Manžel lezec se už úplně zcvoknul

Anonymní
12.4.13 08:51

Manžel lezec se už úplně zcvoknul

Holky, asi ani nečekám, že mi někdo poradí, ale prostě to musí ven… Manžel se věnuje sportovnímu lezectví a to opravdu hodně, na to, že má rodinu (máme syna 27 měs. a mimčo 3 měs.). 4× týdně jezdí lézt. V práci má pružnou pracovní dobu, takže vstává v 5, aby naddělal hodiny a mohl jet. V týdnu jezdí 3×. Stejně se každý den (i když neleze) vrací domů kolem šesté (protože ty další dva dny kroutí hodiny, když jede lézt, klidně to v práci zapíchne před obědem). Jak se udělalo pěkně, tak je to pochopitelně horší. Dřív lezl vždy i jeden den o víkendu, ale to jsem myslela, že omezí, když budeme mít dvě děti, aby mi aspoň o víkendu pomohl. To jeho „jedu si zalézt přes poledne“ je tak od deseti hodin do pěti, do šesti, tudíž den v pr… Starší je teď nemocný, už třetí den skoro 40ky, já nevyspalá, po nocích střídavě kojím a uklidňuju staršího, kterému je zle. Ani chudák malý se nedostane s takovou ven, i když už se konečně spravilo počasí. A napadne toho chlapa, že by to aspoň v tuto kritickou dobu omezil? Navíc mi připadá, že poslední dobou žije jen tím zas… lezením. Koupil si knížku o správném tréninku sportovního lezce, kde jsou rady, jak fázovat trénink, jak se stravovat… U kamarádky si nechal změřit tělo na speciálním přístroji, vyšlo mu, že má jen 7kg tuku (hraniční, co snad ohrožuje zdraví, je snad prý 5 kg) no a já myslím, že chce zhubnout ještě ta dvě kila! A postavu má přitom perfektní, štíhlou, osvalenou. On ale chce být co nejlehčí, aby se mu dobře lezlo… 8o Doma je navařeno (a to vařím opravdu zdravá, lehká jídla, se svíčkovou bych u něj nepochodila), a on večer přijde s tím, že už jedno pořádné teplé jídlo měl v práci, a dá si jablko a jogurt (normálně mu chutná to, co navařím)! Když teda večer přijde, tak mi pomůže, hlavně se starším, postará se o jeho večeři a vykoupe ho. Pak ale, místo aby se třeba trochu věnoval mně, jde si ještě zaběhat, případně posiluje. Už mi z toho normálně hrabe. Včera jsem se ho snažila přesvědčit, aby aspoň tento víkend nikam nejezdil, že si potřebuju trochu odpočinout a pomoct, ale asi jsem ho nepřesvědčila. Náš rodinný život a vlastně i partnerský jde do kytek… Čekat že to přejde? Bojím se, že nepřejde, on je ten typ, který, kdyby přestal lézt, najde si něco jiného. S lezením bojujeme už několik let a, bohužel, já prohrávám. Podotýkám, že lézt začal až když jsme byli spolu, takže jsem opravdu nevěděla, do čeho jdu. Nejhorší je, že on prostě nechápe, co je špatně, a já už prostě nevím, jak mu to vysvětlit… Myslíte, že by pomohla třeba nějaká terapie? Připadá mi to strašně nespravedlivé, já makám kolem rodiny a domácnosti a on pracuje jen na své výkonnosti. Je nějaká rada? Pokud ne, tak děkuji aspoň za přečtení (koukám, že to není nejkratší).

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
860
12.4.13 08:58

Ja bych mu to nezakazovala - je to zdravy konicek a hlavne kdyz mu to budes zakazovat nepovede to k tomu, ze budete vsichni stastnejsi, ale naopak k tomu, ze budete vsichni nastvani - on bude sedet nastvane doma na nejake venovani se tobe nebude mit stejne naladu a povede to akorat ke krizi - sama pises, ze vecer i pomuze, praci zvlada, takze bych mu nejake to rozptyleni prala…prijde mi, ze te spis stve ze on si uziva vic nez ty - ale onen cesky pristup kdyz ja nemam kozu, tak at sousedovi chcipne, nevede vetsinou k nejlepsim vysledkum…

Příspěvek upraven 12.04.13 v 09:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Yamaha
12.4.13 09:00

Tak to ti nezávidím… Asi bych se dost hlasitě ozvala, že to nejsou jen tvoje děti.. Ať si to zorganizuje tak, že i tobě a dětem se bude věnovat… Neznám, tak nevím co by na něj platilo, musíš to vymyslet sama, nebo pohrozit… :zed: :zed:
Chlap zatracenej… :| pevný nervy :kytka:

• Citovat
  • Upravit
1011
12.4.13 09:01

Ahoj, tady je dobrá rada asi drahá. Předpokládám, že promluvit si s ním jsi zkoušela… Já už bych asi bouchla a něco mu od plic řekla. Nebo bych mu prostě oznámila, že už toho mám dost a že se taky potřebuju odreagovat a že tehdy a tehdy hlídá a já jdu ven (na kafe, zacvičit si…).
V tomhle případě bych možná zkusila i manželskou poradnu - minimálně kdyby sis tam domluvila termín a řekla, kdy tam jdete, by se mohl chytit za nos, že to asi není jen tak.
Ale nejsem ve Tvé kůži.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8675

Ou to ti tedy nezavidím, na terapii ti podle mě nepůjde protože mu určitě nepřijde, že něco není v pořádku..zkuste si spíš sednout a řekni mu to co tady, hlavně mu nevyčítej koníček na to jsou háklivý. zkus si najít taky něco a tím se i spravedlivě podělit o hlídání dětí, třeba ho trkne, že 2 děti jsou na jednoho záhul a je občas potřeba pomoci. jinak nevím…my máme rybařinu, mimčo ještě ne, ale naštěstí ty výpravy jsou i dost o penězích, tak co je hypotéka, tak to omezil, předtím jsem to měla taky co víkend to pryč někde dál, dovolená ryby a občas v týdnu alespoň na odpoledne někde poblíž. tak se drž :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556

To je blbý, holt taháš za kratší konec.
Pokud si s ním promluvila a on odmítá lezení omezit, nemáš moc dalších možností.
Můžeš si najít nějaký svůj koníček a trvat na tom, aby v tu dobu hlídal, ale spíš to povede k hádkám. nevím, co s tím. :think:

upřímně, já ve vztahu potřebuju prostor, vyhovuje mi chlap s koníčkem, ale chápu, že když jsi doma s dětmi, je to na palici.

Trochu odlehčeně: jako netrvdím, že bych v posteli nechtěla lezce, ti mívají nejhezčí postavu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
860
12.4.13 09:02

Jo to je presne ono - kdyz ja nemam cas na zabavu, tak to zkazit i jemu :D Typicke uvazovani, ze nez aby byl stastnej ve vztahu jeden tak to radsi nikdo…

@Yamaha píše:
Tak to ti nezávidím… Asi bych se dost hlasitě ozvala, že to nejsou jen tvoje děti.. Ať si to zorganizuje tak, že i tobě a dětem se bude věnovat… Neznám, tak nevím co by na něj platilo, musíš to vymyslet sama, nebo pohrozit… :zed: :zed:
Chlap zatracenej… :| pevný nervy :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1823
12.4.13 09:04

Myslim, že toto je beznaděj na změnu a čím víc ho budeš tlačit, tím hůř.. :think: takže co zbývá..

1. nakrmí, postará se večer o většího syna..
  2. 1den o víkendu, nějaké to odpoledne..
  3. spočti kolik hodin týdně zabere domácnost..

A pak naplánovat svůj vlastní volný čas a nějaké ty povinnosti přesunout na něj, s ohledem na to, že on chodí do práce = xxhodin a ty se staráš o děti yy hodin..

Víš, je to trochu problém toho, že ty nemáš kromě dětí žádný koníček.. a vášeň.. takovým lidem se to těžko vysvětluje.. :roll: já mám třeba koně a to je každý den bez pardonu.. :oops: moje dětné kamarádky prostě berou dětičky sebou a hodné „tety“ resp. kdo je zrovna okolo hlídají.. na místě.. atd..

Rozhodně bych nečekala, že on svůj život změní.. Spíš zauvažuj co podnikneš s tím svým.. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6193
12.4.13 09:06

Já jsem také lezla…málem jsme se kvůli tomu rozvedli…chodila jsem lézt 5× týdně…včetně víkendu mimo domov…a potom se to stalo…utrhlo se to se mnou a já děkovala bohu, že jsem přežila :/ Od té doby nelezu, je to ve mě a taky…narodila se nám dvojčata…z mých 51 kg bez tuku :) Mám tučných 75kg a jsem spokojená :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8675
12.4.13 09:07

@erinv pravda.....já si nakonec udělala taky rybářský lístek :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
775
12.4.13 09:08

Tak vám holky pěkně děkuju, dnes mám s jedním lezcem rande, no já to snad odpískám :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2642
12.4.13 09:08

Trocha černého humoru - myslím že nemusíš nic řešit. Pokračuj takhle dál, za nějaký měsíc - dva to s tebou švihne a až budeš ležet ve špitále, tak bude mít děti a domácnost „na krku“ on a uvidí jaké hobby máš pro změnu ty.. Nebo naopak, až si zhuntuje tělo a švihne to s ním, bude rád že má doma takovou zdatnou a zkušenou pečovatelku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Chlap40
12.4.13 09:09

V pátek, když přijde dom, mu řekni, že si musíš pro něco odskočit ať 5 minut pohlídá děti. V autě sbalenou tašku a huráá na wellness víkend.
Hlavně nevyměknout - postará se. Zvládne to a snad mu to i dojde, až mu bude úzko :-) ))

• Citovat
  • Upravit
Yamaha
12.4.13 09:10

@wendy Ale prosím tě, zas to nedramatizuj, tak tragicky jsem to nenapsala!!!

• Citovat
  • Upravit
8566
12.4.13 09:10

To je tezke, lezectvi je urcity zivotni styl. Ocividne ho to naplnuje, domu po praci a lezeni prijde drive nez vetsina chlapu jenom z prace. Radu nemam, protoze si nemyslim, ze by si mohl lezec rozumet s clovekem, ktery lezeni nechape. Pohybuji se v takove komunite a znam hodne takovych rozpadlych paru - maji jiny pohled na zivot.. PS. Proc nejezdis o vikendu s detma s nim? Lozi na cvicne stene nebo v prirode?

Příspěvek upraven 12.04.13 v 09:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria