Manžel lezec se už úplně zcvoknul

Napsat příspěvek
Velikost písma:
860
12.4.13 11:35

@Regina Hero Ocekavala bych od toho, to co jsem tu uz nekolikrat psala - pokud na nej zatlaci, ze natvrdo chce, at to omezi, ze on si uziva zatimto ona doma maka, tak on se sprajcne, budu ostentativne sedet doma, bude u toho nastvanej, doma bude dusno a nebude z toho stastna ani ona ani on…takze ze vztahu kde je stastnej jeden bude vztah, kde jsou nastvani oba - proto bych se priklanela k tomu, ze ma primarne hledat cestu jak zlepsit svou pozici aniz by zasahovala do jeho - pak je alespon teoreticka moznost, ze budou spokojeni oba…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
G12
12.4.13 11:38
@wendy píše:
@Regina Hero Ocekavala bych od toho, to co jsem tu uz nekolikrat psala - pokud na nej zatlaci, ze natvrdo chce, at to omezi, ze on si uziva zatimto ona doma maka, tak on se sprajcne, budu ostentativne sedet doma, bude u toho nastvanej, doma bude dusno a nebude z toho stastna ani ona ani on…takze ze vztahu kde je stastnej jeden bude vztah, kde jsou nastvani oba - proto bych se priklanela k tomu, ze ma primarne hledat cestu jak zlepsit svou pozici aniz by zasahovala do jeho - pak je alespon teoreticka moznost, ze budou spokojeni oba…

jenže ono někdy jde spíš o to, jak omezit nebo předělat toho druhého, než jak si najít svou vlastní cestu. Možná ne v tomto případě, ale jinak na emiminu dost často :-(

• Citovat
  • Upravit
860
12.4.13 11:45

To je bohuzel setsakramentska pravda…obcas se tu s tim snazim bojovat - vetsinou neuspesne, jelikoz jsem tak rikajic umlacena cepicema, aneb nas mnogo…:(

@G12 píše:
jenže ono někdy jde spíš o to, jak omezit nebo předělat toho druhého, než jak si najít svou vlastní cestu. Možná ne v tomto případě, ale jinak na emiminu dost často :-(
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
12.4.13 11:49

Myslím, že se diskuze točí stále v bludném kruhu. Stejně jako vztah zakladatelky. A je to přesně to, o čem jsem psala. Člověk, který lezení nechápe nemůže pochopit člověka, který lezením žije. Je to těžké, ale pokud se nesejdou „dvě duše souznící stejným směrem“ tak jde vztah do háje. Není to jen záliba, je to celý životní styl. Druh života.. Ono je to nepochopeno i tady v diskuzi, kdo do tohoto nakoukl, napsal jasně jak to je. Ty, které nemají zdání o čem zakladatelka píše jsou se vším hned hotovi aniž by věděly o čem je řeč.. :).

Zakladatelko, jak jsem Ti napsala, radu nemám. Podle mě musí být Ti dva založeni stejným směrem jinak to nemůže fungovat. Nebo by musel být ten nelozící partner velice tolerantní a mít třeba taky nějaký „svůj svět“. Ty to ale ochotna tolerovat nejsi. Je mi to líto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
12.4.13 11:53

Jen pro upřesnění… najít svou vlastní cestu - je tím myšleno, jak to udělat, aby mi nevadila manželova nepřítomnost pětkrát týdně, když se věnuje svým zájmům? Takže žena: domluvit si hlídání, aby se mohla i ona věnovat svým zájmům, zaopatřit děti a domácnost, později chodit do práce, zaopatřit děti, domácnost a najít si někde čas na koníčky, aby se manžel nemusel ve svém koníčku omezovat?
Nebo jak si tu cestu představujete? Vztah se přece buduje hlavně společnými zážitky, prožitky, ne míjením a jen „spolubydlením“… není přece ničím tajným, že v takových případech si pak parteři řeknou, že vlastně nemají kromě společného bydliště a dětí nic společného, a nového partnera si najdou v okruhu dalších jedinců sdílejících společný koníček…
A bohužel, trochu jiná situace je, když si někdo najde partnera, který už takový náročný koníček má, a jinak to je tehdy, když se k tomu ten druhý dostane až později, takže nastane něco, s čím ten první nepočítal a ani nemohl počítat…
Tak by mě zajímalo, jak si tu „vlastní cestu“ představujete… konkrétně… třeba by to zakladatelce pomohlo… já si to bez nějakého rozumného kompromisu z mužovy strany v tomto případě dost představit neumím… ale taky jsem na tohle náročná a držím se hesla, že partneři by měli mít minimálně jeden společný zájem, právě aby na tom svém vztahu mohli společně pracovat a sdílet ty pěkné chvilky, které je budou držet nad vodou, když dojde na lámání chleba…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8781
12.4.13 11:57

Já osobne si myslím, že tato situace řešení nemá. Manžel se lezení nevzda. A neustale ústupky a „tolerování“ aktivity manžela zakladatelku určitě šťastnou neudělají. Vztah kdy jeden trpí a druhý žije štastný život na úkor druhého mi nepřijde v pořádku. Žijeme jen jednou a upřímně, ja být v tomto vztahu, poohlídnu se po svém štěstí jinde. Život je dost krátký na to, abych ho celý promarnila nesmyslným ustupováním, které by na tom vztahu stejně nic nezměnilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3733
12.4.13 11:59

@AngelLilly souhlas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
12.4.13 12:13
@Regina Hero píše:
Jen pro upřesnění… najít svou vlastní cestu - je tím myšleno, jak to udělat, aby mi nevadila manželova nepřítomnost pětkrát týdně, když se věnuje svým zájmům? Takže žena: domluvit si hlídání, aby se mohla i ona věnovat svým zájmům, zaopatřit děti a domácnost, později chodit do práce, zaopatřit děti, domácnost a najít si někde čas na koníčky, aby se manžel nemusel ve svém koníčku omezovat?
Nebo jak si tu cestu představujete? Vztah se přece buduje hlavně společnými zážitky, prožitky, ne míjením a jen „spolubydlením“… není přece ničím tajným, že v takových případech si pak parteři řeknou, že vlastně nemají kromě společného bydliště a dětí nic společného, a nového partnera si najdou v okruhu dalších jedinců sdílejících společný koníček…
A bohužel, trochu jiná situace je, když si někdo najde partnera, který už takový náročný koníček má, a jinak to je tehdy, když se k tomu ten druhý dostane až později, takže nastane něco, s čím ten první nepočítal a ani nemohl počítat…
Tak by mě zajímalo, jak si tu „vlastní cestu“ představujete… konkrétně… třeba by to zakladatelce pomohlo… já si to bez nějakého rozumného kompromisu z mužovy strany v tomto případě dost představit neumím… ale taky jsem na tohle náročná a držím se hesla, že partneři by měli mít minimálně jeden společný zájem, právě aby na tom svém vztahu mohli společně pracovat a sdílet ty pěkné chvilky, které je budou držet nad vodou, když dojde na lámání chleba…

no…svou vlastni cestou…asi k jinemu partnerovi :-D protoze co jsem tak pochopila, tak zakladatelka ma vlastne drzet hubu a krok, aby aspon jeden z tech dvou byl stastny. To ze to manzela netrkne, smula… takze se budou jeste par let mijet a potkavat jen pri spani v posteli…mozna ze tam pak pribude nekdo treti a cely to rozlouskne, ani bych se nedivila. Hlavne ze bude manzel stastnej :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7090
12.4.13 12:30
@G12 píše:
jenže ono někdy jde spíš o to, jak omezit nebo předělat toho druhého, než jak si najít svou vlastní cestu. Možná ne v tomto případě, ale jinak na emiminu dost často :-(

Podle me tady nejde o to, jak druheho predelat, ale pokud ma zena na krku nonstop spolecne deti, tak asi tezko bude hledat svoji cestu. Pokud on spolecne s ni vymysli, jak to udelat, aby i ona mela cas sama na sebe, tak je to trochu jina vec. On se k tomu ale stavi tak, jakoby ty deti byly jen jeji a pokud ona nekam chce, tak je musi vzit s sebou a nebo si zaridit hlidani.No a uprimne na co mit chlapa, ktery se nijak nez financne neangazuje? Podle me po nem nikdo nechce zazraky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
annooonyyym
12.4.13 12:47

Mňa len zaujíma milá zakladateľka, keďže si vedela aký náročný koníček má tvoj manžel, prečo si chcela mať druhé dieťa. Takto staršie už mohlo ísť do škôlky, mohla si byť v práci, necítila by si sa, že si stále doma a nebola by si taká frustrovaná.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.4.13 12:54

Nečetla jsem celou diskuzi, ale bohužel řeším podobnou krizi v manželství. Není to sice kvůli lezení, ale manžel má také jiné priority přednější než rodinu. Bohužel když manželé nemají stejně srovnané priority, tak je to vždycky problém, řešili jsme to i v poradně. Donutit ho mít priority jinak srovnané bohužel nelze, takže se s tím buď smířit a nebo odejít. Jak udělat aby pochopil, že to takhle nejde když má děti je asi nemožné. Přitom děti chtěl, ale rodině se věnuje až když už nic jiného nemá. :( Jak budou děti větší, tak se můžeš zařídit podle sebe, to ale pak pojedete každý po své cestě a ne spolu. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
mili78
12.4.13 12:56

Teď jsem si vzpomněla ještě na jednu věc. Ten kamarád přistupuje k dalšímu dítěti tímto stylem: chtěla jsi dítě, tak ho máš a starej se. Já už další nepotřeboval, protože už mám dvě.
Obecně si myslím, že je to o povaze a přístupu chlapa k rodině vůbec. Je úplně jedno, jestli leze, jezdí na kole nebo dělá cokoliv jinýho. Někteří chlapi prostě berou rodinu jako součást života, která se ovšem zabezpečuje tak nějak sama.

• Citovat
  • Upravit
30840
12.4.13 12:57

Má kamarádku, ta má muže, co dělá co lítá na kite - kajting a paraglading. Začal to dělat, až když se spolu žili, už měli první dítě. Ona prosila, hrozila a nic z toho - nakonec to dopadlo tak, že si ona „našla tu cestu " jak je tu zmiňováno - jezdí všude s dětma (mají dvě) s ním, podřídili tomu dovolené, víkendy. Takže ona se účastní, tahá sebou všude dvě děti. Ona je vytáhne na kopec, tam se kouknou, jak táta skočí dolů, pak běží dolů., pak ho jedou někam sebrat…upřímně, nemyslím si, že by jí to extra bavilo - nevidím teda, že i když našla tu cestu, tak by byla spokojená. Pořád má dvě děti sama na starosti, vlastně se stará ještě o něj - ve smyslu servisu. Její manžel je fajn chlap, ale prostě nějak nezvládnul pochopit, že si pořídili nějaký závazky - na dvou dětech se dohodli oba.
Pořád mi z toho vychází, že jeden z nich je výrazně "neštastnější“ než ten druhej. Vztah je o kompromisu, který musí dělat oba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30840
12.4.13 12:57
@mili78 píše:
Teď jsem si vzpomněla ještě na jednu věc. Ten kamarád přistupuje k dalšímu dítěti tímto stylem: chtěla jsi dítě, tak ho máš a starej se. Já už další nepotřeboval, protože už mám dvě.
Obecně si myslím, že je to o povaze a přístupu chlapa k rodině vůbec. Je úplně jedno, jestli leze, jezdí na kole nebo dělá cokoliv jinýho. Někteří chlapi prostě berou rodinu jako součást života, která se ovšem zabezpečuje tak nějak sama.
:mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
12.4.13 13:04
@wendy píše:
Jo to je presne ono - kdyz ja nemam cas na zabavu, tak to zkazit i jemu :D Typicke uvazovani, ze nez aby byl stastnej ve vztahu jeden tak to radsi nikdo…

Jenže by jaksi to štěstí jednoho nemělo být na úkor druhého, ne? Nebo má být ženská vůl, co potáhne děti, domácnost a chlap mustang, co se prohání šťastně po pláni :roll:?
Nelze po jednom požadovat, aby se naplno staral o rodinu za 2, aby měl druhý koníčka.
Radu ale bohužel nemám :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria