Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
V podobné situaci nejsem, ale co azylový dům? případně zkusit byt od města, příspěvek na bydlení…
jedna kamarádka se zrovna nedávno odstěhovala po pěti letech od agresora - konečně dostala byt od města, odstěhovala se, a už po třech měsících je jiná ženská, klidná, pohodová, přestala popíjet, našla si hodnýho chlapa, prostě novej člověk ![]()
Jen doplním, že na přídavkách a příspěvcích má s dvěma šestiletýma dětma cca 12000,–
@Mar__tanka1983 Azyláky jsou tady plný, a i kdyby ne, tak se platí 100 korun na den za matku, a 40 za každý dítě, což by mi ani tak nestačilo. Ten p. na bydlení jsem si zjišťovala, ale to bych někde musela mít 3měsíce trvalý pobyt, a až pak žádat. Městský byty tady v Praze moc nejsou, a i tak jsou šíleně drahý. leda si udělat trvalý tady kde bydlím ted, na bydlení bych dostala i tady asi. tak to pár měsíců vydržet, a z toho něco našetřit, aspoň 20000 do začátku, pak už to zvládnu ![]()
A co rodina? Není někdo, u koho by jsi mohla s dětmi být? Zkusila bych třeba i Bílý kruh bezpečí apod. Taky jsem kdysi pořád váhala a zvažovala odchod od agresora a jednou jsem se zkrátka sbalila a odešla… Jenže to byly ještě městské byty, tak to šlo hned.
Chtělo by to, abys měla aspoň trochu našetřeno…cca na 2-3 měsíce živobytí…protože většina dávek se vyplácí zpětně a třeba až 3 měsíce…takže do začátku musíš něco mít…azylový dům, sociální byty, městské byty…poptat se…posléze požádat o jednorázovou pomoc v nouzy od města (pokud to ještě dávají…) a další dávky…mezitím zažádat o svěření dětí do péče a návrh na alimenty…pokud jste byli manželé i výživné pro tebe…
Ale s nulou na kontě bych to neriskovala…(pokud ti nepomůžou finančně rodiče)
Nebo pokud potřebuješ odejít hned a jinak to nepůjde, tak bych zkusila najít jinou maminku s dítětem, co má podobný problém. Můžete si spolu vzít podnájem, každá bude mít svůj pokoj a občas si můžete i navzájem pohlídat špunty. Ale jde o to z jakýho jsi města, ve velkých městech najdeš někoho hned.
Ahoj tak to samé mám ted i já, chci odejít od přítele sme spolu už přes 9let a máme 2 děti,1 sem měla brzo tak že to šlo ale pak to šlo skopce, nak sme to zvladali pak se mala narodila a jenom nadavky, porad opilej o vykendech nikam spolu nechodime na deti pomalu kasle…no hruza
já mám rodičák 7200 cos banka si strhne neco tak ze 7000..a taky nevim jak to udelam…ted mi kamaradka radi at jdu bydlet pod ni pod byt delato 8000 mesicne ale rikala ze prispevek na zivobytu, na bydleni a pomoc v nouzi musi bit a taky ALIMENTY(to ti musi davat!!!)…tak to skus najit byt mensi za tim a hlavne se na veschno zeptat na socialce oni ti poradi ![]()
Doufam ze najdes tu zpravnou cestu a bude to vse ok ![]()
Ahoj, potřebovala bych poradit, a taky se trochu vypovídat. Anonymně prosím, chodím sem často, a nemusí každý vědět, jak to doma máme
. Už delší dobu uvažuji o rozchodu s přítelem. Už mě nebaví jeho neustálý psychický teror, hádky, neustálé ponižování. Pokud bych s ním zůstala, tak by moje děti byly jednou ty, od kterých by ostatní nosili domů sprostá slova, jelikož doma lítají neustále ty nejvulgárnější nadávky, adresované mé osobě.
Jenže nějak moc nevím, co dál. Jít nemám kam, a z rodičáku plus přídavků 4800 toho asi moc nevymyslím
Tady mám sice brigádu slučitelnou s dětma, cca za 2500 měsíčně, ovšem takovou, kterou bych někde na ubytovně dělat nemohla..když pominu fakt, že nemám ani na tu ubytovnu.Pro sebe a děti. Našetřeno nemám bohužel nic. Ráda bych se zeptala, byl někdo v podobné situaci? jak to dopadlo? Podařilo se vám od partnera odejít?