Mohu dělat pečovatelku bez vzdělání?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
@Anonymní píše:
Dobrý den, mohu dělat pecovatelku v domově se základním vzděláním?
Udelej si kurz. A najdi si nejake inzeraty, tam bude potrebne vzdelani napsane.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Na tohle by možná šel kurz přes úřad práce
. Zkus si to zjistit.
Vím o holce, která si udělala kurz, když neudělala maturitu. V covidu byl 3× pokus. Ona ten didakťák dala na ten poslední pokus. Nemohla sedět doma bez práce. Takže si udělala ten kurz pro pečovatelky a pracuje tam. Ve finále zůstala i po maturitě. Že nemá špatné peníze, tak do mateřské tam zůstala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Stačí si udělat kurz pracovníka v sociálních službách. Záleží, jak kde ale někde berou i bez kurzu a je potřeba si ho dodělat do 18 měsíců od nástupu. Nebo přes Úřad práce si ho udělat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak píší ostatní, ideální je mít kurz pracovníka v sociálních službách, ale v některých zařízeních Tě vezmou i bez, s možností si ho dodatečně dodělat.
Jinak dobrá volba, je to práce s obrovským významem a čím dále se zvyšující poptávkou po těchto zaměstnancích.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jednou jsem pracovala v zařízení, kde brali i lidi bez kvalifikace, jen si museli udělat ten kurz pracovníka v soc. službách do roku a půl od nástupu. Jen si to pořádně rozmysli, je to práce tvrdá a nejde dělat bez pořádného kusu obětavosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsou pečovatelské domy, které kurz sami nabízení a pořádají s tím, že povinnou praxi absolvuješ u nich a je velká šance, že nabídnou stálé místo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mám pocit že někde tě mohou vzít i bez toho kurzu ale musíš si ho do půl roku od nástupu dodělat. Anebo si ho udělej napřed a zkus to přes pracák, ten by ti to měl nějak proplatit ale nevím přesně jak to funguje. Ale podle mě by měly být vstřícní, protože těch pečovatelek je málo. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kulíšek_s_bambulí píše:
Já mám pocit že někde tě mohou vzít i bez toho kurzu ale musíš si ho do půl roku od nástupu dodělat. Anebo si ho udělej napřed a zkus to přes pracák, ten by ti to měl nějak proplatit ale nevím přesně jak to funguje. Ale podle mě by měly být vstřícní, protože těch pečovatelek je málo.
Je to přesně do roku a půl od nástupu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Betty MacDonald píše:
Je to přesně do roku a půl od nástupu.
Aha ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit