Chci jít na konzervatoř - potřebuji poradit
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Midaku v Ostravě funguje třeba Lidová konzervatoř. Aneb škola pro amatéry s profesionálními ambicemi. Proč ne? Vím, ze tam učili i učitele ze státní konzervatoře. Třeba bude i v jiných městech něco takového. Dále funguji i letní klavírní kurzy… možnosti pro dospěle zájemce o hru na nástroj sice není už tolik, ale jsou. Když teda nepočítám soukromého učitele. Dále i církev pořádá svoje hudební kurzy pro varhaníky a sborové zpěváky všech věkových kategorii.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Semtex Pedagogika mě úplně moc nezaujala. Avšak vím že jsou tady možnosti jak se věnovat hudbě i neprofesionálně. Třeba jedna učitelka z naší ZUŠ vede komorní orchestr, kde hrají dospělí lidé, kteří konzervatoř nemají, kteří akorát chodili na ZUŠ k ní do hodin. ✨ ✨
- Citovat
- Upravit
@Semtex přesně tak, je vícero možnosti, jak se v dospělosti hudbě věnovat, jako koníček, poloprofesionálne a i profesionálně. Konzervatoř není jediná cesta k hudbě a není dobré se na ni upinat jako na nějakou spásu. Samozřejmě se ale nic nezkazí tím, že se člověk bude intenzivně připravovat a pak to zkusí. Jen to nebrat jako modlu, ať se pak nehrouti, kdyby to nevyšlo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka píše:
Ne, chce tam jit po devitce, na střední
Nechce, přečti si to znovu, píše to hned v prvním odstavci, že až po střední.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ProfZav píše:
Nechce, přečti si to znovu, píše to hned v prvním odstavci, že až po střední.
Zajimavy, ja se na to divala 2× a cetla jsem na střední, ale neni vidět, ze by to bylo upravene.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka píše:
Zajimavy, ja se na to divala 2× a cetla jsem na střední, ale neni vidět, ze by to bylo upravene.
Zajímavý to je, já to četla rovněž dvakrát a pokaždé vidím „po střední“. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ProfZav píše:
Zajímavý to je, já to četla rovněž dvakrát a pokaždé vidím „po střední“.
Je to moje chyba ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Renne1539 píše:
@Semtex Pedagogika mě úplně moc nezaujala. Avšak vím že jsou tady možnosti jak se věnovat hudbě i neprofesionálně. Třeba jedna učitelka z naší ZUŠ vede komorní orchestr, kde hrají dospělí lidé, kteří konzervatoř nemají, kteří akorát chodili na ZUŠ k ní do hodin. ✨ ✨
Ale však když vyjdes konzervator, ziskas tím pedagogické minimum a můžeš učit v zus nebo vést volnocasove aktivity děti včetně třeba školní družiny. Pokud nejses mimořádně nadaný člověk, k nicemu jinému ti ta škola není.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Loni jsem kvůli dceři řešila možnosti konzervatoří a dost volněji bylo v Kroměříži, je to nádherné město.. talentovky a prospěch jsou samozřejmě rozhodující..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Semtex píše:
@Hobitka Větší začátečníky zařazují normálně do vyššího ročníku, což ale neznamená, ze jsou geniální a umi vše jako ti, co hraji od pěti let😂 😂 😂
Hele, tak u nas fakt automaticky ne, jen nemaji PHV a jdou rovnou do 1./I. Dcera zacinala v ZUS az v 5.tr. O jeji prerazeni do 2.r. jsem musela specialne zadat (predtim uz hrala nejakou dobu sama a celkem umela), a to teda nakonec jo, ale vys ze by ji dali ani nedoufam, a to je sikovna a opravdu denne cvici, dokonce si prala k narozkam klavesy, aby mohla hrat i na dovolene… V prvnim rocniku maji i sedmaky/osmaky, vim z prehravek.
Znam par „natural“, co zacinali pozdeji a byli z nich genialni muzikanti
. Ale je to dost rarita. Me treba trochu mrzelo, ze starsi dcera nechtela na nastroj hned v terminu, musela si k tomu dojit. Ja hrala od detsvi na vsechno, co se vyskytovalo v me blizkosti, deti to tolik nepodedily. Syn 9r si porad nevybral a mladsi dcera chce saxofon
, tak ta se nastesti dostala hned ted v predskolacich, letos to u nas bylo dost sito, i do PHV brali jen polovinu prihlasenych, na vytvarku jen kazdeho sedmeho. Na nastroj z vyssich rocniku tak 10-15% dle nastroje, na bici jednoho z 15, jsem docela koukala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den, jmenuji se Michal a je to,,už” rok a půl co hraji na saxofon. Jsem v deváté třídě, mám velmi dobré známky a uvažuji nad konzervatoří. Učitel mi říká že mám talent a že bych to měl aspoň zkusit. Já se ale obávám, že nemám moc velkou šanci s tím jak dlouho na nástroj hraji. Dočetl jsem se, že mají vážně velká kritéria a sice mi hraní celkem jde, ale moc si nevěřím. Pozítří půjdu na den otevřených dveří, tak doufám že se tam něco dozvím. Jinak chtěl bych jít na Janáčkovu konzervatoř v Ostravě. Předem díky za odpovědi 😁
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Michal Sobala píše:
Dobrý den, jmenuji se Michal a je to,,už” rok a půl co hraji na saxofon. Jsem v deváté třídě, mám velmi dobré známky a uvažuji nad konzervatoří. Učitel mi říká že mám talent a že bych to měl aspoň zkusit. Já se ale obávám, že nemám moc velkou šanci s tím jak dlouho na nástroj hraji. Dočetl jsem se, že mají vážně velká kritéria a sice mi hraní celkem jde, ale moc si nevěřím. Pozítří půjdu na den otevřených dveří, tak doufám že se tam něco dozvím. Jinak chtěl bych jít na Janáčkovu konzervatoř v Ostravě. Předem díky za odpovědi 😁
Na něco berou i úplné začátečníky se zájmem a talentem
takže učitel má pravdu, klidně to zkus ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Michal Sobala píše:
Jak jsem se koukala tak u saxofonu nemají tak velké požadavky. Ono také záleží na tom nástroji… Saxofon není zas tak „populární“ jako klavír a nehraje na něj tolik lidí, takže to zvyšuje tvou šanci. Myslím, že bys měl věřit svému učiteli, je to někdo kdo má dost zkušeností a ví jak to chodí. Zkus tu konzervatoř a uvidíš, třeba to vyjde…
- Citovat
- Upravit
@Michal Sobala píše:
Za zkoušku nic nedáš.
Zatímco když to vůbec nezkusíš, tak si dveře zavřeš sám - a možná úplně zbytečně. Držím palce!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit