neodkládala bych pořízení dítěte. Čekáme čtvrté a je mi zhruba jako tobě. Nadruhou stranu jsme velmi dobře zabezpečeni, vlastní bydlení, bez dluhů…
Nastoupila bych do lepší práce a začala se snažit o mimčo. Výčitky svědomí jsou mimo mísu. Zaměstnavatel holt musí počítat s tím, že ženy mívají děti. A mladší už nikdy nebudete. ![]()
U mě byl taky zaměstnavatel hrozně překvapený, když jsem oznámila těhotenství a to jsem dva roky předtím přinesla svatební oznámení a nikdy se netajila s úmyslem mít děti ![]()
Já bych šla asi na ten zaskok. Pokud se Ti to první nelibi stejne by ses tam pak asi nechtěla vracet…A nikde není psane, ze se Vam zadari prvni mesic (i kdybypokud nebudes mit rizikove klidne muzes sedm mesicu pracovat), ještě si v te praci muzes nejakou dobu pobyt…Takze i ten plat budes nejakou dobu pobirat. Navic se z toho pak taky bude vypočítávat materska. Budes mit praxi a při shaneni dalšího mista to třeba k necemu bude. Oddalovat bych neoddalovala, pokud to s partnerem zvladnete.
Taky bych šla do té lepší práce..ono není jisté, že otěhotníš hned jak se začnete snažit..navíc když pak otěhotníš můžeš furt chodit do práce takže o plat nepřijedeš ![]()
Promiň ale mě v těchto a podobných diskuzích fascinuje, jak čekáte, že se jako povede hned..
prosim tě, seš bez práce - tim pádem první, co bych řešila, je ta práce! t
j.si nějakou práci najít, klidně záskok za mateřskou a pak se s klidem „snažila“ o dítko…opravdu se nemusí zadařit na první dobrou a opravdu to snad každýmu nevykládáš ![]()
@brumdinka píše:
Promiň ale mě v těchto a podobných diskuzích fascinuje, jak čekáte, že se jako povede hned..prosim tě, seš bez práce - tim pádem první, co bych řešila, je ta práce! t
j.si nějakou práci najít, klidně záskok za mateřskou a pak se s klidem „snažila“ o dítko…opravdu se nemusí zadařit na první dobrou a opravdu to snad každýmu nevykládáš
Nám se povedlo hned vždycky do druhého měsíce nejpozději… nedá se to paušalizovat samozřejmě, ale nač hned ten skoro výsměch? ![]()
Zakladatelko - ty máš věšteckou kouli, že víš, že půjdeš tak brzy na mateřskou? Tobě je třicet, nemáš děti, práci, bydlení ani peníze. Jestli chceš mít dítě, stabilní práce a bydlení je základ a od toho by ses měla odpíchnout. Pak teprve myslet na založení rodiny.
@H8N2O4S
a ten výsměch jako vidíš kde…pouze jsem napsala, že dítě fakt neni houska na kráímě, že ted´se rozhodnu a je to tam…a že je bez práce a tak by měla hlavně řešit tu práci…že by třeba i proto, že bez ní nebude mít ani nárok na mateřskou…menší detail, že ![]()
@hanka.br. píše:
Zakladatelko - ty máš věšteckou kouli, že víš, že půjdeš tak brzy na mateřskou? Tobě je třicet, nemáš děti, práci, bydlení ani peníze. Jestli chceš mít dítě, stabilní práce a bydlení je základ a od toho by ses měla odpíchnout. Pak teprve myslet na založení rodiny.
přesně
@brumdinka píše:
@H8N2O4Sa ten výsměch jako vidíš kde…pouze jsem napsala, že dítě fakt neni houska na kráímě, že ted´se rozhodnu a je to tam…a že je bez práce a tak by měla hlavně řešit tu práci…že by třeba i proto, že bez ní nebude mít ani nárok na mateřskou…menší detail, že
Píšu SKORO výsměch. Snad jak kdyby bylo bez problému otěhotnět nějaké privilegium nebo co
Nárok na mateřskou mít asi nebude, ale při dalších letech odkládání, kdy je s každým dalším rokem šance na bezproblémové otěhotnění nižší, bude mateřská to poslední, co tě bude trápit. Nevím, já bych první dítě po třicítce asi nechtěla mít.
@H8N2O4S promiň ale to je pouze tvůj mylný pocit, tam žádný výsměch není a opravdu když nemá práci jako prvotní, co by ji mělo zajímat je si tu práci najít…a to jak to hezky shrnula Hanka…
Nehleď teď na zaměstnavatele, ale na tebe a pokud máš možnost, běž do té lepší práce. Nikde není napsané, že se to povede hned a nikde není napsáno, že tě zaměstnavatel nepochopí.
Já se bála jít říct vedení, že jsem těhotná, ale protože ve své práci musím, tak jsem šla. Naopak, všichni byli nadšení a rozkecalo se to tak, že když jsem potratila, bylo mi dost nepříjemné se vracet…věděly to i děti v mé třídě
.
Teď zvažuju změnu práce a troufnu si říct, že v tomhle je to ještě horší, protože teď všichni ví, co se mi stalo, ví, jaké mám priority, a navíc je snad alespoň o trochu větší šance, že se nám to brzy podaří…takže teď babo raď. A všude, kam půjdu, půjdu s platem cca o 8 tis. Kč dolů.
Pokud práci nemáš, vzala bych tu „lepší“, o které se sama zmiňuješ pozitivněji. A přála bych ti brzké otěhotnění, protože otěhotnět a donosit zdravé miminko je v dnešní době fakt zázrak
.
Ahoj holky, prosím co byste dělali na mém místě? bude mi za rok třicet a jsem nezaměstnaná už přes půl roku, hledám si práci ale je mi děsně blbý když na pohovoru slyším že chtějí na delší spolupráci nebo je to vyloženě místo za ženu co jde na mateřskou. Nějak nevím co mám dělat. Mám možnost teď nastoupit do blbě placené psychicky náročné práce na částečný úvazek, kde by asi nebyl až takový problém když bych za tři čtvrtě roku či za rok odešla na mateřskou, ale moc se mi tam nechce, nebo slušně placená práce co by byla i pro mě do budoucna přínosem ale je to za mateřskou, tudíž by mi bylo blbé se začít chvíli po nástupu snačit
Nebo poslední možnost začít na tom pracovat hned a přežít do mateřské o brigádách, ale v životopise pak nic moc.
Pokud někdo dočet až sem, moc děkuji, a děkuji i za názory.
Další věc pro oddálení je že kupujeme bydlení a nemáme moc peněz na zařízení, tak by se plat alespoň na rok hodil. Jenže to je furt něco proč oddalovat nebo proč to nejde a já už nevím co teď, jestli bych byla třeba v 32letech stará na dítě, co když to nepůjde. Tchýně říkají oddalovat a já nevím.